Indul a Rögbiszezon!
Sport
2010. febr. 26.

<p>Az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby Se hamarosan befejezi a téli alapozását és már szombaton pályára lépnek Székesfehérváron a Cseh bajnoki esélyes Dragon Brno ellen egy felkészülési mérkőzés keretében. A székesfehérvári színhelyre azért esett a választás, hogy az amúgy jó állapotú,de a tél viszontagságos időjárását éppen kiheverő Ferences Gimnázium Sportpályálya a tavaszi hazai mérkőzésekre teljesen regenerálódjon.</p>

A Vitézek sikeres felkészülést tudhatnak maguk mögött, az év első napjai óta heti három alkalommal szabadtéri futó és tornatermi edzésekkel - olykor-olykor egy kis aerobikkal - valamint heti két alkalommal edzőtermi edzésekkel készültek az idei szezonra és természetesen arra, hogy az örök rivális Battai Bulldogok csapatától a szezon végén, júniusban visszahódítsák és 11. alkalommal emeljék magasba a bajnoki serleget.

A Vitézek felkészülését sérülések nem nehezítették, a játékosok egészségesek, jó fizikai, mentális és kondicionális állapotban várják a bajnoki startot. Több fiatal is erősíti az esztergomi felnőttek I. számú keretét. Princz, Ladányi, Kelemen, Fehér, Mogyorósi, ifj. Siroki, Gelecsák, Jámbor, Kovács-Goda mindannyian nagyon fiatal játékosok, de a tavaszi szezonban mindannyian a felnőtt keret játékos keretében szerepelnek. Természetesen a fiatalok mellett az idősebb, nagyobb rutinnal rendelkező, jól ismert játékosokat is láthatják majd a szurkolók a mérkőzéseken.

A 2010-es tavaszi szezon rendkívül sűrű, hiszen február 28-tól június végéig minden hétvégén pályára lép az esztergomi csapat. A mérkőzésekre kilátogató szurkolók a Magyar Bajnoki, továbbá CEE Liga és természetesen a nagy sikerű RRC Liga mérkőzésekből is jó néhányat élvezhetnek majd élőben Esztergomban. Ezen kívűl a Királyváros fog otthont adni az Országos Rögbi Diákolimpia Döntőjének és a Magyarország - Norvégia Válogatott Világkupa Selejtező mérkőzésnek is.

(forrás)