Jogerős: helyreigazításra kötelezték a Hídlapot
Közélet
2010. febr. 18.

<p>Ma délután a Győri Ítélőtábla jogerős <a href="http://www.metaprime.hu/users/cserepj/bayer_sajtoper_hidlap_jogeros.pdf">ítéletet hidetett</a> a Bayer Zsolt által írt Dózsafalva c. cikk miatt indult sajtóhelyreigazítási perben, és a keresetem minden pontjának helyt adott, helyreigazításra kötelezte a Hídlapot, az azt kiadó EHIR Kft.-t pedig 280 ezer forint felperesi perköltség és a le nem rótt illetékek kifizetesére kötelezte.</p>

Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye. A tárgyaláson az alperes ügyvédje (dr. Portörő Ágnes) sem jelent meg.

Az Ítélőtábla megváltoztatta az első fokon eljárt Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítéletét és a "gyűlölethadjárat" szót kifogásoló kérelem tekintetében is felperes fellebbezésének adott igazat.

Az ugyanezen cikk Magyar Hírlapbeli leközlése miatt indult sajtóperben egyelőre a fellebbezési lehetőségre várunk, mivel december eleje óta még nem sikerült a Fővárosi Bíróságnak az ítéletet írásba foglalnia és a feleknek kikézbesítenie. Természetesen ott is fellebbezni fogunk.

A témához tartozik, hogy Bayer Zsolt és Hídlap felelős szerkesztője ellen a cikk miatt rágalmazás miatt feljelentést tettem - ebben az ügyben holnap 13:30-kor az Esztergomi Városi Bíróságon lesz az első békéltetés. A tárgyalás ezen része ismereteim szerint nem nyilvános.

(forrás)