Népi kezdeményezés ügydöntő népszavazásról, az országgyűlési képviselők mentelmi jogának megszüntetéséről.

Népi kezdeményezés ügydöntő népszavazásról, az országgyűlési képviselők mentelmi jogának megszüntetéséről.

Törölt felhasználó
2010. 02. 18. 12:14

Tisztelt Olvasók!

 

Az elmúlt időszak politikai eseményeinek áttekintése kapcsán fordult meg bennem, hogy ma magyarországon az esélyegyenlőség holmi futurista elképzelés. Ott, ahol egyes embereknek a jog privilegiumokat biztosít, nem beszélhetünk jog előtti egyenlőségről. Felháborítónak tartom, hogy ezek az emberek gátlástalanul éljenek vissza mentelmi jogukkal és a parlamenti pártok egymással szoros egyetértéssel védik képviselőiket.

A mai napon elkezdem megszervezni az aláírásgyűjtést. Politikai pártoktól függetlenül szeretném intézni az aláírásgyűjtést, kizárólag civil szervezetek, magánszemélyek segítsége jöhet szóba.

 

Akit érdekel a a népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló Tv.

 http://www.valasztas.hu/nep97/jo/vf/vf350500.htm

Hétvégén nyelvészek és jogászok segítenek megfogalmazni a pontos és egyértelmű kérdést.

25.§ (1) A népszavazásra feltett kérdést (kérdéseket) úgy kell megfogalmazni, hogy annak alapján valamennyi állampolgár egyértelműen tudjon válaszolni

 Ezt elbírálásra be kell adni az OVB-hez. Pozitív elbírálás után kezdődhet az aláírásgyűjtés.

A parlamenti választásokkal azonos időben megtartott szavazás lett volna az ideális, de ezt buktuk. De remény van az önkoris vállasztásokkal együtt megtartani. Nem késő, ha nem hoznak valami alibi tv.-módosítást, mint a költségtérítésnél.

 

Segno

2010. 02. 20. 6:28

T. Segno!

 

Részlet a Jobbik programjából:
 

Rendvédelmi program:

 

A politikusbűnözés felszámolása: A politikusi hivatást az elmúlt évtizedek lejáratták. A politikus szó mára szinonimájává vált a gazembernek. Mivel a hal a fejétől bűzlik, először az ország vezetésében kell tiszta viszonyokat teremteni. Nem csupán a korrupció felszámolása, hanem a politikusok - mint törvényalkotók - törvények feletti létezésének megszüntetése a cél. A politikusok a saját védelmi rendszerüket olyan mértékben körülbástyázták jogi, kommunikációs és biztonsági eszközökkel, hogy szinte érinthetetlenekké váltak. A számonkérés ezért eddig - néhány kirakatpert leszámítva - elmaradt. A Jobbik teljes körű számonkérést akar. Sem a szegfűs, sem a narancsos, sem egyéb politikusbűnözés nem maradhat igazságtétel nélkül. Feloldjuk a titkosításokat, nyilvánosságra hozzuk az ügynöklistákat. A Jobbik eltörli a mentelmi jogot, mert az a képviselők büntetőjogi felelősségének eltakarására szolgál. A politikusbűnözés legyen minősített eset a Btk.-ban!

 

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

2010. 02. 18. 18:43

 

A mentelmi jog szerintem ellentétes a jogegyenlőség alkotmányos jogával, vagyis alkotmányellenes. Nem tudom, hogy a mentelmi jog, alkotmányos jog, vagy törvény biztosítja a képviselők számára? Ha az utóbbi, akkor az alkotmány felülírja, ha nem akkor az alkotmányban van ellentmondás. Vajon alkotmányjogászok mit mondanak erről?

A mentelmi jog alóli kiadás joggyakorlásakor, abban nyilvánvalóan érdekelt felek döntenek. Ez jogi összeférhetetlenség, vagyis megint csak sérül az alkotmányos jogegyenlőség. Miért nem bíróság dönt a kiadásról, miért a törvényhozók? Nem keverednek itt a törvényhozói és végrehajtói hatalmi ágak?

2010. 02. 18. 16:07

Gratulálok az ötlethez és elismerésem ha ezt felvállalod.

Jelen politikai és gazdasági helyzetben lenne megfelelő támogatói háttér  Ismerőseink ismerősei segítségével az aláírások is gyorsan összegyűlnek.

Mai aktuális: " Az eljárás megszüntetésére azért került sor, mert a két képviselő mentelmi joggal rendelkezik."

Most éppen Herényi és Dávid.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=260345