Félelemben tartják az esztergomi koronatanút
Közélet
2010. febr. 16.

<p>Sorozatos fenyegetéseken túl több alkalommal támadás is érte az esztergomi Ágfalvi Csabát, aki egy súlyos bűnügy leleplezése érdekében együttműködött a rendőrséggel.</p>

A férfit - aki koronatanúja lehet az eljárásnak - ma reggel a nyílt utcán, az esztergomi Duna-parton késsel sebesítették meg.

Néhány hónap alatt harmadszor érte támadás az esztergomi Ágfalvi Csabát, aki koronatanú lehet egy szövevényes bűnügyben, mely szálai, a helyiek szerint "magasabb körökhöz" is elvezethetnek.

 

"2009-ben egy büntetőügy kapcsán felkértek, hogy hamis tanúvallomást tegyek. Tudomásom szerint az esztergomi önkormányzat egyik cégének az embere, aki felkért erre. Ez ügyben vizsgálat indult, ezért nem nyilatkozhatom személyekről az ügy lezárásáig" - közölte januárban Ágfalvi a Szeretgom című esztergomi hírportálon. (Meggyes Tamás, a város fideszes polgármestere éppen ezt a fórumot kívánja most bírósági úton ellehetetleníteni.)

A férfit az elmúlt fél évben - gyanúja szerint éppen azért, mert az említett bűnügyben a rendőrséghez fordult - immár harmadik alkalommal érte támadás. Szülei házára Molotov-koktélt dobtak, de a tettes nem került elő. Nem sokkal ezután saját kertjében egy este vascsővel leütötte egy ismeretlen - őt sem találták meg a rendőrök. Ma reggel pedig valaki a nyílt utcán szurkálta meg.

A Kis-Duna sétányon egy ismeretlen hátulról ráköszönt, majd mikor Ágfalvi visszafordult, hogy megnézze ki is az, két szúrást kapott az arcán. Az egyik a szája mellett, a másik pedig az álla alatt érte. Kétségtelen, hogy nem az életére törtek, hanem újabb megfélemlítés lehetett a támadás célja- vélte a Népszavának nyilatkozva Ágfalvi.

A férfit a támadásokon túl rendszeresen fenyegették is.
Legutóbb február ötödikén hívták fel hogy "a kavarása miatt kitapossák a belét, ez lesz a vége". Ágfalvi ez ügyben is feljelentést tett. Miután a rendőrségről hazatért, ismét megfenyegették.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kedden súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - tudatta a hatóság.
Bár Ágfalvi már a korábbi támadások, fenyegetések után is, és most is személyi védelmet kért a rendőrségtől, azt nem kapta meg. "A kérelem teljesíthetőségét vizsgálja a rendőrség" - közölték a Népszava kérdésére a kapitányságon.
"Minek kell történnie ahhoz, hogy a hatóságok cselekedjenek végre?" - kérdezi Ágfalvi.

 

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=259493

 

(forrás)