kire szavazzunk a "mintavárosban?"

kire szavazzunk a "mintavárosban?"

2010. 02. 13. 11:50

Volt egyszer huszonéve egy rendszerváltás?! Azóta a lakosság nagyobbik része elfordult a politikától,az igérgető pártoktól,és politikusaiktól.Miért? Elég a vagyonnyiletkozataikat megnézni.Szinte egyiknek sincs háza,autója,csak sok millás hiteltarozása.Lassan a bérből élők és a nyugdijasok akik jól élnek és dőzsölnek.A parlamentben akkor van összetartás,ha a saját juttatásról/legutóbb az elhalálozási segély/ van szó! Esztergom a "mintaváros". Itt lehetne mintával szolgálni az országnak avval,hogy csak a pártoktól elhatárolódó független képviselőre szavazunk,akik nem kötődnek senkihez,csak a városukhoz,s ha kell politikamentessen hivják a Széchenyi térre a városért aggódó s a politikától mentes lakosságot! Azt hiszem a többsének ez az akarata itt Esztergomban is! Ha ez megvalósulna itt nálunk lenne a legmagasabb arány a szavazáskor,de ez most nem fog megvalósulni,talán az önkormányzati választáson ősszel,ha lesz egyátalán,mert addigra már egypártrendszer,vagy királyság lesz,a lakosság nagy része jobbágy vagy cseléd valódiszavazati jog nélkül! ezt akarjuk? sokan nem!!!

2010. 02. 15. 9:16

Ezzel teljesen egyetértek! Ha már közpénzből költünk - nem keveset - újságra, akkor ott más vélemények is meg kellene, hog jelenhessenek. Vagy akkor nem költsünk. 35 ezer példány hetente, színesben 58 oldalon, sok fős szerkesztőséggel az sok pénz (nem térnék vissza az iskolafelújítások szükségességére).

Szavazni meg arra szavazzunk - szerintem, akiről úgy látjuk, hogy

- tényelg képviseli az itt élők érdekeit, nem megy szembe velük,

- nem gondolja, hogy nála van a bölcsek köve

- meghallgatja a másik felet, nem folytja belé a szót

- nem fél kiállni az emberek elé

- nincsenek "ügyei"

és még sorolhatnám.

2010. 02. 15. 3:39

 

A politikai pártoknak sikerült a személyi tulajdonságokat párt fegyelem címszó alatt elhomályosítani, az egységesíteni.

Annak, hogy párt semleges, indítatású független felkészült jelölt lépjen a porondra nem látom valószínűségét.

Vezetők nem születnek, jellemes emberek tanulással, gyakorlással, alkalmas vezetővé válhatnak.

Reális lehetőségünk a jelenlegi kínálatból a legtöbb  követelménynek megfelelőt választani,

Nekünk választoknak is illene felkészülnünk arra, hogy milyen követelményeket támasztunk leendő vállaszott vezetőinkkel szemben.

Ne párt szimpátia alapján, "ez biztos jó" lesz válaszunk.

Egyébként:

Vakok közt a félszemű a zseni!

Ilyen az éklázsia. ezzel kellene csatát nyerni!

Törölt felhasználó

2010. 02. 13. 21:05

Azt nem tudom még, hogy kire kellene szavazni, csak azt, hogy kire nem.

 

2010. 02. 13. 13:00

még annyit a cikkhez,hogyha pártsemleges és politikamentes önkormányzatunk lenne,a hidlapban,vagy a megyejáróban lehetne olvasni mindenkit érdeklő és érintő témákról,nem csak a Fidesz propagandahadjáratáról! -mondom ezt én mint pártsemleges