254,3 millió januárban
Gazdaság
2010. febr. 12.

<p>Ennyi forintnak sikerült a seggére verni 2010. januárjában Esztergomban. Támogatjuk a pancsolást és a Fidesz-közeli Strategopolist is néhány millióval. No meg veszünk fabrikettet.</p>

Néhány napja megjelent a januári üvegzseb. Igaz a 2009. év januárjának költekezéseit még mindig jótékony homály fedi, de mégis próbáljunk meg örülni annak, hogy idén egész időben felkerültek az amúgy is nyilvános adatok a méregdrágán elkészített esztergom.hu weboldalra.

Az év első hónapjának legnagyobb tétele a mármár kötelező támogatás volt az anyagi gondokkal küzdő élményfürdő részére.
80,27 millió forint + áfa jutott arra a célra, hogy az esztergomi polgárok a látszólagos jólétnek köszönhetően 30% kedvezménnyel vehessék igénybe az élményfürdő szolgáltatásait.(Forrás)

Biobrikettet is vásárolunk Sztojka Attila cégétől. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat Meggyes-hű alelnöke 36 millió forint + áfa összegben kapott megbízást fabrikett leszállítására az önkormányzat részére. (Forrás)

Közel 28,7 millió forint + áfába kerül a városnak három Széchenyi téri ingatlan homlokzatának felújítása. Az épületek hónapok óta felállványozva várják megszépülésüket. Bizonyára nagyon szépek lesznek, hiszen a három homlokzat árából ma Esztergomban egy 150 négyzetméteres új építésű lakóparki családi házat lehet vásárolni. Azt csak remélhetjük, hogy a minőség nem olyan lesz mint az itt látható, alig egy éve felújított homlokzat esetében.

A Fidesz-közeli Strategopolis Kft. 12,8 millió forint + áfa értékben kapott megbízást közvélemény-kutatásra és a "Város ami összeköt" elnevezésű hosszú távú városkommunikációs koncepció értékelésére.

Az autóbusz pályaudvar területének tulajdonjogát 7,7 millió + áfáért vásároljuk meg a Tescotól.

Út és járdafelújításra bruttó 56 millió forintot szánt a város.

Három tétel maradt még hátra, 28 millióért vásároltunk tulajdonrészt egy ingatlanban, 15 millióba került egy gyalogosátjáró létesítése és 15,4 millió forintért lettek megtisztogatva a Bazilika rámpa alatti pincerendszer kisméretű téglái a rárakódott szennyeződéstől.

 

(forrás)