Tessék mondani polgárkontárkám, kérdezni szabad-e még?
2010. febr. 11.

<p> </p>
<p>Véleményt nem szabad írni- a polgárkontár szerint- hisz azt elviselni nem bírja!</p>

 

Ki a jó polgármester hazánkban, a jövendő esetleges miniszterelnöke szerint?

„ki fogok tartani a polgármester mellett. Ráadásul jó polgármesternek is tartom Meggyes Tamást", nyilatkozta az elnök úr.

Tehát, mi a kritériuma annak, hogy a miniszterelnök-jelölt valakit jó polgármesternek tartson?

Először is a legfontosabb az, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt hülyének nevezze a város lakóinak azon részét, akik nem értenek egyet vele? Ez elengedhetetlenül fontos szempont az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje szerint? Ilyen minősítések használata nélkül lehet valaki, tolvaj, gyilkos, hazaáruló, stb., csak egy nem lehet belőle, jó polgármester?

A jó polgármester arról ismerszik meg a miniszterelnök-jelölt szerint, hogy a testületi ülésen „köcsögnek" nevezi képviselőtársai egyikét?

Aki tehát nem nevezi „kutyaütőnek", például, a Magyar Nemzeti Múzeum szakértőjét, minden lehet, de jó polgármester végképp nem?

Elengedhetetlenül fontos dolog,- az ellenzéki párt vezetője szerint- a jó polgármester számára, hogy a magyar független bíróság ítéleteit ne hajtsa végre? Erre az ellenállásra okvetlenül szükség van? Mégis mit képzel magáról a magyar bíróság, csak úgy ítélkezni, egy jó polgármester cselekedetei ellen? Jól is néznénk ki, így?

Végtelenül kívánatos, és elvárandó egy jó polgármestertől, hogy amennyiben nem tud bejutni egy előle elzárt lakásba, akkor azonnal, még akkor éjjel, vásároljon egy erős pajszert?

Ez sem elégséges ahhoz, hogy bárki a jövőben jó polgármester legyen? Ez kevés? Ahhoz az is kell, hogy a jó polgármester „amilyen halkan csak tudja" fel is törje az előle elzárt ajtót?

Nem lehet anélkül senki jó polgármester, a jövő esetleges kormányfője szerint, aki nem rágalmazza meg képviselőtársait, úgy, hogy pontosan tudja, amit állít az hazugság?

Elengedhetetlenül fontos irányelv a jó polgármester számára, hogy legalább egy gimnáziumot tönkre tegyen, szándékosan kárt okozva a tanuló ifjúságnak, a kiváló tantestületnek? Kizárólag személyes bosszúállás miatt?

Az ellenzéki párt elnöke szerint az is a jó polgármester ismertetőjele, ha az említett polgármester, közpénzből tavat építtet saját háza elé, enélkül nincs jó polgármester?

Egy jó polgármester úgy segíti a városában élő mozgáskorlátozottak közlekedését, hogy személyes bosszúból lebontatja azt a feljárót, amelyet ezek a megátalkodott mozgáskorlátozottak nap, mint nap használnak? Aki ilyet nem tesz meg, az nem méltó arra, hogy az elnök úr jó polgármesternek nevezze?

Kérdezhetnék még hasonlóan kívánatos dolgokat, amelyek alapján a miniszterelnök-várományos, jó polgármesternek tart valakit?

Tisztelt leendő és mostani polgármesterek, a fentiekből látható, hogy az egykori és a jövőbeni miniszterelnök mit vár el önöktől? Amennyiben nem teljesítik önök, ezeket az elvárásokat, lehetnek ügyesek, szépek, becsületesek, humánusak, törvénytisztelők? Ezek mind lehetnek?

Egy valakik nem lehetnek, jó polgármesterek?

Ezeket az elvárásokat az a politikus tartja kívánatosnak, aki még életében soha nem hazudott az embereknek? Miért tartja követendőnek a fentieket?