Világhírű díszvendég Sárisápon
Kultúra
2010. febr. 11.

<p>Kedves és szívmelengető kezdeményezésbe fogtak a sárisápiak. Hagyományteremtő céllal a farsangi időszak kellős közepén szlovák batyusbált rendeznek, melyre elfogadta a meghívást a világhírű magyar rendező-operatőr, Koltai Lajos is.</p>

M E G H Í V Ó

Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves családját, barátait a 2010. február 20-án, 18 órakor kezdődő HAGYOMÁNYTEREMTŐ SÁRISÁPI SZLOVÁK BATYUS BÁLRA a sárisápi Művelődési Házba. Az est díszvendége: Koltai Lajos rendező, operatőr.

A Sárisápi Bányász Fúvószenekar gondoskodik a zenéről és a jó hangulatról.

Fellép: Baumstark Istvánné, Jurásek Jánosné és a Szlovák Nemzetiségi Pávakör

A belépő díj: 1500,- Ft

Helyi nyugdíjasoknak: 500,- Ft

A belépődíj magában foglalja az egri Chateau Wanda Bormanufaktúra 3 szép borának kóstolását Kerenszky Attila borász bemutatásával.

A vendégek koccinthatnak Koltai Lajossal, vásárolhatnak saját címkézésű borából és más zamatos, ízletes egri borokból.

És ha már batyusbál, Koltai Lajos sem érkezik üres kézzel. A bálozók megismerkedhetnek azzal a bársonyosan finom borral, amelyet Koltai Lajos neve fémjelez, a 2008 Zengő nevet viselő nedűvel.

  • Arról szó sincs, hogy egyik pillanatról a másikra hivatást váltottam és borász lettem - szögezi le a világhírű filmes. - A 2008 Zengő nevű bort nem én készítettem, hanem nekem készítették. A Chateau Wanda Bormanufaktúra kitalálta, hogy minden évben készítenek egy sajátos borfajtát, az Ikont, amelyet egy olyan közismert magyar személy nevével ajánlanak a borkedvelőknek, aki a saját hivatásában sikert és elismerést ért el. Nemrég engem ért ez a megtiszteltetés, és így született meg a 2008 Zengő.

Koltai Lajos bevallotta, hogy ő a fehér borokat kedveli, különösen azóta, hogy a Kaliforniában töltött évei során megízlelhette a chardonnay borokat. A rendező tiszteletére a zengő fajtából most készített Koltai-bor is bársonyos, kellemes aromájú ital, amellyel a bálba érkezők koccinthatnak is a nevezetes vendéggel. Régi magyar mondás, hogy borban az igazság, ám Koltai Lajos elmondta, hogy ezt a bort a szeretet hozta létre. „Szőlőm nincs, de vannak barátaim" - foglalta össze a rendező, és az alábbi szép gondolatot ajánlja a borához:

„A bort, melyet kézben tart, a szakértelem és a Szeretet szülte - szinte vágyunk a pillanatra, hogy a felénk nyújtott aranyló pohárból az Anyag garatunkon átbukdácsolva - szétáradjon testünkben - elnyerve méltó jutalmát - egy szép emberi arc nyugtázó mosolyát - ez megérte!"

Koltai Lajos persze nem csak a bor kedvéért fogadta el a meghívást a sárisápi bálba. Elmondta, hogy régóta kedveli a fúvószenét, és nagy tisztelője például Petrovics Emil fúvós hangszerekre írt darabjainak. A február 20-án, szombaton este hatkor kezdődő bál zenéjéről a Sárisápi Bányász Fúvószenekar gondoskodik. Színvonalas műsoruk bizonyára nem csupán a fúvószenére kíváncsi rendező, hanem minden vendég számára emlékezetes és jó hangulatú estét biztosít. A bál vendége lesz egyébként Kerenszky Attila borász is, az Ikon borok ötletgazdája.

 

(forrás)