Bursa Hungaricára, hókotrásra nem jut, de az Aquasziget megint kap 80 millió forint közpénzt, avagy Meggyes Tamás és a valóság perverz bája
Közélet
2010. febr. 10.

<p>A Fidesz frakció által vezetett, az egész ország elé mintaként állított esztergomi önkormányzat valódi, gondoskodó önkormányzat. Igaz az egyetemeken, főiskolákon tanuló szavazópolgárainak Bursa Hungarica ösztöndíjáról pénzhiányra hivatkozva nem gondoskodik, és amint tapasztaljuk a hirtelen leesett hó  közterületekről, utakról való eltakarításáról gondoskodás sem az erőssége városunknak. De ha arról van szó, hogy megkíméljük a város élményfürdeni kívánó polgárainak pénztárcáját, akkor Esztergom megmutatja mindenkinek, hogy mi az igazi gondoskodás.</p>

A Bursa Hungaricáról való lemaradást az érintettekkel tudató levelek októberi postázásakor már javában zajlott az a közbeszerzési eljárás, melynek eredményeként az Önkormányzat 80 270 000 Ft értékben vásárol kedvezményt az esztergomi lakosok számára az Aquasziget élményfürdőben. Bár a város egyetemista és főiskolás polgárainak Gerendás János hivatalvezető azt írta, hogy a kormányzati intézkedések "elnyomorították" az önkormányzatot, és ezért képtelen kigazdálkodni azt a néhány millió forintot, mely a jövő esztergomi értelmiségének jelenlegi helyzetét könnyítené meg, ugyanezen elnyomorított önkormányzat mégis képes 80 millió forintot eltapsolni egy kifejezetten luxus fogyasztási cikknek számító szolgáltatás árának dotálására.

Ne felejtsük el, hogy ugyanebben az időszakban emelték a Fidesz frakció képviselői a duplájára a kivétel nélkül minden esztergomi lakost érintő szemétdíjat is, holott a 80 millió forintot a szemétszállítás megemelkedett költségeire is fordíthatta volna a város a költségvetésből.

Mit várhatunk ezek után, mi esztergomiak a mindezen döntéseket felvállaló, előterjesztő Meggyes Tamástól, mint országgyűlési képviselőtől? Most még lehet hivatkozni a gaz áruló kormányra, de vajon mire fog hivatkozni jövőre, ha megint nem lesz pénz Bursa Hungaricára, hókotrásra, faültetésre?

Vegyük észre: nincs olyan, az elmúlt négy évből származó eredmény ebben a választókerületben, melynek a megvalósulását össze lehetne kötni Meggyes Tamás nevével. Sokáig gondolkodtam, hogy hátha valaminek a létrejöttében közreműködött, de nem tudok ilyet felidézni - Meggyes neve ma országos szinten  csupa negatív jelzőt vonz: botrányhős, pajszeres, asszonyverő. Egy ilyen ember neve árnyékolja be városunk, az első főváros ezeréves hírnevét és reputációját. Meddig tűri még Esztergom, és a környezete, hogy egy diplomával nem rendelkező, agresszív politikai hangnemet megütő, kulturálatlan vitákat folytató akarnok rombolja a város jó hírnevét a világban?

Meddig tűri Esztergom, hogy ez az ember és az őt kiszolgáló hivatalnokok, sajtómunkások folyamatosan hazudjanak nekünk?  Mert hazudnak, amikor arról írnak, hogy nincs pénz a jövő generációjára, hazudnak, amikor gyarapodásnak nevezik a fenntarthatatlan, nyereségvágyból épített de soha nyereségessé nem váló intézmények és vállalkozások létrejöttét. Hazudnak, amikor a Szeretgomot hazugnak, rágalmazónak nevezik - hogy lehet hazug egy  online közösségi tér? Hát lehet hazug a Széchenyi tér, mert ott időnként emberek összejönnek és beszélgetnek? Bírósági ítéletek mondták ki nem egyszer, hogy Esztergom vezetése hazudik. Hozzáteszem: hazudik éjjel, hazudik nappal, hazudik a tévében, hazudik a Hídlapban. Vagy legyünk kicsit finomkodóbbak: nem bontja ki az igazság minden részletét. Például a híres nevezetes tempera-skorpió géppisztolyos ügyben, ahol az egyik fórumunkban leírtak szerint éppen a Meggyes Tamás által sokat dícsért egyik városi céghez köthető személy próbált meg valakiket hamis tanúzásra rávenni, hogy támasszák alá a Meggyes Tamás által az októberi szimpátiatüntetésen előadott - most már talán kijelenthetjük - teljesen légbőlkapott merénylethistóriát.

Mi kell még ahhoz, hogy Babits szent és gyámoltalan városa lerázza végre magáról ezeket a hazug embereket, akiket a nyakára ültetett 10 éve a balszerencse?

(forrás)