Megzsarolva vagy lefizetve?
2010. febr. 7.

<p>Levélben tiltakoztak a Bástya-rámpa lebontása ellen esztergomi mozgáskorlátozottak. Majd visszavonták tiltakozásukat. Miért?</p>

Érdekes levelet kaptunk!

Esztergomi kerekesszékben ülők levélben tiltakoztak a rámpa tervezett elbontása ellen, levelüket elküldték Sólyom László köztársasági elnökhöz is. Majd mindenfajta indokolás nélkül levelület visszavonták 2009. májusában. (Név a szerkesztőségben.)

 

Megzsarolták őket?

Lefizették őket?

Kik?

 

DÖNTSÉK EL A HOZZÁSZÓLÓK!

 

Íme a levél:

 

"... Ez a feljáró nem csak nekünk, hanem számos sorstársunknak hosszú évek óta teszi lehetővé - kerekesszékhez kötöttek számára -, hogy a felső Bástya sétányon található üzleteket és a Hévíz étterem szolgáltatásait igénybe vegyük.


Mi, és számos mozgáskorlátozott rendszeresen járunk az esztergomi Hévíz étterembe étkezni, mivel ez a város legjobb és nem utolsósorban legolcsóbb önkoszolgáló étterme.

Sok olyan ember is - más lehetőség nem lévén - ezen az elbontani kívánt feljárón közlekedik, akik ugyan nincsenek kerekes székhez kötve, de izületi, vagy más egyéb szervi

betegségeik miatt bottal járnak, vagy nehezen, ill. egyáltalán nem tudnak lépcsőn közlekedni.


A felső Bástya sétányon található a Hévíz éttermen kívül a Hungária Biztosító, továbbá gyermekruházati bolt és a város legnagyobb könyvesboltja is.


Sok kismama gyermekkocsijával szintén csak itt tud feljutni a felső Bástya sétányra.


Nem ellehetetleníteni, hanem segíteni kell a rászorultakat!


Tudomásunk szerint semmiféle közcélú épület nem építhető akadálymentesítés nélkül, érthetetlen tehát, hogy  meglévő feljárót miért akarják elbontani, ha előtte nem építenek újat?

...

Esztergom, 2009. április 23."

 

Mi történt 2009 májusában, Esztergomban a mozgáskorlátozottakkal?