Nemzetközi Dante-szeminárium Piliscsabán és Esztergomban
2010. jan. 27.

<p>A PPKE-BTK Olasz Tanszéke a Tempus Alapítvány támogatásával február 8. és 20. között rendezi idei nemzetközi szemináriumát.</p>

A Ponti (Hidak) 2010 című kurzus hetven részvevőre számít, a saját diákokon és tanárokon kívül az olmützi (olomouci) Palacky Egyetem és a milánói Szent Szív Katolikus Egyetem diákjait és tanárait látják vendégül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai campusán, illetve az esztergomi Szent Adalbert Központban.

 

A kiállítások, könyvtárak, levéltárak meglátogatásával bővített alkalmon 3 nemzet 6 egyetemének professzorai adnak elő, s a részvevő diákok vizsgával szereznek értékelést két hét elteltével.

A kurzus központi témája Dante, elhangzanak előadások a szerző műveiről, ezek kéziratairól, legkorábbi kiadásairól, nyelvéről, sőt, a Voces Aequales együttesnek köszönhetően a korabeli zenéből is ízelítőt kapnak a részvevők.

A koordináló piliscsabai olaszosok azt remélik az újszerű vállalkozástól, hogy a komoly tanulmányok mellett jó hangulatban töltik el a cseh, olasz és magyar fiatalok a Ponti 2010 napjait.