Hahó Öcsi, hahóóó!!
Közélet
2010. jan. 26.

<p>Most a tehetségtelen, a seggnyaló, a megalkuvó, a végrehajtó az etalon, de nem érzed te is néha úgy, mintha egy nagy buborék nyomulna felfelé a torkodon a gyomrodból, és mintha már a levegővétel is fájna, és már nagyon ki akarod köpni végre, hogy szétdurrant, petyhüdt lufiként bámuld, hogy Jóisten, ez volt a Meggyes-féle éra? Olvasónk levele.</p>

Vasárnap délelőtt, kanapés fetrengés a Filmmúzeumot nézve félszemmel, egyik kedvenc gyerekkori játékfilmem megy. Épp kezdem jól érezni magam, amikor Hahó Öcsiről elkapcsolok egy pillanatra, meg belelapozok az Indexbe, mno.hu-ba, nol.hu-ba., de minek?! Pumpa egyből fel, aztán mikor bekattintok egy kis nyugalom, meg lokális hírek végett a szeretgomra, kiakadok. Annyira jó lenne esztergominak lenni, akkor meg miért annyira rossz? Ha orvosnak merném mutogatni az elmém állapotát, mondaná egyből a diagnózist: közéleti skizofrénia, gyógymód: szemléletmód-váltás, vagy költözés, de az se megoldás sajnos. Bár igaz, máshol azért mégis jobb, és hiába mondja egy csomó alul és/vagy dezinformált rezignált helyi polgár, hogy: -óóó kérem szépen, ez megy mindenhol, mert már elnézést az indulatokért, de egy nagy ló...szt. Lássuk be végre, hogy speciális helyzetben vagyunk. Van egy polgármesterünk, aki bár nem buta ember, érzelmi IQ-ja a nulla felé tendál, beleőrült a hatalomba, tehát alkalmatlan jelenlegi tisztségére. Ugyanez igaz az őt körülvevő, általa kiépített megélhetési-kutyák hálózatára, bár azok saját embertelenségükért szenvednek. Majd. Egyszer. Jó volna hinni, hogy így működik a világ. Hogy mindenki azt kapja, amit ad, meg amit érdemel. Most nem ilyen idők járnak Esztergomban. Most a tehetségtelen, a seggnyaló, a megalkuvó, a végrehajtó az etalon, de nem érzed te is néha úgy, mintha egy nagy buborék nyomulna felfelé a torkodon a gyomrodból, és mintha már a levegővétel is fájna, és már nagyon ki akarod köpni végre, hogy szétdurrant, petyhüdt lufiként bámuld, hogy Jóisten, ez volt a Meggyes-féle éra?

Nem merek már újságot sem olvasni, mert egyszer még megüt a guta. Kiabál a FIDESZ, hogy a kormány 94milliót költ közpénzből kampányra? Hát basszus, lángoló vezérünk ezt csinálja évek óta, nem 94-ért, hanem sok százmillióért, de olyan pofátlanul, és nyíltan, hogy az a röhej, hogy jogállamnak merünk nevezni egy olyan országot, ahol nyíltan és folyamatosan lehet törvényt sérteni. Tudjátok mit? Nekem meg nincs kedvem ezentúl helyi adót fizetni, meg betartani helyi rendeleteket. Szarok az egészre, éppúgy, mint a Becstelen Briganti k Társasága, akik a hatalmat gyakorolják Esztergomban. Megteltem, elegem van, köszönöm szépen , nem kérek többet.

Öcsi akarok lenni a Hahó öcsiből, aki, amikor az apukája igazságtalanul bezavarja a fürdőszobába, szépen hívja Kököjszit meg Bobojszát, a két törpét, azok lekicsinyítik, oszt ' vidáman elhajóznak a fürdőkád-lefolyón. Hahó Öcsi!!!HahóóóÓÓÓ!!! Ne hagyjatok itt engem se!!

szambagyuri

 

(forrás)