Újabb súlyos vereség levéllel

Újabb súlyos vereség levéllel

2010. 01. 23. 17:37

Az Esztergomi Sakk Club 2008-ban nem kapott támogatást, 2009-ben pedig a június 24-én aláírt eredményes pályázatainkat, ami miatt neveztük az NB II-re, a Képviselőtestület és a KSB visszavonta.
Számunkra ez érthetetlen, mert egyesületünk csak a sporttal foglalkozik és minket nem érdekel az Ön és Kovács Géza személyes ellentétje, párharca.

Tisztelt Meggyes Tamás Polgármester Úr!
Tisztelt Kulturális és Sportbizottság!
Tisztelt Képviselőtestület!

A mai napon az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben olyan arányban veszített amire a klub történetében nem volt példa. A BEAC csapatától Budapesten a 4. fordulóban 10,5-1,5 arányú vereséget szenvedtünk.

Az Esztergomi Sakk Club 2008-ban nem kapott támogatást, 2009-ben pedig a június 24-én aláírt eredményes pályázatainkat, ami miatt neveztük az NB II-re, a Képviselőtestület és a KSB visszavonta.
Számunkra ez érthetetlen, mert egyesületünk csak a sporttal foglalkozik és minket nem érdekel az Ön és Kovács Géza személyes ellentétje, párharca.

Az Esztergomi Sakk Club tudomásul vette Kovács Géza szakosztályvezető lemondását. Védelmében nyilvánosan elmondanánk, hogy Kovács Géza a sakkba soha nem vitt politikát, minden emberrel nyitottan és befogadóan alakított ki kapcsolatot. Ő szervezése nélkül nem lett volna Esztergomnak NB-s csapata, az elmúlt másfél évtizedben rengeteget tett a sakk sportágért, a határokon átnyúló sportkapcsolatokért.

A csapatunk még ebben a hónapban új szakosztályvezetőt választ, támogatásunk csak az élvezheti, aki számít Kovács Géza sakkozó játékára.

Mivel az utolsó utáni pillanat után vagyunk, kérjük, ígéretükhöz híven, keressék sürgősen közösségünket, mert különben Esztergomban a sakk nem a mi hibánkból megszűnik. Esztergom elveszít még egy NB-s sportágat.

Tisztelettel, a 2010. január 23-án asztalhoz ült csapat:

Burghardt József
Berek Géza
Meixner Ferenc
Tóth Gyula
Flórián Márk
Egri Gyula
Kovács Vilmos
Pásztor-Turák Péter
Tóth Péter
Ficsor Zoltán

A levelet a szakosztály részéről a január 23-án nem játszó másodvonali játékosok is támogatják. Horváth István és Oravetz Ferenc betegség miatt nem játszott az NB II-ben. Kovács Géza személyes érintettség miatt nem írta alá. Hivatalos levelünket a hétfői napon iktatjuk.


Malatinszky Csaba
megbízott csapatvezető
0620-9-234-705

2010. 02. 05. 10:28

Meggyes Tamás és Takács István közszereplő pert indított Kókai Melinda esztergomi polgár, édesanya ellen, mert igaz írást jelentett meg itt a Szeretgomon.

A per hétfőn keztdődik Győrben a Győri Itélőtáblán 10 óra 45-kor!

Ajánljuk tisztelettel mindenki figyelmébe...

2010. 01. 30. 11:13

Ezt őszintén sajnálom!

2010. 01. 29. 15:13

A mai napon visszalépett az NB II-ből az ESC.

...

2010. 01. 29. 10:10

Lehetne miről beszélni, vitázni, ha nem lennél a plafonon minden egyes beírást követően és nem csak a saját igazad hajtogatnád, hanem ezen túl is látnál.

Az is sokat segítene, ha "Hozzászólás elküldése" gomb megnyomása előtt, figyelembe vennéd az alant található egyszerű jótanácsot: "Megkérlek, hogy a fórumokba szánt szöveget elküldés előtt még egyszer nézd át!"

2010. 01. 29. 9:40

Pocskondiáztátok a sakkozókat, megtámadtátok. Ez csak azért volt, mert így akartok jópontokat szerezni. Meg lesz, ismerve beteges gondolkodásúkat a városháziaknak!

A felrakott hír, a sakkcsapatról szól, nem rólam! Ráadásul érthetelne ez miért zavar titeket?

Semmi nem történik véletlenül, akik megtámadtak itt is minket, összetartoznak!

Tovább nincs miről beszélni.

 

2010. 01. 29. 8:04

A tenyek: hogy Te es a "jokepessegu" polgi osszevesztetek es Te felvettel egy olyan kesztyut amit nem kellett volna es ezzel rengeteg kart okoztal a sportnak. Igen elolvastam a hirt es bizom benne, hogy nem keso a dontes. Szoritok a sakkozoknak, hogy megkapjak a tamogatast.

Amugy a tenyeket ismerjuk, hisz mindig felteszed ide a szeretgomra....:)

Ja es jut eszembe sosem pocskondiaztuk ilyen alpari modon a sakkozokat, sosem minositettuk OKet, Geza! Amit Te teszel az csak Teged minosit.

 

2010. 01. 29. 6:17
Elolvastad a hírt. Nem. Akkor? Rég meghozam azt a döntést, ami téged és a polgármestert örömmel tölt el. Egyébként nem én szóltam bele az "útszéli futkosok" életébe, hanem ti a tények ismerete nélkül. ...

2010. 01. 28. 19:58

Azert Geza!

MIelott utszeli futkosäst irsz, nezd meg az eredmenyeket amit ezek az "utszeli futkosok "elertek! Erdemes lenne ellatogatnod az internetes oldalukra. Akad 1-2 magyar bajnoki cim , helyezes... ( ennyit az NB-s dolgorol ..) Ok sem kaptak meg a tamogatast, ebben az evben - ha jol tudom - megsem sirnak, hanem teszik a dolgukat ( amit szeretnek ) es mar tamogatas nelkul is szervezik a versenyeket, amit tobb szaz embernek okoznak sportolasi lehetoseget. Nem sirni kell , hanem tenni, kuzdeni. Az gondolom, ha a TE szemelyes ellenteted a varossal veszelybe sodorja egy hires egyesulet eletet , Neked is meg kene hozni 1, csak egy DONTEST! Tudom azt irod ez meghatralas, de szerintem ezzel inkabb csak nyerne a nagy multu esztergomi sakk ( a nagypapäm rengeteget meselt errol )

Ja, a futoklub a varostol ha jol tudom csak a 2008-s evre kapott vmi tämogatäst es a versenyeit 2007. ota novekvo sikerrel szervezi, ja lehet penz nelkul is , vagy csak tobb esszel mint erovel......

Bar szerintem Te ezeket ugysem ertheted, azt gondolom hozzaallasban Kozted es a MT kozott semmi kulonbseg sincsen!

 

A Gerdynek is lenne oka hozongeni,sirni, de O inkabb teszi a dolgat es fut, szervez, tamogatot hajt fel szerintem NB-s szinten, (tudom csak ez szamit:( ), ha kevesebb a penz abbol gazdalkodik... TESZI a DOLGAT AZERT AMIT SZERET! Szerintem igazan peldaerteku amit OK letrehoztak, varosi tamogatas nelkul..

 

Koszonom Geza, nem värok es nem is kerek valaszt, mert nem szeretnek olvasni gyuloletbeszedet!

 

Udv: Sportolo

Törölt felhasználó #630

2010. 01. 27. 15:49
A sakkozók az elmúlt 15 évben több mint 20 millió Ft-ot raktak az NB-s sakkba, nem az önkormányzat. Az csak a költségek 20-30%-át tette ki.

2010. 01. 27. 14:26

AZ ESC-t nem gazdasági, hanem példátlanul, politikai okok miatt üldözik!

Géza, üdvözlünk a Való Világban! Nem tudsz olyat mondani ebben a városban, ami nem erről szól!

 

Gazdasági problémáitok vannak, és mégis  ebben a városban, ettől a "politikai elittől" várjátok a megoldást, évek óta. Nem abszurd ez egy kicsit?

 

A befektetett munkádat sajnálom. Tudom, mennyi munka van egy egyesülettel, tagsággal, versenyeztetéssel.

De csak ismételni tudom magam, tovább kell lépnetek, ha életben akartok maradni!

 

2010. 01. 27. 14:14

Elég szomorú, hogy nem látod a sakkszakosztállyal Esztergomban mit művelnek!

Látom, de nem értelek benneteket!

Ha egy ló már megdöglött, akkor minek akartok még továbbra is lovagolni rajta? (Orbán Viktor után szabadon)

 

Minden pillanatban végünk lehet...

No, akkor erre kéne inkább koncentrálni!

2010. 01. 27. 14:05

Ti tavaly kaptatok pénzt, előtte is és folytathatnám.

Az egyesület tavaly nem kapott pénzt, csak a Dunaparti Futópartik versenysorozat, amit én (és a futóklub) rendez. Két pályázatot nyújtottunk be, mindkettő nyert, mindkettőre szerződés van (remélem nem akarod, hogy én is mellékeljem), de csak a kisebbik összeget kaptuk meg. Azt is az utolsó pillanatban, a versenysorozat vége előtt két héttel. Ha csak pár nappal később jön a pénz, akkor nekem 140-150 ember előtt kell magyarázkodnom, hogy miért nem kapják meg a 3 forduló teljesítésért járó pólót.

Máskor tájékozódj, mielőtt vádolsz...

jó magyar szokás szerint a másikba keressed a problémát

Nem keresem. Van, ill. jön az magától is.... Meg kell oldani!

Merő provokáció volt a beírásod,

Már megbocsáss, de vagy szövegértési problémáid vannak, vagy beteg vagy!

 

most legalább képpel vállaltad.

Mint mindig, amikor csak hozzászóltam!!!! Ártatlan

Olyan Meggyes Tamásos, nagy karrier várhat rád a városházi elvtársakat ismerve.

 No, akkor lesz mindenkinek nemulass ! Vigyor Viccet félretéve, ettől nem kell tartanod....

 Ugrottál az "egy cipőre is", pedig Ti a csapból is folytok-Hídlap, ETV-

 Próbálok rájönni, hogy mi köze ennek a kettőnek egymáshoz, de nem megy, valaki segíthetne. Bár szerintem csak vagdalkozol, céltalanul....

A csapról meg tudnék mesélni! Sírós

 

 ebből látszik mennyire csak az önzés vezet.

IGEN! Ide nekem minden futócipőt! Üvöltés

 

Ha ingerült lett volna beírásom, akkor az nem ilyen finomhangú lett volna

ÓH! Köszönöm néked Kovács Géza, hogy megszólíttattam...

Ennek ellenére a kilométerekkel és a saját sportágaddal foglalkozzál.

Pontosan ezt teszem... 

 

 

2010. 01. 27. 13:14
Gigi, Gigi! Szerintem Ti, nem vagytok képben! AZ ESC-t nem gazdasági, hanem példátlanul, politikai okok miatt üldözik! -Két napunk van, ha nem tudjuk előteremteni vasárnapi folytatásra a pénzt, végünk! S minden borul, 20 éves munka! Nem tagadom, mindent támadásnak veszek, mert ezt nem élte át senki! Lehet nevetni.

2010. 01. 27. 11:54

Géza, Géza! Te egyáltalán nem olvasod figyelmesen a szeretgomot. Azt hiszem, ezt

 

Olyan Meggyes Tamásos, nagy karrier várhat rád a városházi elvtársakat ismerve.

 

átteszem a "Nevessünk!!!:)" fórumba.Király

 

 

2010. 01. 27. 11:47

Elég szomorú, hogy nem látod a sakkszakosztállyal Esztergomban mit művelnek!

Minden pillanatban végünk lehet...

2010. 01. 27. 11:43

Ti tavaly kaptatok pénzt, előtte is és folytathatnám. De ha az a célod, hogy jó magyar szokás szerint a másikba keressed a problémát, "jó úton" jársz. A "kedves Barátomat" is így gondoltam. Merő provokáció volt a beírásod, most legalább képpel vállaltad. Olyan Meggyes Tamásos, nagy karrier várhat rád a városházi elvtársakat ismerve.

Ugrottál az "egy cipőre is", pedig Ti a csapból is folytok-Hídlap, ETV- ebből látszik mennyire csak az önzés vezet.

Ha ingerült lett volna beírásom, akkor az nem ilyen finomhangú lett volna! Ennek ellenére a kilométerekkel és a saját sportágaddal foglalkozzál.

Köszönöm.

2010. 01. 27. 11:22

Már megint el kell mondanom?

Bocs, de nem mindenki "szeretgomfüggő", s pláne nem olvasom el az utolsó betűt is! Egyszerűen csak érdeklődtem. Újbóli, ingerült magyarázkodás helyett egyszerűbb lett volna a régi hozzászólásod, magyarázatod linkjét betenni...

 

Azért kedves Barátom

Bár személyesen nincs veled semmi problémám, azért a "Barátomnak" nem neveznélek, főleg nem "kedvesnek" ! Rosszall Vigyor

 

Harmadik éve nem kaptunk pénzt, nem fillérekrők van szó, 3-4 játékossal gyengébbek vagyunk. Érted? Ezen a szinten ennyit jelent. Nem mindegy, hogy a 4.  táblán játsszol vagy a 8.-on, ezt az Erősorrend szabályozza.

 

A futóklub sem kapta meg a pályázaton elnyert és szerződött összeget, mégsem "sírunk" ennyit. Futunk, versenyzünk tovább, és talán nem túlzás a kijelentés, hogy a támogatás hiányának ellenére tavaly a klubtagok a legeredményesebb évüket zárták. 1-2 versenyt kiemelve:

- Bambergben (ez ugye Esztergom testvérvárosa, s míg az összes többi testvérváros <van vagy 5> saját városa delegációjaként, városa költségén vett részt, mi saját költségen!) Dunai Laci korcsoportjában 1. helyezést ért el;

- Ultrabalaton 212 km, 2 nap alatt a Balaton körül, több 5 fős váltónk is indult, de mellettük a kétfős (Szerencsés-Csepregi) váltó 1. helyezést ért el.

- 12 órás Ultra OB: 4 fős váltónk már 3. alkalommal lett országos bajnok.

 

 ez az NB, nem útszéli futkosás ( mondjam én is, nektek egy cipő elég).

Az útszéli futkosás az az edzés, mint nektek az otthoni sakkozás. A verseny az nekünk is pénzbe kerül: pl. most hétfőn utaltam át a Pécs-Harkány évadnyitó országos futóverseny nevezési díjait (3 csapat + 7 egyéni : 51900 Ft) + oda kell utaznunk, a csapat egy része lemegy már szombaton, tehát szállásköltség, stb. Mindez saját zsebből...

Ja, és az útszéli futkosás az ugye nem Úri sport, azaz nem "felső-középosztály" teszi ki tagságunkat...

 

 egy cipő elég

Ezt azért külön kirészletezném, hátha valaki nincs tisztában a tényekkel: évente 2500-3000 km-t futunk le (azokról beszélek, akikkel általában együtt edzek). Ezt a km-mennyiséget "kínai dorkóban" már nem lehet teljesíteni. Egy normális minőségű futócipő 17-20000 Ft-nál kezdődik, élettartama 1200-1500 km, tehát évente két pár elkopik, tönkremegy. Ez is önköltség... (ugyan úgy, mint a szerelés többi része: zokni, futómez nyári-téli, széldzseki-nadrág).

Sakkozni lehet otthoni farmerben, vagy ünneplős ruhában, futni azért ez kicsit vicces és nem kicsit kényelmetlen lenne....Vigyor

+ Megemlítek még egy tényezőt, amiről szintén sokan elfeledkeznek, vagy nincsenek tisztában vele: egy-egy hosszú futás után rengeteg kalóriát kell pótolnunk, a folyadékról már nem is beszélve. Csak kenyérrel és vízzel ez nem megy...

 

Ráadásul sakkban voltunk olimpiai bajnokok, eredményes és sikeres volt Magyarország. Portisch, Ribli, Polgárék, Lékó hazája.

Most én is soroljam fel a régi nagy futókat (Tábori, Iharos, Rózsavölgyi, Iglói), nem olyan régieket (Monspart, Schirilla), vagy a jelenlegieket (Bogár, Sipos, Bérces, Kálovics)?

Vigyor

A vicc az (vagy inkább siralmas?), hogy napjaink sakkozójáról, Lékó Péterről azért szinte mindenki tudja, hogy kicsoda, de elmondható-e ez Bogárról, Siposról, Bércesről, Kálovicsról ?

 eredményes és sikeres volt Magyarország

Igen, mint oly sok más sportágban is. Aztán jött a rendszerváltás (lehet szidni), jött ilyen, meg olyan kormány (lehet szidni), nincsenek sportcélú országos pályázatok, vagy ha vannak, akkor azok elég "célirányosan" vannak kiírva (lehet szidni), a szponzori pénzek 2/3 része még mindig a fociba megy (lehet szidni). De ez van. Túl kell élni.

Szóval Géza, erre szokták mondani: innen szép nyerni!

2010. 01. 27. 9:04

Már megint el kell mondanom?

 

Azért kedves Barátom, mert Bereczki János, Gál Lajos távozott Esztergomból-Nyergesújfalura a Zoltekhez, mert ott nem fizetnek hetente ezreket, hanem még fizetik a versenyüket, stb. Horváth Márióról, Szűcs Vladímirről nem beszélve, akik Érsekújvárról nem tudnak leülni, mert az 50 ezer Ft-os ( 4x12.500) 2009/2010-es tagdíjukat nem tudjuk befizetni. Nem tudjuk a versenybírót, a költségeiket fizetni.

Harmadik éve nem kaptunk pénzt, nem fillérekrők van szó, 3-4 játékossal gyengébbek vagyunk. Érted? Ezen a szinten ennyit jelent. Nem mindegy, hogy a 4.  táblán játsszol vagy a 8.-on, ezt az Erősorrend szabályozza. Az Erősorrendünket tette tönkre Meggyes Tamás és ez az NB, nem útszéli futkosás ( mondjam én is, nektek egy cipő elég). Ráadásul sakkban voltunk olimpiai bajnokok, eredményes és sikeres volt Magyarország. Portisch, Ribli, Polgárék, Lékó hazája...

2010. 01. 27. 7:40

 

A mai napon az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben olyan arányban veszített amire a klub történetében nem volt példa. A BEAC csapatától Budapesten a 4. fordulóban 10,5-1,5 arányú vereséget szenvedtünk.

 

Nem kötözködésképpen, de valaki elmagyarázhatná:

Mi köze a 10.5-1.5 arányú vereségnek a támogatás visszavonásához?

(a versenyen ezek szerint megjelentek; eszük, tehetségük megvan, hiszen ezt már régebbi versenyeken bizonyították; azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy majd mindegyik versenyző fejében csak az járt két lépés között, hogy ez a nyomorult város még mindig nem utalta át a pénzt....)

2010. 01. 26. 18:43
Véleményem szerint szavazzuk meg Pucinak a "Sötét Paraszt Díj"-at! Erre ő volna a legalkalmasabb, nem?