A demokrácia megcsúfolása
Közélet
2010. jan. 21.

<p>A demokrácia megcsúfolása folyik Esztergomban. Példátlanul diktatórikus döntést hozott ma az esztergomi képviselő-testület.</p>

Meggyes Tamás javaslatára az országgyűlési választásokig a testületi ülések nyílt napirendi pontjairól vita nélkül fognak dönteni. Ugyan ezen javaslattal a testület elfogadta azt is, hogy szintén a választásokig nem lesz lehetősége a képviselőknek interpellálni.

Szemmel láthatóan Meggyes aggódik és minden megtesz a viták és az esetleges kényes kérdések elkerülése céljából. A testület pedig asszisztál ehhez.

 

Sajtóközlemény

Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének demokratikusan érző, a demokráciát tiszteletben tartó képviselőiként mélységesen elítéljük azt a fajta gyakorlatot, amelynek a 2010. január 21-ei testületi ülésen lehettünk tanúi.

A város képviselő-testületéből 14 önkormányzati képviselő a polgármester javaslatára elfogadta azt az előterjesztést, hogy a testületi üléseken a nyílt napirendi pontok megtárgyalására ezentúl nincs szükség, ezekről vita nélkül tudnak felelősségteljesen dönteni. 14 képviselő gondolja azt, hogy a testületi üléseken szükségtelen az "interpellációk, kérdések" napirendi pont tárgyalása, fölösleges a 2010. évi esztergomi költségvetés vitája, milliárdokról lehet gombnyomással szavazni. Úgy gondoljuk, a városvezető és az őt támogatók végzetes lépést tettek a demokratikus politikai eszköztár felszámolásának irányába.

Ez a demokrácia halálát jelenti az esztergomi képviselő-testületben.

Közlemény aláírói:

Dr. Jónás László
Dr. Varga Győző
Kínál Katalin
Horányi László
Miavecz Jenő
Nyíri Attila
Winkfein Csaba

 

(forrás)