Elsőfokon bűnös rágalmazás vétségében a Fidesz esztergomi elnöke
Közélet
2010. jan. 15.

<p>A Fidesz esztergomi elnökét, Steindl Balázst az Esztergomi Városi Bíróság bűnösnek találta nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekményében és elsőfokon 80 ezer forint pénzbírságra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ellen a magánvádló és az elítélt is fellebbezett.</p>

Még 2008 nyarán, egy az Esztergomi Televízió adásában folytatott, az esztergomi "sajtóháborúról" rendezett beszélgetésen elhangzottak miatt tett feljelentést Cserép János Steindl Balázs ellen. Az adásban a Fidesz városi elnöke, aki Meggyes Tamás polgármester sofőrjeként állt alkalmazásban, a Szeretgom kiadványokkal kapcsolatosan általa hallucinált kormányzati háttérről beszélt, valamint összefüggésbe hozta a feljelentő nevét a polgármester vagyona elleni támadással is. Ez utóbbi miatt mondta ki bűnösségét az Esztergomi Városi Bíróság a dr. Portörő Ágnes ügyvéd "semmilyen tényállítás nem történt" védelmi próbálkozásai ellenére.

Az ügy a Megyei Bíróságon, másodfokon folytatódik - a magánvádló súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett, hiszen hasonló bűncselekmények miatt a közelmúltban a megyében több hónap börtönbüntetést is kiszabott már elsőfokú bíróság.

(forrás)