Abszurd és önkényes Fidesz-csata Esztergomban

Abszurd és önkényes Fidesz-csata Esztergomban

2010. 01. 13. 11:51

Meggyes Tamás polgármestert nem érdeklik a jegyző visszahelyezésére született jogerős ítéletek

Újabb félmillió forintos bírságot szabott ki jogerősen a megyei bíróság Esztergom önkormányzatára, mivel a város több éve nem helyezi vissza hivatalába a korábban törvénytelenül elbocsátott jegyzőt - erről az érintett, Csomor Sándor tájékoztatta kedden az MTI-t.

A hír!

Törölt felhasználó

2010. 01. 14. 9:45

A hvg is megemlékezik az ügyről.

2010. 01. 13. 15:53

A Fidesz- csata kifejezést nem értem a címben. Ez az ügy kizárólag Meggyes Tamásról és Csomor Sándorról szól. ( De utálom ezt a kifejezést ) Nem értem, hogy jön ide a Fidesz.

2010. 01. 13. 13:20

Ha jól értem, van egy város. amelynek polgárai nem követtek el az ügyben törvénytelenséget . Mégis ők fizetik a büntetést a törvénytelenség miatt. A testüllet  -  tisztelet a kivételnek - élén a polgármesterkedővel, törvénytelenséget követett el, és ezért mi törvénytisztelő polgárok fizetünk. Ugyancsak mi fizetjük a plusz jegyző járandóságát is évi tízmilliós nagyságrendben, szintén az ő törvénytelenségük miatt !!!

Idetartozik az a határozatuk is, amelyben úgy döntöttek, hogy a város fizesse azon képviselők perrel kapcsolatos költségeit, akik bíróság elé kerülnek valamilyen ügyükkel kapcsolatban. Én úgy tudom, hogy ilyenkor a költségeket a vesztes félnek kell fizetnie. Ha veszít, minden bizonnyal ő csinált valamilyen disznóságot. Ezt megint miért kell nekem megfizetni. Ha meg nyer, akkor meg nincs értelme ennek a határozatnak. Vagy esetleg két oldalról is térítik ilyenkor a költségeit ???

2010. 01. 13. 12:36

Korábban mintha arról szólt volna a fáma, hogy karhatalom igénybevételével foglalhatja el "munkapadját" a jegyző úr. Ez miért nem történt meg?

2010. 01. 13. 12:32

Ez nem hír....

Viszont hogy Bajor Imre kimerült, és pihenésre van szüksége.... NA arról az egész ország tud.Nevetés

2010. 01. 13. 12:09

Az érintett, Csomor Sándor tájékoztatása szerint visszahelyezésére 2007 óta jogerős ítélet kötelezi az esztergomi önkormányzatot. A mostani pénzbüntetés indoklásában a bíróság kimondta, az ítéletet a város "önként, de felhívás, és már háromszori pénzbírság kiszabása ellenére sem hajlandó végrehajtani".

 

Ma azt hallottam a rádióban, hogy az újpesti polgármester is ugyanezt csinálta egy ügyben, hogy nem vette tudomásul a bírósági ítéletet, míg végül úgy nyújtották be a pénzbüntetést, hogy a polginak a saját fizujából kellett kifizetnie. Mit ad Isten? Másnapra megoldódott az ügy.

2010. 01. 13. 12:06

Csak ennyi?? Mit ér a pénzbüntetés ha az közpénzekből kerűl kifizetésre!! Nálunk ez a jogállamiság? A bíróság csak pénzbüntetés

kiszabására képes ? Miért nem tud érvényt szerezni az itélet gyakorlati megvalósításának?