Az önkormányzat sajtóközleménye + E.On reagálás
Gazdaság
2010. jan. 12.

<p>Esztergom Város Önkormányzata sajtóközleményt adott ki az élményfürdőben történt áramkorlátozással kapcsolatban. A közlemény mellett közöljük az E.On reakcióját is.</p>

Az E.On bosszúhadjáratot indított az Aquasziget élményfürdő ellen

 

Az E.ON reagálása

A szeretgom.hu megkeresésére az E.On  vállalati kommunikációs felelőse, Egyházi Nikoletta a következőket juttatta el hozzánk:
Mindenekelőtt fontosnak tartom elmondani, hogy társaságunk folyamatosan kereste a megoldást annak érdekében, hogy a kialakult helyzetet rendezni tudja és elkerülhető legyen a Fürdő kikapcsolása.
Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. az elmúlt évben három alkalommal kötött részletfizetési megállapodást az Esztergomi Aquaszigettel. A legutóbbi megállapodás szerint 2009. december 21-ig vállalta a Fürdő, hogy felhalmozott tartozását megfizeti társaságunknak. Ezt a szerződést, mint ahogy a korábbiakat sem, nem tartotta meg az Élményfürdő, ezért az előzetes értesítésnek megfelelően társaságunk felfüggesztette a villamosenergia-szolgáltatást.

Havi 2,5 milliót, évente 30 millió forintot takarít meg az esztergomi fürdő, mivel az év elejétől már nem az E.On-tól vásárolja az áramot.
Ezt nehezen viseli a piaci versenytől elszokott, magát monopolhelyzetben érző, extraprofitot bezsebelő multi.
Ezért tesz a fürdőt fenyegető, működését ellehetetlenítő, jóhírét aláásó lépéseket.
A probléma az E.On miatt alakult ki.
Az E.On törvényt sértett, amikor fél évig nem állított ki számlát, hiába kérte erre többször is az élményfürdő.
Knapp János Pál alpolgármester elmondta, hogy véleménye szerint a cég azért is meg akarja leckéztetni a fürdőt, mert Meggyes Tamás polgármester, parlamenti képviselő korábban törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy az állam szerezzen megfelelően szigorú ellenőrzést, befolyást a közműhálózatok felett.
Az alpolgármester hozzátette: Meggyes Tamás azt is el akarja érni, hogy az önkormányzati fejlesztések ne kerüljenek a szolgáltatók tulajdonába. Jelenleg a közpénzből - önkormányzati, állami, európai forrásból - megépített új hálózati szakaszokat az E.On ingyen tulajdonába veszi. Ezt úgy éri el, hogy „hatóságként" megakadályozza út- és tér felújítások, beruházások megvalósítását, zsarolja az önkormányzatokat.
Mindezt azért teheti meg, mert a szocialista kormány Horn Gyula idején ilyen feltételekkel privatizálta fillérekért az energetikai szektort.
Erre az államilag pártolt „hűtlen kezelésre" az Állami Számvevőszék minden éves jelentésében felhívja a kormányzat figyelmét.

 

Forrás: MTI ÖS

 

(forrás)