Hogyan áll a Civil Összefogás helyi népszavazási kezdeményezése parkolás ügyében?

Hogyan áll a Civil Összefogás helyi népszavazási kezdeményezése parkolás ügyében?

2010. 01. 12. 15:50

T. Miavecz képviselő úr!

 

Kérem tájékoztassák a lakosságot, hogyan áll a Civil Összefogás helyi népszavazási kezdeményezése, amit szeptember 15-én adtak be.

(előzmények: http://www.szeretgom.hu/content/57370-helyi-nepszavazas-kezdemenyezese )

"Egyetért -e Ön azzal, hogy Esztergomban az önkormányzat vagy önkormányzati érdekeltségű vállalkozás tulajdonában lévő felszíni parkolókban az esztergomi állandó lakóhellyel rendelkező lakosok számára a parkolás
személyautóval ingyenes legyen 2010. január 1-től ?

" Egyetért-e Ön azzal, hogy az esztergomi Szent István Gimnázium 2010. 
szeptember 1. után is önálló iskola maradjon? "

 

 

1) Mennyi aláírást sikerült gyűjteni?
2) Hol és milyen formában gyűjtötték az aláírásokat?
3) Kinek a lépésére (döntésére) várunk?
4) Elfogadták- vagy visszadobta a a kezdeményezést a megyei választási bizottság?
5) Ha elfogadták akkor mikorra írták ki a népszavazást?
6) Ha nem fogadták el, akkor mit kíván tenni a Civil Összefogás, illetve személy szerint Ön képviselő úr?

Amennyiben a feladat meghaladja az erőiket illetve a lehetőségeiket, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete szívesen megpróbálja összegyűjteni egy új népszavazási kezdeményezés formájában a szükséges aláírásokat. Hiszen az országgyűlési választásokkal egyszerre (akár érvényes!) helyi népszavazást is lehetne tartani.

Várjuk válaszait és megkeresését!

2010. 01. 19. 21:08

T.Zentai Úr!

Röviden,utoljára!Nem hiszem,hogy bár öreg vagyok,hoogy emelett nem vagyok olyan JÓ képű,mint ön,ennek ellenére szerintem képeim nem risztóak.Mivel ÖN NAGYON IS JÓL TUDJA,HOGY NEM IS ERRE GONDOLTAM,FELTESZEM,HOGY A STÍUSÁT CSILLOGTATJA,HOGY MIKÉPP KELL DOLGOKAT MEGFORDÍTANI.A mai politikai viszonyokat,már jól megtanulta.Tudom,hogy mit akar az illető,de fordítsuk el,hátha ugrik rá valaki.Ezt eljátszották már mások nagyban,mikor részletet,másképp adunk elő,mint ahogy a szöveg környezetben elhangzott.Úgy,hogy ez már régi fogás,nem hiszem,hogy sokan meg eszik.Sajnálom,hogy vitánk? idáig fajult,de úgy néz ki,hogy önökkel /kivétel MB/nem lehet logikusan ,nyugodtan beszélgetni.Köszönöm,hogy eddig meghallgatott,de majd inkább nyugodtabb környezetben.ÉN NEM KELTETTEM SOHA SENKI FÉLELMET ÉS RIADALMAT.

2010. 01. 19. 0:38

T. Nodeip!

Nem érdekel különösebben,hogy mit tesznek és mit nem,mert ugyanoda

jutnak,mint bármely párt.Hatalomba jutás esetén,mindenkinek maga felé hajlik a keze.Ezt a tiszta kezű ÖSSZES PÁRT eljátszotta.Igen is továbra is zavar a szoci multú

Krisztina asszony stílusa.Akkor és abban az időben szerzett dipit és beosztást.Ma ez elfeledve.

Gondolom ezen megállapítását, saját tapasztalatára alapozva fogalmazta meg. A tapasztalást pedig az MSZMP, az MSZP, az SZDSZ és a FIDESZ vizsgálatára alapozta. Akkor ezzel akár egyet is érthetek.

Igen is továbra is zavar a szoci multú Krisztina asszony stílusa.

Ez Önnek állampolgári joga. Nyugodtan éljen vele.

Akkor és abban az időben szerzett dipit és beosztást.Ma ez elfeledve.

 Akkor és abban az időben szerzett diplomát sok más ember is. Akkor Ők most mind szocialisták lennének?

A fotóm kitakarását ki fogom nyomozni és feljelentést fogok kezdeményezni az elkövető/k/ ellen.

Fotóját Ön tette fel ide az internetre. A felrakott kép pedig egy negatív.

A negatív negatívja pedig az eredeti kép.  

Az Ön, saját maga által egy nyílvános oldalra saját maga által felrakott képét senki meg nem változtatta, azt senki el nem torzította, csupán a negatívból vissza lett alakítva.

Tehát a feljelentését ellenem kell megtennie. De találja ki mi lesz a vád. Negatív kép visszaalakítása?

A fenyegető stílust nagyon rühellem és nem hiszem ,hogy gumi nadrágot fogok hordani.Kérem,hogy akit érdekel a kinézetem engem keressen meg és szívesen küldök neki fotót.

Fenyegetőnek találta a saját arcképét? Ezzel sajnos én nem tudok mit tenni. De ha akar erről beszélni...

2010. 01. 18. 19:21

T.Zentai Úr!

Nem néztem a plakátjukat bevallom,csak itt kapcsolódtam a fórumra és itt olvastam a reklám anyagot.Nem érdekel különösebben,hogy mit tesznek és mit nem,mert ugyanoda

jutnak,mint bármely párt.Hatalomba jutás esetén,mindenkinek maga felé hajlik a keze.Ezt a tiszta kezű ÖSSZES PÁRT eljátszotta.Igen is továbra is zavar a szoci multú

Krisztina asszony stílusa.Akkor és abban az időben szerzett dipit és beosztást.Ma ez elfeledve.

A fotóm kitakarását ki fogom nyomozni és feljelentést fogok kezdeményezni az elkövető/k/ ellen.

A fenyegető stílust nagyon rühellem és nem hiszem ,hogy gumi nadrágot fogok hordani.Kérem,hogy akit érdekel a kinézetem engem keressen meg és szívesen küldök neki fotót.

A kizárs még nem történt meg akkor,amikor az először feltettem a kérdést és ÖN AZT KÉRTE?HOGY ISMÉTELJEM MEG.Megtettem.

2010. 01. 18. 8:21

T. Nodeip!

 

A keszthelyi Jobbik elnökét, - ha még nem hallotta volna (bár szerintem biztosan hallotta)-, az ügy kirobbanásakor azonnal felfüggesztették. (Önöknél az MSzP-ben is így szokták, vagy ott miniszterelnök jelölt lesz az illetőből?)

Ha megnézte plakátunkat (már pedig megnézte, hiszen onnan tudhatja az infót) akkor láthatja, hogy Vona Gáboron kívül, Balogh János úr, az 5. Sz. EOVK Jobbikos jelöltje lesz előadó a fórumon.

M. Krisztikét én nem ismerek. Ön esetleg igen?

Ha Dr. Morvai Krisztinára gondolt, akkor tájékoztatom, hogy Ő nem ME (gondolom miniszter elnökre gondolt), hanem KE, azaz Köztársasági Elnök jelölt.

És Önben nincs semmi szégyenérzet Göncz Kinga felszólalásai, és az MSzP-s barátai miatt?

Tehát köszönet a kérdésekért, de legközelebb kérem egy picit nézzen utána mielőtt kérdezni próbál.

2010. 01. 17. 20:47

T.Zentai Úr!

A kérdés lényege:A keszthelyi jobbik elnök úr is elkíséri-e,Vona urat?A parlamentben kétszer fenyített M.Krisztike,milyen jelölt ME-nek?Nincs semmi szégyen e nő miatt?

2010. 01. 16. 19:00
T. Nodeip! Megtenné, hogy megismétli a kérdését? Előre is köszönöm!

2010. 01. 16. 17:01

Ti:Zentai Úr!

Nem akarom védeni a nem válaszolókat,de ez önöknél is divat.Az Esztergom Jobbiknak feltettem egy kérdést,de válasz arra sincs sehol.Ön emiatt ,már pár embert kikezdett,de úgy néz ki,hogy nem önre,de csapatára vonatkozik.

2010. 01. 16. 9:09

Tisztelt Biró úr!

Sajnálom, hogy nem értesült róla, de én hivatalosan is megkerestem Miavecz képviselő urat levélben, melyben felajánlottuk az együttműködés lehetőségét.
Erre a képviselő úr még reagált is nekünk

T. Zsolt!

Ma érkeztem vissza Esztergomba, ezért válaszolok csak most a levelére.

Ha javasolhatom, július 14-e után találkozzunk. Addigra én is egyeztetetek a Civil Összefogás vezetőivel és megtárgyaljuk az Ön javaslatait is. Magam részéről mindenképpen kívánatosnak tatom az együttműködést ebben a kérdésben. /Meg ezt követően minden olyan kérdésben, amely a város érdekét szolgálja, és közös nevezőre tudunk jutni. / Remélem, más civil szervezetek, pártok is csatlakoznak az ezek szerint már két csoportosulás által kezdeményezett akcióhoz.

Jó pihenést kívánok!

üdv

(2009.07.02)

Ennek kapcsán mi fel is állítottunk egy tárgyaló küldöttséget...
De úgy látom az Ön reakciójából, hogy a képviselő úr "elfelejtette" tájékoztatni Önöket a Jobbik helyi népszavazással kapcsolatos együttműködési javaslatáról.

Ami az együttműködést illeti,: ha a Civil összefogást alkotó szervezetek úgy döntenek, hogy  vegyünk igénybe egyéb támogatásokat, úgy természetesen tudomásul kell vennem a döntést.Akkor-bár nem lenne ínyemre változatlanul- tudomásul kelle vennem, ha a Jobbik is támogatja a kezdeményezést. / Meg még nyilván több párt, civil szervezet ./

/Miavecz/

A képviselő úr ezen mondata pedig  csak alátámasztja azt, hogy az együttműködésnek eddig sem mi voltuk az akadályozói.

 

Az Ön válasza viszont konkrét, tehát én is az leszek. Én is szívesen leülök Önnel tárgyalni. A továbbiakat már telefonon leegyeztethetjük. Az én számom ismert, többször közre adtam, de a honlapunkon is elérhető.

 

Üdvözlettel:

                     Zentai Plajner Zsolt

 

 

 

2010. 01. 15. 10:02

  

Tisztelt Zentai Plajner Zsolt!

 

Viszontválaszomat ott kezdeném, hogy hivatalosan nem keresték meg a Civil Összefogást ebben a kérdésben! Önök egy médiafelületet választottak üzengetésre. Nem értem, úgy gondolták, hogy egy fórumindítás az hivatalos megkeresés?

De, hogy a kérdésére is részben válaszoljak, tartalmi ügyek miatt utasították vissza a népszavazás kezdeményezését. Sajnos úgy néz ki, hogy az Istvános gimi ügyével nem lehet mit kezdeni, mivel teljes mértékben önkormányzati hatáskör, ebben az ügyben nem lehet népszavazást kiírni. (Csak a fideszes frakció jóindulatában lehetne bízni, de részükről erre irányuló jóindulat eddig nem volt tapasztalható.)

A parkolási üggyel kapcsolatban folytatjuk a kezdeményezést, én az Önök által felajánlott segítségtől nem zárkózok el. Úgy gondolom, hogy egy ilyen ügyben, ha a helyi pártok segítséget akarnak nyújtani, akkor azt el kell fogadni. Tehát én személy szerint nem zárkózok el és szívesen leülök Önökkel ebben a témakörben egyeztetni. Persze ha hivatalos ez a megkeresés, akkor az egyeztetésről a Civil Összefogásnak kell döntenie. De úgy gondolom, hogy akkor sem lesz ennek akadálya.

Véleményem szerint a parkolásügy elsősorban esztergomi kérdéskör, szerintem nem az országgyűlési választáson kellene ezt firtatni. Várhatólag túl nagy csata lesz az 5-ös választókerületben, nem szeretnénk, ha ez az ügy a többi (országos nagyságrendű) ügy mellett elhalványodna. Mindenkinek jobb, ha ezt a kérdést az önkormányzati választáskor teszik fel - szerintem.

 

Üdvözlettel:

 

Biró László

2010. 01. 14. 18:10

 

T. Biró László úr!

 

Köszönjük, hogy részben válaszolt a kérdéseinkre.

Szeretnénk tudni, hogy tatalmi vagy formai okai voltak a visszautasításnak.

Kapkodásról én nem beszélnék. Az Civil Összefogás esetében pedig semmi esetre sem. Főleg ami a tájékoztatást illeti.

És bizton állíthatom, hogy mi sem kapkodunk, hiszen tavaly amikor a Meggyes elleni tüntetésen megszellőztettük a népszavazási kezdeményezést, akkor még javában folytak az előkészületeink.

A Civil Összefogás, talán ha 2 héttel rá jelentette be a népszavazási kezdeményezést.

Ugyan felajánlottuk segítségünket, de ezt Miavecz képviselő úr ezt kategorikusan elutasította.

A javasolt ötletét, hogy ez a helyi népszavazás az önkormányzati választásokkal egy időben legyen, szerintem akár támogatni is tudjuk.

De szerintem legalább ennyi érv szól az országgyűlési választások idejére kiírható helyi népszavazás mellett is. Hiszen a kampány miatt amúgy is aktivisták lesznek városszerte.

Persze ha valaki arra apellál, hogy ősszel a Fidesz népszerűsége csökken, hiszen nem fog gazdasági csodát tenni, (meg majd Orbán Viktor egy két hónappal a választások után úgy is bejelenti, hogy az ország helyzete rosszabb volt annál is mint amire számítani lehetett) akkor annak nagy valószínűséggel igaza lesz.

De szerintünk a helyi népszavazási kezdeményezés sikere nem elsősorban Fidesz népszerűségétől függ.


Ezért részünkről akár most is megtarthatnánk.

Hajlandóak tárgyalni az ügyben, vagy lépjünk mi magunk?

2010. 01. 14. 17:06

 

Ez a kezdeményezés költségvetést érint, így egy sikeres népszavazás esetén is csak a 2011-es évre lehetne megszüntetni a fizető parkolást. Egyébként az első körben visszadobták az ügyet, de nem értem hova ez a nagy kapkodás? Véleményünk szerint sokkal jobb lenne, ha ez a népszavazás az önkormányzati választáskor történne meg és nem az országgyűlési választáskor!

2010. 01. 14. 13:00

Kapunk választ valakitől?

Hahó Civil Összefogás!

Hahó Miavecz képviselő úr!

 

Túl nagy a csend.

2010. 01. 13. 21:53

Rogyadozó lábakkal, vélhetőleg... Szivesen elmennék egy rendezvényükre, miről is szól ez az összefogás?

2010. 01. 13. 21:51

Kedves Jenő képviselő "úr"! Nekem úgy tűnik, hogy ezt az éles "lőszert" Sikerült ellőnötök a levegőbe... csaknem szándékosan akadályozza ez a szervezet, hogy esetleg tegyenek valamit az emberek a városért? Én is kiváncsian várom, mit tettetek ez ügyben? Lehet hogy semmit?

2010. 01. 12. 18:53

A baj ott van,hogy ez nem befolyásolja az m1s féle intézkedéseket és a fenti kérdéseket sem oldja meg.Jenő ,hogy álltok?