Hol található az „elitiskola”
2010. jan. 11.

<p> </p>
<p>Erősen bízom abban, hogy az idő múlásával a társadalmunk, a magyar társadalom belső előítéletessége, lecsökken olyan mértékben, hogy nem lesz képes ebben a szép és igaz előadásban részt vállalók „Szépbe-szőt hitét" tönkretenni!</p>
<p> </p>

 

Elit iskoláról kelepel a város polgárkontára, mint elérendő célról! Szegénykém, nem lát az orránál tovább!

Az, hogy egy ilyen titulusra érdemes iskolát szétveretett, ostobaságától vezettetve, a bólogató Jánosokból álló csapata segítségével, jelen írásom szempontjából csak mellékes.(mellékes, de ennek ellenére felháborító!)

Én most e város másik iskoláját hoznám előtérbe ennek a szónak kapcsán!

A karácsonyhoz kapcsolódva mutatta meg az S. K. T. V. azt a műsort, amit az Arany János iskola tanulói adtak elő.

Ügyesen!

Aki vette a fáradtságot és megnézte az iskola tanulói által előadott műsort, jóval jobban járt, mintha a jelen „nagy" műsorszóróinak ostobaságait nézte volna!

Kérem, e műsorban értelmes ifjú emberek, tiszta szemekkel, őszintén és nagy pontossággal teljesítették feladatukat! Nem „lógott" senki, nem várta senki közülük, hogy majd a másik végzi el helyette a kapott munkát!

Mindez meg is látszott az előadás színvonalán. Az előadók mindegyike tette a dolgát, és amennyire az S. K. T. V. igencsak szegényes technikája hallani engedte, mindenki szépen, tisztán énekelt, beszélt! Tetszett amit ez a közösség bemutatott!

Ezen a ponton kívánok kapcsolatot teremteni az elit szó és az Arany János iskola között!

Meg tetszenek lepődni, ugye!

Pedig a dolog igazat mutat! Azt mutatja, hogy lehet értelmes, jó minőségű munkát végezni, bármilyen „körülmények" között!

Hiába mondja azt sok-sok előítélet, hogy „Vannak akik alkalmatlanok hasznos, értelmes feladatok elvégzésére, mert múltjuk és jelenük nem engedi ezt!"(Marhaság! Szerintem mi nem engedjük ezt, de legalább is nem, vagy csak rosszul segítünk!)

Azok a fiatal emberek, akik ebben a műsorban ÉRTELMES, HASZNOS ÉS JÓ feladatot kaptak, igyekeztek azt mindannyian teljesíteni! Láthatóan örömmel!

Engedtessék meg nekem, hogy innen is megköszönjem az Arany iskola nevelőtestületének, az általuk végzett, szerintem igen nehéz, munkát!

A köszönetem elsősorban természetesen annak a sok fiatalembernek, lányoknak, fiúknak kell, hogy szóljon, akik mindezt létrehozták!

Igen, valahol ott válik „elitté" egy közösség, egy iskola, amikor olyan eredményeket tud felmutatni, ami az értelmes emberi humánum felé visz!

Gratulálok valamennyi résztvevőnek (már, ha igényt tartanak rá) munkájukhoz!

Erősen bízom abban, hogy az idő múlásával a társadalmunk, a magyar társadalom, belső előítéletessége lecsökken olyan mértékben, hogy nem lesz képes, ebben a szép és igaz előadásban részt vállalók „Szépbe-szőt hitét" tönkretenni!

 

U.I:

Kissé félve írom a fentieket, mert lehet, hogy az általam nagyra értékelt, dicsért munkát, a jövőben tönkreteszi a város felkészületlen polgárkontára, csak azért, mert soraim a Szeretgomon jelentek meg! Ott, ahol csak „gyűlöletet" lát az önkormányzati többség! Szegénykéim.....