Rámparombolás 16 millió Ft-ért - Újabb levelekkel frissült!

Rámparombolás 16 millió Ft-ért - Újabb levelekkel frissült!

2010. 01. 06. 19:17

György Róbert bontási engedély nélkül, 2 napos rombolásért 15.909.438 Ft-ot számlázott le a Bástya-sétány szétveréséért.

Leveleket találtunk a postaládánkban!

György Róbert 2009. január elseje óta az ÉP Esztergomi Építőipari Kft ügyvezetője.

Őt keresték fel a Regia Civitas Kft munkatársai júniusban, hogy a Fürdőszálló tervezett beruhásukkal nehézségeik vannak, a Bástya-sétány belóg a tervezett telekösszevonásba és ezért a hatóságok nem adják a ki az engedélyt.

A kérdést Gy. Róbert körbejárta, s miután a Magyar Rádió Kossuth Adójában Meggyes Tamás azt nyilatkozta, hogy "Én kértem, hogy sürgösen oldják meg ezt a problémát, mert túl régóta várunk", így Gy. Róbert azt mondta, hogy "teljesen egyértelmű volt számomra, hogy el kell távolítani azt a néhány négyzetméteres vasbetonlemezt".

 

Gy. Róbert ezek után munkához látott: 2009. július 03-án, pénteken árajánlatot postázott Esztergom Város Polgármesteri Hivatala Városszépítési Városüzemeltetési Iroda részére, majd levelét e sorral zárta: "A megrendelés reményében várjuk visszajelzésüket". Az esztergomi városházi szél érdekes iratokat is besodort hozzánk: ugyanezen napon a Parker-Bau Kft és a FerP Építőipari Kft is árajánlatot adott az Esztergom Város Önkormányzata felé, Petruska László ügyintézőnek, "A megrendelés reményében várjuk szíves válaszukat!" búcsúzással.

 

Azt nem tudni, hogy ki, mikor, és milyen választ kapott, de másnap, július 04-én, szombaton reggel 6 órakor Gy. Róbert vezetésével megkezdődött az engedély nélküli bontás.

A TÖRTÉNET MÁR EDDIG IS PIKÁNS! DE A FOLYTATÁS SEM PISKÓTA!

György Róbert a mintegy 2 és fél napos "munkáért", szavai szerint a "néhány négyzetméteres vasbetonlemez" elbontásáért szerette volna megkapni a nem kis lét, a közel 16 millió forintot.

Számlával fordult az Önkormányzathoz, számlával fordult a Regia Civitashoz, de nem jött meg a 16 milla!

Így november 20-án elmesélte, hogy a dokumentációkat "elküldtük aláírásra a Regia Civitas Kft részre. Ők ezt nem juttatták hozzánk vissza, hónapok múlva, amikor az ügy a jelenlegi fordulatát vette, visszaküldték a teljes dokumentációt aláírás nélkül azzal a hivatkozással, hogy Esztergom Város Önkormányzata - mint a Regia Civitas Kft és a telek tulajdonosa - és a Regia Civitas Kft között egy korábbi írásos megállapodás értelmében, tárgyi munkálatok elvégzésének, elvégeztetésének kötelezettje, illetve kötelezettség vállalója Esztergom Város Önkormányzata. Azaz a két lehetséges megrendelő elkezdett vitatkozni egymással, mi meg várjuk, hogy le tudjuk zárni a megnyitott építési munkákat, illetve egyáltalán be tudjuk nyújtani a számlát".

 

 

Azért bízunk benne, hogy szegény Gy. Róbert nem járt pórul, ha már mindenfajta jogsértésbe keveredett, és csak be tudott már jutni a Városházára, Meggyes Tamás szobájába és benyújtotta neki a számlát.

És lehet, hogy a nagy egymásra mutogatás közben az Önkormányzat=Meggyes Tamás - a legújabb hitelfelvételéből (!) - ki is fizette a közel 16 milliót, ha már Meggyes Tamás kérte a sürgős megoldást...

Azt, hogy mi került 16 millióba, azt majd valamelyik hatóság kivizsgálja...

Arról még nem szól a fáma, hogy milyen alvállakozó, és mennyiért végezte el a munkát!

 

VÁRJUK A KÖVETKEZŐ SZÉLFÚTTA LEVELEK MEGÉRKEZÉSÉT! Nevetés

 

Frissült! Jönnek a levelek!

Gy. Róbert, az Ép Esztergomi Építőipari Kft ügyvezetője 2009. 07. 03.-i, pénteki munkanapja:
1. Július 03-án, pénteken a rámpabontás munkáinak árajánlatát kipostázza Esztergom Város Polgármesteri Hivatalának Városszépítési Irodájára (ki is annak vezetője?!)
Levelében "A megrendelés reményében várjuk visszajelzésüket."1./a A visszajelzésről a levelet - amit a Polgármesteri Hivatal elpostázott Gy. Róbertnek - még nem sodorta postaládánkba be a szél...

2. Július 03-án, pénteken 12:22-kor Gy. Róbert levelet ad fel az Esztergom 1-es postán, amelyben értesíti Esztergom Város Önkormányzatát, hogy másnap reggel megkezdi a rámpabontást.


Mi történt 2009. július 03-án, pénteken Esztergomban???
Különös tekintettel, hogy július 03-i, pénteki dátummal az Önkormányzat még 2 további árajánlatot kap. Az egyik ajánlattevő, a FerP Építőipari Kft (2509 Esztergom-kertváros Eperjes u. 147.) alvállalkozóként másnap elkezd dolgozni.

Törölt felhasználó

2014. 07. 08. 16:27

A fejlemények: 

2010. 01. 14. 13:43

 

Ez meg mi a cégkivonaton ?

 

ÉP Kft. - névfoglalás

Bejegyezés kelte: 2009/03/31

Hatályos: 2009/03/31 ...

 

Ki foglalta le és miért?

Törölt felhasználó

2010. 01. 13. 13:11

 

Vajon Amfetamin gazdája mit hagyott az új bérlő (régi barát, esténként összejártak)-nek a spájzban?

Törölt felhasználó

2010. 01. 12. 20:03

A bírósági iratokon ráadásul mindig Széchenyi tér 1. a lakcíme.

Törölt felhasználó

2010. 01. 12. 20:01

A papírokon szereplő Petruska László ugyan az a Petruska László akitől Meggyes épp az albérletét bérli. (A poén persze az benne, hogy az előző bérlő egy drogtermesztő szakember volt... Amfetamin gazdája... )

Csak azt nem értem, hogy pl. Meggyes mama nevén két (azóta egybenyitott) lakás is van a Széchenyi téren, akkor miért kell szegény embernek albérletben laknia?

 

Törölt felhasználó

2010. 01. 09. 18:50

Végignézve a videót ,végül is mi volt ennek a bontásnak a lényege a romboláson kívül  ?

Törölt felhasználó

2010. 01. 09. 17:44

Azt hallottam, hogy a Fürdő melletti kajáldák még 2 évig maradnak. Szóval ha ez igaz, akkor időszerű lesz parko(ló)sítani a Bástya parkolót, mert itt munka nem lesz.

Törölt felhasználó

2010. 01. 09. 17:28

Kár, mint ahogy az is kár, hogy ettől a melótól úgy néz ki a belváros ( pláne, ha a Fürdő Szálló lebontott szárnyának a helyét is nézzük) mint ahol a NATO járt békét teremteni. Nem is olyan rég ment az örvendezés, hogy az Erzsébet-ház épültével végre eltűnik a Kossuth Lajos utcai gödör. Na erre itt az újabb. ( amúgy remélem ebben  nem lesz igazam)

Törölt felhasználó

2010. 01. 09. 17:20

Kár, hogy egy fél éves városi díszkivilágítás árába került ez a presztízsmeló.

2010. 01. 09. 17:15

Lehet, hogy az ÉP Kft-nek ez a rámpabontás presztizs meló volt. Azért, hogy megkapja ezt a kitűnő munkát és becsülettel elvégezze még azt a kb 1milliós veszteséget is vállalta amivel az alvállalkozó drágábban dolgozott ( volna?).

2010. 01. 09. 16:47

Ez nagyon durva, hogy az egyik párhuzamos ajánlattevő kezdett el alvállalkozóként dolgozni. Ezek szerint két árajánlatot adott? Egyet a városnak, egyet az ÉP Kft.-nek? Vagy az ÉP Kft. mi alapján számolta ki a saját vállalási árát?

Törölt felhasználó

2010. 01. 09. 16:39

Az "elszállított" bontási törmelék.

gömbicica

2010. 01. 07. 22:53

Ha még oly OFF is!.

A régi Fürdő Szálló  minden elegáns, nívós esküvőnek helyt adott. (még emlékszem gyerekkoromból, mikor az elfüggönyözött ablakon belestünk, és láttuk a menyasszonyt, mekkora élmény volt)  Nagy név volt ez valamikor. Ma is csilloghatna. Tényleg kár, hogy ebek harmincadjára tönkre megy.

2010. 01. 07. 21:36

Kissé elkalandoztunk a témátol talán OFF is lesz egy kicsit de a féktelen rombolás okán talán elnézik nekem azok akik még tudnak emlékezni .

 

A fürdő  szálló"új "szárnyának elbontásával a multam egy kedves szeletét hordták ki a szeméttelepre .Boldogult Gajdosné Nusinéni és Mártika emléke  a régi műbőr fotelos Cóla bár feelingje viszont még megmaradt bennem .

 

A régi szárnyat is csak a műemlékvédelmi hivatalnak köszönhetjük mert ha nincsenek akkor bizony ma már Pétör mestör fogadója hazénk első vendégfogadója sem létezne .Magam is e falak közt tanultam a szakmát valamikor Marton Erőtöl ,Gál Jani bátol ,Stasszer Marikátol.

 

A mai korosztály számára ezek csak nevek ,de remélem vagyunk még néhányan akik számára nem kétséges hogy ezek a nevek meghatározóak voltak a Fürdő szálló egykori életében .

 

Valószínű hogy már soha nem lesz olyan amilyen valaha volt ,elég ha elérjük hogy ne jusson a Lörinc utca vagy a Hévíz utca sorsára .

2010. 01. 07. 12:45

Mocskos TOLVAJ banda.

2010. 01. 07. 12:12

Egy baráti beszélgetésben szó esett erről a bizonyos 16 millióról, mire egy barátom megjegyezte: "a Fürdő Szálló "új" épületét pár éve amikor lebontották, az egész munkálat 15 milliót kóstált, annyit fizettek a kivitelezőnek" Ha emlékeztek még, egy ennél nagyságrendekkel nagyobb munka volt! Ja, persze igaz, akkor diretkte a vállalkozóval szerződtek, nem volt  közbeiktatva senki! Ja, és persze akkor el is szállítottak minden sittet!

2010. 01. 06. 23:59

Valóban, ez a verkli addig megy így, amig mi hagyjuk és nem teszünk ellene!

Jól kommunikáló ügyfélként besétál az ember egy polgármesteri hivatalba, sok mindenről tudomást szerez, amit akár később fel is lehetne használni.

A dolgok természetéből adódóan, ha nincs zseton, egy idő után még a levelek is elkezdenek szállingózni.

A sok cég nem véletlenül van kitalálva!.

Volt anno egy tehetséges macis topmenedzser, neki aztán sikerült egy olyan katyvaszt összehozni cégekből, hogy évekig nem sikerül kibogozni a szálakat, pedig elég sokan dolgoztak rajta. Nem is lett bántódása, büntetőjogilag, csak a hatalmából billentették ki.

És tényleg kik a cégek? Hol vannak a cégkivonatok? Petruska pedig esztergomi mesehős lett vagy Esztergomi Vitéz?

2010. 01. 06. 23:23

Az a szörnyű hogy ezt a hatályos jogszabályok lehetővé teszik.

Ez nem így van. Nem teszik lehetővé, csak nincs, aki ellenőrizze a dolgokat. Például a civil szféra sem teszi ezt, és nem akarok azzal a példával előjönni, hogy cirka 20 éve én vagyok az első, aki közérdekű adatkikérés kapcsán perre ment az önkormányzattal... Nem esne le másnak se az ujjáról a gyűrű.

2010. 01. 06. 23:14

Sokat írtam erröl nem akarom ismételni magam .

A legnagyobb baj ezekkel az önkoris cégekkel pont az amiröl írsz .Egymásnak adják a megrendeléseket egymást tartják el kizárják a piaci versenyt egymás zsebét tömik adó forintokkal (közpénzel )és ellenőrizhetetlen a pénz valódi mozgása

Normélis önkoriban egy iroda müködik ami csak azt figyeli hogy a város álltal megrendelt munkákat  rendben és minál olcsobban végezzék .Agyba főbe pájáztatnak hogy minél kedvezőbb árakat tudjanak elérni a város vállalkozóinál cserében a pontos fizetésért és az állandó megrendelésért .A lajtán túl ez az utolsó kis faluban is így működik ,de tudok ilyen helyet ithon is .

Ha történetesen nem kapnak össze a lóvén akkor  az önkori csendben átutalja a pénzt az EPEÉ Kft-nek ,ahol varázsütésre eltűnik működési költség ként  autó használatra villanyszámlára bérre stb.....  16 milla három nap alatt ezért a munkáért hol itt a tisztességes piaci ár .

A város 20 milliárdos évi költségvetésének harmada megy át a város különböző Kft-in.Gondolj bele ha csak a felét fizetik ki egymásnak ilyen körültekintően .Az a szörnyű hogy ezt a hatályos jogszabályok lehetővé teszik.Naná hogy gátlástalanul kihasználják .

2010. 01. 06. 22:24

Ebbe senki nem fog belebukni, ahogy nézem még a pénz nem lett kifizetve és a cirukusz végett nem is lesz, legalább is az eredeti összeg biztosan nem .Az a 6-8 "rabszolga "aki a tényleges bontást elvégezte 1000Ft/h a legrosszabb esetben is max 250 000 Ft már rég rendezve lett .
Gy jócsillagzatalattszületet Róbert pedig kap majd egy mésik zsiros megbízást kárpótlásul az "elszenvedett veszteségért"

 

A vicc az egészben, hogy az ÉP Esztergomi Építőipari Kft is önkormányzati tulajdon. Szóval itt most egy önkormányzati cég és az Önkormányzat dobálja a lasztit, hogy ki fizessen a melóért egy ugyancsak önkormányzati tulajdonú cégnek.