Dögöljetek meg mind!" - Az év kirohanásai a Parlamentben, Milyen botrányok történtek a képviselőink körében?
Közélet
2010. jan. 1.

<p>Meggyes Tamás már az új év első napján az országos TOP hírek közé "verekedte" magát.</p>
<p><a href="http://www.stop.hu/articles/article.php?id=585594">http://www.stop.hu/articles/article.php?id=585594</a></p>

Ebben az évben brillíroztak politikusaink, számtalan olyan eset történt, amire a felháborító a legjobb jelző. Volt cigányozás, zsidózás, kiabálás az Európai Parlamentben, és az asszonyverés sem maradt ki a repertoárból. A legemlékezetesebb beszólásokat és lebukásokat gyűjtöttük össze.

A sort Meggyes Tamással kezdjük, aki egy igen kemény válásnak néz elébe, legalábbis erre utalnak az eddig napvilágra került információk. A botrány júniusban robbant, a polgármester felesége ekkor tálalt ki viselt dolgaikról. Eszerint Esztergom vezetője többször bántalmazta őt, egy tanú elmondása szerint Meggyes a nő fejét egy alkalommal szoptatás közben ütögette a szék fa keretébe. A polgármester tagadta az állításokat.

A következő bomba akkor robbant, amikor a feleség a szeptemberi iskolakezdéskor kénytelen volt önkormányzati támogatást igényelni, mert Meggyes nem adott nekik egy fillért sem közös gyerekeik nevelésére. Harmadszorra decemberben hallatott magáról a polgármester, aki a feleség állítása szerint "túszul ejtette" gyermekeit, akiket napok óta nem tudott elérni a nő.

Meggyes Tamás nemcsak magánéletével, egyéb dolgaival is felhívta magára a figyelmet. Háza elé például közpénzből építetett egy tavat, emiatt a város lakói október elején élőlánccal tüntettek a városháza előtt, követelve a beruházás leállítását.

Kétes hírnévre tett szert Edelény polgármestere, Molnár Oszkár is, aki egy nyilvánosságra került videón azt mondta: a cigányok által többségben lakott településeken élő, terhes nők szándékosan ártanak születendő gyermeküknek. Molnár Oszkár a cigányozás mellett zsidózott is, egy helyi tévének adott interjúban a "zsidó nagytőkéről" beszélt, ami véleménye szerint be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot". Míg Meggyes Tamás helyet kapott a Fidesz 2010-es listáján, addig Molnár Oszkárt mellőzték a lista-állításkor.

(forrás)