Hóhelyzet

Hóhelyzet

Törölt felhasználó
2009. 12. 21. 12:23

A várost járva gyalogosan és autóval szomorúan, de nem meglepődve tapasztalom, hogy a havat alig (szinte sehol) takarítják. A város utjai (Irinyi, Ady Endre, Petőfi, Honvéd) havasak, néhol jegesek napok óta. A hegyvidéki utakat nem is említem.
Pataki Úr az országos állapotokért természetesen a kormányt hibáztatja az iwiwen. Akkor Esztergomban ki a hibás?
Mai napon délelőtt jártam az Erzsébet ház mélygarázsában, ÉLETVESZÉLYES. A lehajtó sávra az autók ráhordják a havat, ami azonnal le is fagy, tiszta jég a lehajtó. Szóltam a jegykezelő Hölgynek, nevetve válaszolta, tudja, majd odébb ugrik, ha valaki megindulna lefele.

Eredeti méret

2010. 03. 04. 17:32

Ez is egy megoldás:

2010. 02. 16. 19:30

Kedves Mindenki,aki olvassa ezt az oldalt!

Igaz,hogy lassan a természet elvégzi azt a feladatot,amit az embereknek,hivataloknak kellene,de az árnyékos oldalon még akad tenni való! A jeges ,csúszós utakra gondolok! És most dicsérni,köszönetet mondani akarok a Zöldút kft-nek! Azt hiszem jól jegyeztem meg a nevüket! Délelőtt jeleztem a problémás helyet,és láss csodát kb.húszperc múlva látom ám,hogy szórják a síkos utat! Mindez a Béke-téren a hőközpont előtt történt! Az ott lakók nevében köszönöm!

2010. 02. 16. 10:11

Hóhelyzet 2010. február 16.

Éjszaka ismét minden lefagyott, a meteorológusok optimista előrejelzése ellenére még ma, napközben is fagy, ezért ahol nem kotorták el a havat, ott még csúszósabbak az utak, a mozgássérültek számára életveszélyes helyzetet teremtve. Különösen aggasztó a helyzet a Bánomi lakótelepen, a Dobó Gimnázium és a József Attila Általános Iskola környékén (nesze neked ifjúság védelme) és a legrosszabb a helyzet a teljesen elhanyagolt Szentgyörgymezőn. Egyetlen pozitív hír talán reménysugár: mint azt Bodrogai Sándor Úrtól, a polgárőrség városi parancsnmokától megtudtuk, a polgárőrök járják a különböző üzleteket és a magántulajdonban lévő házak lakóit, röplapokat osztogatnak, melyekkel felhívját az illetékesekkel a figyelmet arra, hogy takarítsák el portájukról a havat és a jeget, ellenkező esetben szankciókat (pénzbüntetés?) helyeznek kilátásba ellenük.

Tudomásunk szerint erre a tevékenységükre nem kaptak semmiféle javaslatot, ill. utasítást a polgármester úrtól, ill. a polgármesteri hivataltól, gyakorlatilag ezt a feladatukat önkéntesen végzik.
A kisemberek és a mozgássérültek nevében ezennel köszönjük a polgárőrség karitatív kezdeményezését.

Reméljük más szervezetek, hivatalok, így az önkormányzat is végre példát vesz Bodrogai Sándorék önkéntes kezdeményeszése nyomán.

DL

Eredeti méret

2010. 02. 15. 15:29

egy jogásztól tudomásomra jutott, hogy a rendőr kisasszony tévedni méltóztatott., ugyanis máig érvényben van egy olyan önkormányzati törvény, melyet egyébként M1-es polgármesterúrnak is ajánlok, mely szerint az önkormányzat, vagy a polgármester személyes utasítására, ill. kérésére a rendőrök kötelesek közreműködni és akár kényszert is alkalmazni az állampolgári kötelezettségét (pl.: hóeltakarítás) nem teljesítő állampolgárral szemben.

És ez a rendőrségi közreműködési illetve intézkedési kötelezettség fennáll a kötelezettségét (pl. hóeltakarítás) nem teljesítő önkormányzattal szemben is?

 

2010. 02. 15. 15:11

Kiegészítő információk és újabb hírek

 

Előző hozzászólásunkban egy kicsit túlságosan is "elszálltunk". Sajnos nem olyan rózsás a helyzet. Korán örültünk. Egy hókotró ugyan feltűnt az Aranyhegyi lakótelepen, egy tűzoltóautó és egy rendőrautó pedig a Ferences Gimnáziummal szemben, állítólag azzal a céllal, hogy eltakarítsák a jeges útburkolatot, valamint az épület ereszén található jégcsapokat. Ez valószínűleg a Ferences Gimnázium kérésére történt, de a város utcáinak nagy részét vcáltozatlanul hó és jég borítja.
Megtudtuk egy jól tájékozott esztergomi polgártól, - aki olyan környéken lakik, ahol a város exponált vezetői is laknak - hogy az utcájukban szinte egymást kerülgetik a hókotrók. Szóval messze még a happy end. A hókrimi újabb fejezeteiről folyamatosan és változatlanul beszámolunk.

Viszont a meteorológiai jelentések szerint egy hatalmas "hókotró" fog érkezni városunkba is. A Felmelegedés (globális?) talán már maga a tavasz... és az majd mindent megold (INGYEN!)

 

Utóirat:

Greiner Urat külön is üdvözlöm, az eddigi benyomásaim alapján Ön egy rendkívül inteligens és demokratikusan gondolkozó vitapartner, reméljük a legújabb jegyzeteinkhez is hozzászól.

2010. 02. 15. 14:08

Hó- és jéghelyzet február 15. 14:00

Először kezdjük a hóhelyzettel: lehet, hogy győzött a média és a szeretgom? Persze ne kiabáljuk el a dolgot. Mindenesetre egy órával ezelőtt megtörtént a csoda, megjelent egy hókotró az Aranyhegyi lakótelepen (különös tekintettel az Irinyi utcára), és nem csak hogy elkotorták a havat, de teljesült a legnagyobb óhajunk is, fel is szórták homokkal.

 

Köszönet érte az Eszköz Kft. dolgozóinak és gondoljuk, hogy a polgármester úr is közreműködött ebben, ezért neki is köszönettel tartozunk.
Ami a jégcsapokat illeti Greiner Úr felvetéser teljesen jogos, csatlakozom hozzá és ismét az Eszköz Kft.-hez és a polgármester Úrhoz fordulok, mint állampolgár. Reméljük, hogy olvassák oldalunkat és megteszik a szükséges intézkedéseket, melyeket már napok (hetek) óta javaslunk.

Hajrá Eszköz Kft., Hajrá Esztergom!

 

A minden lében kanál újságíró

(DLD)

2010. 02. 15. 11:12

Jég, hó, rendőrség

2010.február 15.
A mait megelőző napokban esett a hó. Mindent és mindenkit belepett. Tegnap (vasárnap) ugyan olvadni kezdett, de reggelre ismét minden csupa jég volt mindenhol. Ugyan változatlanul nem takarították el az autóutak és a járdák többségét, sőt hómunkásokat sem látni, akiket valószínűleg a polgármester úr elküldött nyaralni a trópusokra. M1-es egyébként mint már említettem, beteget jelentett, ugyanakkor egyik ismerősünk látta őt a hivatalban munka közben.
Szombaton este felhívtam a helyi rendőrkapitányságot azzal a kéréssel, hogy ők csináljanak már rendet, intézkedjenek hóügyben. Egy rendkívül kedves hangú rendőrnő jelentkezett és válaszolt kérdésemre.
Fölhomályosított, hogy ők - a Törvény (?) szerint - nem kényszeríthetik a lakosságot ill. az üzlettulajdonosokat arra, hogy elsöpörjék a havat. Hiába, gondoltam "demokrácia" (?) van,bárki, bármikor, bárhol fenékre ülhet és eltörheti a lábát. Bátorkodtam megjegyezni hogy a "gaz kommunista diktatúrában" ez nem így volt. Jött a rendőr és "javasolta" a lusta álom-polgárnak, hogy vegye csak elő a seprűt, hólapátot. Mert ha nem... (Irány a fogda?) Erre az én rendőrnőm elhallgatott, én is, mert bevillant az agyamba, hogy még a végén értem jönnek a rendőrök és velem takaríttatják el Esztergom város összes havas-jeges útját.

Utóirat:
A jegyzet megírása után biztos helyről, egy jogásztól tudomásomra jutott, hogy a rendőr kisasszony tévedni méltóztatott., ugyanis máig érvényben van egy olyan önkormányzati törvény, melyet egyébként M1-es polgármesterúrnak is ajánlok, mely szerint az önkormányzat, vagy a polgármester személyes utasítására, ill. kérésére a rendőrök kötelesek közreműködni és akár kényszert is alkalmazni az állampolgári kötelezettségét (pl.: hóeltakarítás) nem teljesítő állampolgárral szemben.
Még egy mondat: örömmel hallottam, olvastam, hogy az esztergomi rendőrség kezdeményezésére megemlékezést ill. véradó napot rendeztek az egyik bűnöző által meggyilkolt kollégájuk emlékére. Ez rendkívül dicséretes dolog, de szerintem a rendőrségnek elsősorban nem ilyesmivel kell foglalkoznia, hanem a rend fenntartásával és az állampolgárok védelmével, továbbá az olyan fontos problémákkal, mint a hóakadályok eltakarítása és eltakaríttatása. Mindezek ellenére Varga rendőrkapitány Úrnak, valamint az esztergomi rendőrség valamennyi munkatársának további jó munkát és erőt egészséget kívánok!

Dezső László
szabad foglalkozású újságíró

 

gömbicica

2010. 02. 13. 20:40

Igaz, hogy nem városi téma, de HÓHELYZET.

Járhatatlan utak - elzárt települések - megbénuló vonatközlekedés!!!

Friss infok:

15:42: Mi várható? Várhatóan a késő esti óráktól jelentősen mérséklődik a légmozgás, hajnalban már csak élénk lökések fordulhatnak elő. Egyre többfelé szabadulhatnak fel az utak.

13:40: A rendkívüli helyzetre tekintettel ingyenesen járható az M7-es autópálya Siófok- Budapest közötti szakasza.

13:31: Járhatatlanok az utak Győr-Moson-Sopron megyében Kapuvár-Csorna, valamint Mecsér térségében.

13:23: Fejér megyében tovább romlott a helyzet, már Nagyveleg és Magyaralmás is el van zárva a külvilágtól. Járhatatlan útszakaszok vannak Csákvár, Sukoró, Sárszentmihály, Seregélyes, Polgárdi térségében (köszönjük észlelőink információit).

13:10: Tolna megyében a 6-os főút egy szakaszát kellett lezárni a hófúvás miatt, Pakstól északra, egészen a Dunaföldvár fölötti szakaszig dolgoztak a hóekék. A főutat a hóátfúvások miatt már elkerülni sem lehet. (MTI)

11:29: A 85-ös és 86-os főúton több km-es kamion sor áll, a főutak síkosak, jegesek. (Útinform)

10:16: Vas, Zala, Tolna, Baranya, Somogy és Veszprém megyében  is egyre több út válik járhatatlanná, vagy nehezen járhatóvá. A Dunántúlon senki ne induljon útnak! Amennyiben mégis útnak indulnak, feltétlenül vigyenek magukkal hólapátot, takarót, meleg teát, ételt és mobiltelefont, hogyha elakadnának a hóban, egyből értesíteni tudják vagy a rendőrséget vagy a tűzoltókat!

10:11: Fejér megyében katasztrofális helyzet alakult ki, a másfél-kétméteres hófalak miatt több főút is járhatatlan, két települést pedig elzárt a hó - közölte a rendőrség szombat reggel. Több száz jármű elakadt a hóban, a megyében egy tucat útszakasz járhatatlan, és több...............

 

A képen szereplő ut, nem tegnap lett hófuvás tekintetében problémás. Se hófogó, se valami nagyobb bokorsáv,csak 1 szegény fa.

Miért nem lehet ilyen helyekre magasabb sövényfélét, vagy alacsonyabb növésü fákat ültetni, vagy kitenni a hófogórácsokat? Hát persze,  hogyha szabad utat kap, végigszáguld a hó az országuton. Aztán panaszkodnak, hogy hiába kotornak, visszafujja a szél, oszt alakulnak a hótorlaszok. Meglepett

2010. 02. 12. 17:05

Kiegészítő információ az esztergomi hóhelyzethez anno 2010 február 12. 17:00

Először is elnézést kérünk a polgármester Úrtól, mivel megtudtuk, hogy betegsége matt nem tudja ellátni feladatát. Ugyanakkor a sértés szándéka nélkül meg kell jegyeznünk, hogy véleményünk szerint ebbenn az esetben az alpolgármestereknek, vagy az önkormányzat más megbízottjának kellene intézkedni a hóeltakarítás ügylében is. Ez viszont változatlanul nem történt meg.

Időközben fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, úgyhogy Esztergom belvárosa ismét egyetlen hatalmas jégpályává változott. Ugyanakkor megtudtuk, hogy Szlovákiában (nevezetesen Párkányban és környékén), eredményesebben küzdenek a hóakadályok és a jegesedés ellen.
Egyébként úgy tujuk, hogy az önkormányzati törvény szerint a polgármester ill. megbízottja akár rendőr közreműködésével is kényszeríthetné a magánszemélyeket, hogy a házuk, vagy üzletük előtt lévő útfelületről eltávolítsák a havat és a jeget. Sajnos ezt a törvény nem csak Esztergomban, hanem pl. Dorogon, sőt tudomásom szerint Magyarország legtzöbb településén nem tartják be.

További kéz- és lábtörésmentes korcsolyázást kívánok minden egyes esztergomi polgártársamnak.

 

Tisztelettel:

DLD

2010. 02. 12. 13:45

M1-es és a hóhelyzet Esztergomban 2010 február 12-én


Hát ismét leesett a hó, méghozzá hatalmas mennyiségben és a belvárosban ismét senki sem takarította el. Nem csak a Zöld Út emberei tűntek el (legalább is a belvárosból), de a magántulajdonban lévő üzletek, boltok emberei sem ébredtek még fel, így Alvóváros lakói ismét csúszkálhatnak, hogy ne legyen balesetük.

M1 úgylátszik bújkál, mert néhány napja az egyik polgári egyesület vezetősége megkérte őt, hogy nyissák meg kiállításukat. Teljes hárombnegyed órán át vártuk, de ő teljesen eltűnt, lehet, hogy elakadt valamelyik széchenyi téri hóbuckában.

Na de mostmár elég volt az elakadásaiból kedves M1-es. Innen a belvárosból az egyik hóbucka tetejéről jelentem, hogy Esztergom dolgozó és nem dolgozó népe kezdi megelégelni azt, hogy mindenre van pénze, csak a legfontosabb dolgokra, így például a hókotrásra nincs. Jóakaratúan figyelmeztetem Önt, hogy ha továbbra sem takaríttatja el a havat, ez még akár választási győzelmének elvesztéséhez is vezethet.


Készséges tisztelettel:

egyik jóakarója: DLD ős-esztergomi polgár

gömbicica

2010. 02. 12. 10:18

Köszönet a hókotrásért!!!

A Zöld Ut Kft kocsija volt a végrehajtó. A hótoló  viszont valami szervizre szorulna, mert elég sürün csikorgott az ékszija, és furcsa szagot hagyott a jármű maga után.

gömbicica

2010. 02. 11. 22:01

Kedves Illetékes! A Budapesti (Bartók) utca lakói nevében (igaz nem felhatalmazottan) kérném szépen, hogy amig nem fagy le a felolvadt hepe-hupás latyak, küldjék már végig a hókotró masinát, ha lehet ne 60-nal ezen utcákon 1x oda, 1x vissza, hogy mindkét oldalra sikerüljön a kotrás. ( A városban máshol is lehet ám ilyet tenni igy esténként, mikor már nincs forgalom.)

Tudják,  az embernek sokszor egy egyszerü  nemes gesztus többet ér  holmi fürdőbelépőnél.

Én ugy gondolom, hogy ha az emberek jól érzik magukat a társadalmukban, akkor nagy ivben tesznek rá, hogy a vezetés mit, mennyit mutyizik össze-vissza. Légyen ez falu,város,ország.

Szóval előre is köszönjük. Ha ezerrel fog végig robogni,  ugy is felébredek rá, mert nagyon tud ilyenkor zörögni. Köszönettel.

Eredeti méret

2010. 02. 11. 19:00

Lehet, hogy most itt off leszek, de végülis ez a hóember és hókutyája is hóból van. Szerintem ötletes Vigyor

2010. 02. 10. 18:10

Szerintem pont veled, és a hozzád hasonlóan gondolkodókkal számolnak. Ha nem mész el és nem veszed igénybe a város által "előre" kifizetett szolgáltatást, a fürdőnél több marad a múlt évi(?) és a jövő évi villanyszámlára, gázszámlára, cukorkára...

Úgyis régen terveztem, hogy ellátogatok a fürdőbe. Esztergomiként hányszor mehetek "ingyen"? Vigyor

gömbicica

2010. 02. 10. 14:54

Szóval mutyiztak valahonnan 80 millát arra, hogy elvileg  áztathassam a lábam jóárasitva, mellesleg nagyon örüljek is,  közben meg villanyszámlatartozás befizetését finansziroznák? Meglepett Hát ez is egyfajta megközelités.

Ilyen alapon inkább a belépő, legfeljebb nem megyek be. Szendvedjen az akinek a lelkén szárad ez a néplavór.

2010. 02. 10. 14:20

Rossz a megközelítés.

Fogjad fel úgy, hogy beszálltál a villanyszámlába amivel tartoznak az E.ON-nak....Jó cselekedet a részedről!! :-)

gömbicica

2010. 02. 10. 13:37

Kiicsit nem témába vágó tudom Zavarban van. Bocs.

De már megint a pénzköltés. Üvöltés Az esztergomiakat megkérezte valaki, hogy szeretne-e  egyáltalán élményfürdőzni?

Már szinte hallom a jövő hangját: látjátok-látjátok ez a jóságos cselekedet is  a nép javát szolgálja.

Minek alapján számolták ki ezt a 80 millió forintot. Meg egyébként is. Mire kell ekkora összeg.

Ezt a pénzt inkább tehetnék a rászorulók, a sportolók!!!!! zsebébe. Mennyire szép gesztus lenne. De ez nálunk sajnos nem divat. Egy ismerősöm emlitette, hogy nincs  azt hiszem kézilabda (?) edzési lehetőség csak DOROGON! Hát itten mijé nincs?

A családomra eső  olcsó belépőjegyről ezennel lemondok!!! Nem kel belépőjegy sem ócsóért, sem másképp. Hogy is gondolja valaki, hogy egy jólárasitott fürdőbelépővel mindent el lehet sikálni? MInden szájat be lehet tömni? MInden szemet be lehet hunyni? Meglepett

Amikor ekkora szarban vagyunk, akkor csendbe kellene maradni, csak olyan intézkedést hozni, amitől a népnek mosolyra derül az arca, és ugy érzi, hogy talán mintha történne valami, talán mintha.........

Nem a 80 millió ellen  vagyok, de mindez akkor kellene, mikor megérett rá a helyzet. MInek áhitozzunk jakuzziról, ha még rendes lavórunk sincs?

 

DE! Ha már hóhelyzetről beszélünk, akkor ennyi pénzért akár lapáttal  is fel lehetne vakarni, vakartatni  a jeget a városban, hogy járhatóvá válljon.

 

2010. 02. 10. 10:47

Most kap 80 milliót az élményfürdő azon a címen, hogy az esztergomiaknak legyen olcsóbb a belépőjegy. Szóval lenne itt pénz szórásra, csak nincs.

2010. 02. 10. 10:36

Hóhelyzet: 2010. február 10. de.: 10:30

 

Még mindig csúszkálunk?

 

Már több, mint egy hét eltelt a nagy hószakadás óta. De mivel végig nulla fok alatt volt a hőmérséklet, nincs olvadás. Egyre vastagabb a jég Esztergomban, a belvárosban is.

De hiába. Szórásra nincs pénz, a polgármester úr elérhetetlen és rendíthetetlen.
Tovább csúszkálunk. Nincs pénz?

 

DL

2010. 02. 09. 22:48

Van klafa megoldás autó téliesítésére:

http://englishrussia.com/?p=9642