Esztergom elüldözi a búvárokat is?

Esztergom elüldözi a búvárokat is?

2009. 12. 17. 15:16

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a divecenter.hu portál egyik fórumára, ahol a Palatinus tavat az elmúlt hét évben országos hírű búvár célponttá tevő egyesület ellen az Esztergomi Önkormányzat által indított botrányról olvashatunk, melynek egyetlen eddigi eredménye az, hogy szétverte mindazt, amit önkéntesek, civilek az elmúlt években felépítettek. Újabb zsigeri konfrontációigény által indukált ámokfutás bontakozik ki a szemünk előtt.

Az Esztergomi Spartacus Sport Egyesület Búvár Szakosztálya november 20-án kapott egy levelet a polgármestertől, amiben az állt, hogy lejárt a szerződés  a Palatinus tó partján működtetett búvárlétesítmények által használt területre, és 30 napon belül állítsa vissza a strandon az eredeti állapotot. A levél kézhezvételével egyidőben, Meggyes megbízottja (a strand üzemeltetője) alternatív javaslattal élt, miszerint ha aláírnak vele egy megállapodást, akkor az elkövetkezőkben (2+2 év volt a tervezetbe írva) biztosítja a szakosztályi tagok számára a bázis ingyenes használatát. A megállapodást szerint nem a szakosztály üzemeltetné a bázist, hanem a megbízott, illetve akivel ő szerződik, de az nem derült ki, hogy konkrétan kire gondol. A több millió forint értékű létesítményeket az elmúlt hét évben az egyesület készítette, gyártotta, telepítette, tartotta karban.

Ezzel szembesülve a szakosztály tagsága azt a döntést hozta, hogy ezt a megállapodást nem írja alá - nem adják át az Önkormányzatnak ingyen és bérmentve az általuk létrehozott, bevezetett, bejáratott létesítményt cserébe pár belépőjegyért. Lehetséges megoldásként a bázis áttelepítése merült fel a tó másik végébe - a magántulajdonban lévő öbölbe. A tulajdonostól erre szabad utat kaptak: el is kezdték az új bázis kialakítását.  A munkát azonban nem tudták befejezni, ugyanis a terület gazdája a korábbi megállapodás ellenére visszalépett, és nem járul hozzá, hogy az öbölben búvárbázis létesüljön... Kiderült, hogy szóltak neki az Esztergomi Önkormányzattól és "megkérték", hogy ne engedje oda a bázist.

A szakosztály mindezek ellenére a saját tulajdonát még ekkor sem kívánta ajándékba átadni egy "idegen" számára, és a polgármester kérésének megfelelően felszámolta a létesítményt, puszta földet hagyva maga után. A kitermelt létesítmények ideiglenesen "szárazdokkba" kerültek.

Az Önkormányzat időközben kifejezte azon szándékát, hogy a bázist újjáépítené és saját maga továbbüzemeltetné. Újabb sikertörténet városi cég születése előtt állunk?

A bázis helye

 

2009. 12. 24. 15:06

A földalatti garázsokhoz nemsokára úgyis kell búvár. Akkor MT mehet merülni.

2009. 12. 20. 21:51

Na, ne csinálják má'... Rosszall

 

2009. 12. 19. 20:29

Ezt az információt - ahogy azt mondani szokás - sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom!... Határozatlan

2009. 12. 19. 20:00

Jól olvasom, hogy a város felé ez a bizonyos valaki nem 2000, hanem csak 600 merülést jelentett le és ez alapján fizetett belépti díjat is?

Kiváncsi leszek tesz-e az érintett, meglopott üzemeltető feljelentést.

2009. 12. 19. 19:56

Google cache-ben még ott van.

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 12. 18. 22:09

Hoppárézimi! Eltűnt a cikk! Vajon miért?

2009. 12. 18. 22:03

Figyelembe véve a 400 (390) Forintos felnőtt-, a 100 (90) Forintos gyermek belépők árát, a búvárokat kísérő családtagok ismerősök néhány száz főre becsült számát (minden búvárt regisztráltattunk,a kísérők név szerinti nyilvántartására viszont nem köteleztük a Bázis ügyeletesét),

akkor ez az összeg több, mint 800 e. Ft a 2009-es szezonban.

Az elmúlt 7 évben, több mint 10000 merülőt láttunk vendégül a Bázisunkon...

2009. 12. 18. 18:58
a bázisra látogató minden egyes vendégbúvár és kísérő után strandbelépőt fizetett. Ezt a nyilatkozó személy nagyon jól tudja, hiszen ő volt megbízva az elszámolás bonyolításával a strand felé. 2009-ben, a nyilvántartásunk alapján, 1960 búvárvendéget fogadtunk és ebben a számban nem szerepelnek a kísérők, illetve a saját tagjaink.

Nem vagyok tájékozott a strandbelépőkkel kapcsolatban...

Számszerűsítenéd (hozzávetőlegesen) mekkora összeget tesz ez ki a 2009-es évre vonatkozóan?

 

 

Törölt felhasználó

2009. 12. 18. 16:57

A nyilatkozatban elhangzik (már nem először) hogy ingyen használta a Szakosztály a Város területét. Valójában a Szakosztály, a bázisra látogató minden egyes vendégbúvár és kísérő után strandbelépőt fizetett. Ezt a nyilatkozó személy nagyon jól tudja, hiszen ő volt megbízva az elszámolás bonyolításával a strand felé. 2009-ben, a nyilvántartásunk alapján, 1960 búvárvendéget fogadtunk és ebben a számban nem szerepelnek a kísérők, illetve a saját tagjaink.

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 12. 18. 16:33

Nem tudom, hogy a búvárbázis jövőjével kapcsolatban nyilatkozni mennyire illetékes a bázis korábbi vezetője.

Törölt felhasználó

2009. 12. 18. 16:25

Ezt a fenti, bunkó stílusú és MT által aláírt levelet nem nagyon tudják kimagyarázni.

Törölt felhasználó

2009. 12. 18. 15:47

2009. 12. 18. 7:42

Ez a drága polgármesterünk rosszkor, rossz időben született, pekkünkre. J

ó lenne ha már ennek a középkori időutazásnak vége lenne Esztergomba, és a gőgös földesurak vissza kerülnének helyükre a mese könyvekbe, Döbrögbe .

 

Más

 

KIT bántanak ezek a búvárok, Esztergomban már a víz alatt sincs nyugta itt az embereknek?!

Önzetlenül értéket hoztak létre, jó hírünket vitték...

Ebben a városban amiben nincs benne a polgármester, azt tönkre, lehetetlenné kell tenni?

Segítsetek milyen egyéni kezdeményezés ért el sikereket, növekedhetett, működhetett az elmúlt tíz évben Esztergomban,

amiben pm nem volt benne, és nem neki köszönhető, hogy egyáltalán létezik..

 Most mikor ezt írom Bokros Lajos mondja TV ben az feladata az állam igazgatásnak és a politikusoknak, hogy az élet helyzetet megteremtésék….

 

Ez az esztergomi demokráciánknak álcázott diktatúránk szörnyű torzó.

Kapjuk össze magunk, mert hírmondó nem marad igy belölünk.

És egyébként mindenki cinkos, aki néma.

 

Elnézést indulatosságomért, ma biztos rosszul ébredtem, de akármerre nézzek csak a hülyeség tobzódását látom

2009. 12. 17. 17:34

Ha végigolvasod a fórumot, volt pár ilyen reakció, de úgy látom a társaságban van annyi kurázsi, hogy ne kelljen ilyen módszerekhez folyamodniuk. Ez a "mindig van egy gyenge láncszem" viszont nagyon a Szent István Gimnáziumos történetet juttatja az eszembe...

2009. 12. 17. 17:28

Ne légy ilyen kukacos kérlek! (Az általunk alá nem írt együttműködési megállapodás szövegében már helyesen szerepelt)

2009. 12. 17. 17:25

De azért - így Karácsony küszöbén - reménykedni azért lehet, ugye?! Vigyor

2009. 12. 17. 17:23

Az hogy van, hogy a 2003-ban kötött 5 éves szerződés 6 év után jár le?

2009. 12. 17. 17:22

Ugyanmár, annyi ilyen ügy volt már, hogy lassan a nagyját el is felejtjük.

Ez szinte ugyanaz a sztori, mint amikor nekiment a Mahartnak a kikötők miatt. Hajszálpontosan ugyanaz.

Ha valamit tanult volna abból a történetből, akkor térden állva menne hozzátok bocsánatot kérni és újabb 10 évre megadni minden jogot, csak építsetek vissza mindent és bocsássatok meg neki. Félek, hogy nem ez lesz ennek a történetnek a megoldása.

2009. 12. 17. 17:08

Tisztelt olvasók!

Ebben a cikkben olvashatóak az általam írt - de nem a Szeretgomra szánt - hozzászólások, amiket Cserép Úr volt szíves egy írásba összerakni (a vastagbetűs rész nem az én kreációm). Kár, hogy János nem kérte meg a cikk itteni megjelenéséhez a Szakosztályunk hozzájárulását... :(

Természetesen, ami le van írva a cikkben, azt nem gondolom most sem másképp, de hadd legyek kicsit az ördög ügyvédje: A cikkből kiolvasható, hogy strand üzemeltetője szeretné, ha az elkövetkezőkben is lenne búvárbázis a tónál. Bár a Szakosztály meghozta döntését, - hiszen a megajánlott feltételek nagyon kedvezőtlenek, elfogadhatatlanok voltak számára, ezért a Polgármester Úr levelében leírtak szerint, 30 napon belül visszaállította az eredeti állapotot, - de a strand üzemeltetőjének kezdeményezésére jelenleg is tárgyal a másik féllel és megállapodásra törekszenek. Olyan megállapodásra, ami mindenki számára kedvező...

Szabó Tamás (a szakosztály tárgyalásra felhatalmazott tagja)

Törölt felhasználó

2009. 12. 17. 16:19
Vagy Meggyes Tamás ingatlanára, ott jobb helyen lenne!