Öt napja nem láttam gyermekeimet

Öt napja nem láttam gyermekeimet

2009. 12. 12. 22:07

Az elmúlt öt napban történt események arra késztettek, hogy ismét a nyilvánossághoz forduljak.

Egy kis kronológiai összefoglalót szeretnék adni az elmúlt napok történéseiről.

Meggyes Tamás Esztergom polgármestere gyermekeinket az óvodából december 8-án kedden elvitte és a mai napig (december 12-ig) nem láttam, nem találkoztam velük.

Szerdán este 22.02-kor kislányommal tudtam telefonon beszélni, aki akkor sírt, és azt mondta, hogy haza akar jönni, velem akar jönni, de az apa azt mondta neki, hogy még egy éjszakát ott kell aludnia. kisfiammal nem tudtam beszélni, bár ő Meggyes Tamás jelenlegi partnerének az autójában ült kislányom elmondása szerint.

Azóta óvodába sem vitte őket az apjuk. Pedig lányom tanköteles, mivel a koránál fogva jövőre iskolába menne.

A gyermekek így kimaradnak az óvodai élet legérdekesebb részéből, hiszen Adventi készülődés van az óvodában, ahol a gyerekek Karácsonyra készülnek.

Azóta többféleképpen próbáltam felvenni a kapcsolatot gyerekeimmel, Meggyes Tamás ebben folyamatosan megakadályoz, ezért kértem az esztergomi rendőrség segítségét.

A rendőrkapitány felvilágosított, hogy ez nem az ő hatáskörük, mivel nincs ideiglenes jogerős gyerekelhelyezés, így ők tehetetlenek. Ugyanakkor a végzés az apa és a gyerekek közötti kapcsolattartás ideiglenes intézkedéséről szól, mely végzés előzetesen végrehajtható. A 2009. 07.14. napján kelt végzés meghozatala óta ez a kapcsolattartás irányadó közöttünk. Gyermekeim az én háztartásomban nevelkednek, én gondozom őket másfél éve. Képtelen vagyok belenyugodni, hogy gyermekeimet nem láthatom, nem tudom, hogy milyen pszichés nyomás nehezedik rájuk az által, hogy az apjuk teljesen elzárja előlem őket. Amikor apjuknak munkája miatt elfoglaltsága van, akkor jelenlegi párja vigyáz gyermekeimre, és ő sem engedte, hogy találkozzam gyermekeimmel, amikor csütörtökön elmentem Meggyes Tamás jelenlegi lakóhelyére.

Ekkor is rendőri segítséget kértem, a járőröknek sem nyitották ki az ajtót, pedig azóta számomra bebizonyosodott, hogy Meggyes  Tamás szeretője ott volt gyermekeimmel, miközben az apjuk az esztergomi képviselő testületi ülésen volt.

Az ülés után telefonon hívtam Meggyes Tamást, és kértem, hogy beszélhessek gyermekeimmel, ezt ő nem engedte. Meggyes Tamásnak nem az volt a fontos, hogy gyermekeink velem tudjanak beszélni, hanem arra volt kíváncsi, hogy kikkel voltam ott, hogy reméli, hogy a rendőrök a neveket meg tudják mondani. Többszöri kérésemre sem adta át a telefont a gyerekeknek. Felelősen gondolkodó apa nem tesz ilyet gyermekeivel, és nem tesz olyan kijelentéseket nagy nyilvánosság előtt (például a Széchényi téri "szimpátia" tüntetésen), miszerint "A volt feleségem segítségre szorul. Nincsen betegségtudata, de a pszichiáter, a pszichiáterek, akikkel beszélni tudtam, azt mondják, hogy szüksége volna erre az orvosi segítségre.".

Mindezt két pszichiátriai "szakvélemény?" alapján állíthatta, amelyek úgy készülhettek, hogy Meggyes Tamás egy budapesti és egy nagykállói elmeorvos rendelkezésére bocsátotta azokat a bizonytalan eredetű sms-eket, melyet 2002-től gyűjtögetett. Sem a budapesti, sem a nagykállói szakértő engem nem vizsgált, pszichológussal nem vizsgáltatott. A véleményüket kizárólag Meggyes Tamás által elmondottakra és 2002-től gyüjtött, tisztázatlan eredetű SMS-ekre alapozva alakították ki.

Teljesen nevetséges, hogy a két, egyébként 1 hét különbséggel készítetett szakvélemény egymáshoz viszonyítva is ellentmondásos. A budapesti szörnyű jövőképet fest további életemre "pszichés állapotom" alapján, a nagykállói feltételezi, hogy pszichoterápia hatására már javulás jelei láthatóak nálam. EGYIK ORVOS SEM LÁTOTT, így születtek a "szakvélemények".

Egészen elkeserítő, hogy gyerekeim apja ezt tette velem és a gyerekeinkkel.

Amennyiben pszichiátriai beteg lennék valóban, ahogy ezt Meggyes Tamás állítja, (vagy szeretné), akkor a legdurvább és legaljasabb dolgot követte volna el ellenem, amikor azt vadidegen embereknek a Széchenyi téren, a Hídlapban, és a világhálón közzétette, amikor azt merte állítani, hogy betegségbelátás nélküli pszichiátriai beteg vagyok, aki kezelésre szorulna. Ezek után álszent módon azt mondta, hogy a gyerekeink érdekében a legjobb orvosokat fogja megkeresni és megfizetni, mert a gyerekeinknek egészséges édesanyára van szükségük. A "szakvéleményekre" nem tudom mennyit fordíthatott, de a szakvélemények elkészülte óta a "kezeltetésemet" még nem kezdte el. (Szerencsére.)

Annyit mindenesetre elintézett, hogy jelenlegi munkahelyemen, ahol jogász és pszichológusok is dolgoznak, semmiféle segítséget nem adtak és nem adhatnak nekem.

Amennyiben bizonytalan módon beszerzett szakvéleményeivel, melyek mögött nincs vizsgálat, a bíróságot és a közvéleményt akarja megtéveszteni, akkor pedig semmi mást nem teszt, mint politikai hatalmával durván visszaélve akar eltiporni.

Idézet a nagykállói szakvéleményből: „A jelzett üzenetek feltehetőleg a különélő feleségtől származnak. ... Az elektronikus üzeneteket éveken át különélő, de nem elvált feleség férjének küldi." Ez az orvos még azt sem tudta, hogy ez alatt az idő alatt a házasságunk fennállt. A szakvéleményen nem szerepelt sem a nevem, sem az adataim.

Soha nem találkoztam ezzel az orvossal sem, sőt egyetlen pszichiáterrel sem egészen a fent említett „szimpátia" tüntetésen elhangzottakig.

Ezután a hazugság után, felkerestem a gyermekeim háziorvosa által ajánlott helyi pszichiátert, aki többszöri pszichiátriai és pszichológussal elvégeztetett tesz vizsgálatok után pszichiátriai kezelést igénylő állapotot nem állapított meg nálam. Mindezek számomra megcáfolták Meggyes Tamás által készítetett "szakvéleményeket", ezért polgári peres úton eljárást kezdeményeztem.
Aggódom gyerekeim miatt. Az elmúlt években engem ért, valamint a korábbi kapcsolataiban történt bántalmazások arra engednek következtetni, hogy Meggyes Tamás cselekedetei kiszámíthatatlanok.

Tehetetlen és kétségbeesett vagyok, mert nem tudom, hogy mikor lesz vége ennek az ámokfutásnak, és mikor kerülhetnek vissza hozzám gyermekeim.

Egyetlen kérdést tennék fel csak: ma Magyarországon a hatalom birtokosai következmények nélkül mindent megengedhetnek maguknak?

 

Esztergom, 2009. december 12.

Kui Rózsa

Törölt felhasználó #43

2010. 03. 10. 9:45

Az itt leírt "vizsgálatokkal" érdekesen összecseng a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöksége által kiadott alábbi állásfoglalás:

A Magyar Pszichiátriai Társaság (továbbiakban MPT) elnöksége fontos feladatának tartja a pszichiátria szakma presztízsének javítását. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy Társaságunk tagjai a szakmai és etikai normák betartásával, a személyiségi jogok tiszteletben tartásával tevékenykedjenek.

Fentiek miatt felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy magánszemély kérésére másik magán-személyről szakvélemény, szakértői vélemény készítése az érintett (jogi képviselője) tudta és beleegyezése nélkül sérti az MPT által vallott normákat és az e területen mérvadó jogszabályokat. Etikailag, szakmailag és jogilag egyaránt aggályos az eljárás abban az esetben is, ha a vélemény az érintett nevének említése nélkül, de egyértelműen személyéhez köthető dokumentumokra alapozva készül, mert a későbbiekben lehetőséget ad a dokumentumokon keresztül a szakvélemény és az érintett személy összekapcsolására. Javasoljuk tagtársainknak, hogy lehetőség szerint kerüljék a korábban általuk nem kezelt/gondozott személyek számára jogügyletekben felhasználni kívánt pszichiátriai szakvélemény készítését, különösen abban az esetben, ha az érintettel vagy közvetlen hozzátartozójával függelmi viszony is fennáll.

A közelgő országgyűlési választásokra tekintettel felhívjuk tagtársaink figyelmét a 2006-ban született elnökségi állásfoglalásra:
„személyes véleményüket pszichiátriai minősítések kerülésével fejtsék ki, illetve politikai természetű megnyilvánulásaik során ne éljenek társasági funkciójukra való utalással."

 

gömbicica

2010. 02. 28. 15:51

Pletyka ma délután az autóbuszon: Hallottad, hogy ez a szegény Rózsa megint gyerekek nélkül van? Állitólag a férje magához vette. No hisz... Aztán mit fog velük csinálni, mikor még éjszaka is dolgozik a hivatalba. Én is láttam, szorgalmas egy fiu ez.  Nemrég láttam a felvételt, mikor már csak két ablak volt világos, aztán ment fel egy riporter vele beszélgetni. De te. Azért mégiscsak jobb helyen voltak az anyukájuknál. Nem?  Én biztos nem engedtem volna el őket. Én sem.......

Ennyi maradt meg a párbeszédből, aztán leszálltam. Mikkel nem foglalkoznak egyesek Meglepett

Eredeti méret

2009. 12. 19. 17:00

Ha már egy másik fórumban előkerült ez a link, amelyen Meggyes álszent írása olvasható, az alábbiak tükrében kíváncsi vagyok, Rózsa gyermekei vajon hol töltik a karácsonyt:

Karácsony az esztendő legmeghittebb ünnepe. Ezen a napon a család tagjai együtt vannak, egymásnak örülnek, ajándékok formájában kifejezik egymás iránti szeretetüket.

2009. 12. 19. 16:34

Még egy dolog eszembe jutott:

a "nagytudású" szakértőket érdemes beidéztetni a tárgyalásra és a szakvélemény készítésének és megállapításainek részleteiről faggatni. Ismereteim szerint a vizsgálat nyersanyagát kötelesek X ideig (1 évig biztosan) megőrizni. Írásban azt hazudik, ami csak felfér a képére. Tanúként már felelőssége van azon, hogy igazat mond-e, hiszen csak tanúkénti meghallgatás által lehet hamisan tanúzni. El tudom képzelni, hogy a szakvélemények valódisága/hamissága 2 perc alatt így ki tud derülni. És ennek biztosan hatása lesz az ügyre! Már annak is nagy jelentősége lesz, ha egyikük sem jön el a tárgyalásra és kimenti magát...

 

El tudom képzelni - mert sok ügyben ez is tendencia -, hogy az ellenérdekű fél valódi célja abban áll, hogy az élet lehető legtöbb területén nyugatalnságot, félelmet keltsen, majd idővel, amikor már tetőfokára hágott a gyermekek utáni aggódásod, akkor joggal és alappal mutogathat: ipiapacs, a gyerekek attól zaklatottak, mert az anyjuk nem képes nyugodt légkört biztosítani. Bármennyire is nehéz, a gyermekeknek a nyugalmadra van szükségük. És ami az apjuknál történik, azért az apjuk a felelős - nem te! Ezért nem szabad a részletekbe beleveszned, hanem amit lehet, oldjon meg az ügyvéd. Próbáld meg mindenben a lényeget, és csakis a lényeget meglátni - felülemelkedni és nem hagyni magad összezavarni!

 

A hazugságokat, amikkel meg kell küzdened, be lehet és be kell vinned a bíróságra, hogy aki valamit mond, azt erősítse meg szemtől szembe a bíróságon úgy, hogy felelőssége van rajta. És a bizonyítékok ellen kell fellépni, nem a szóbeszéd és irományok ellen. Ahogyan olyan sokszor olvasom az épülő játszóterek tálbláin: A TETT ELSŐ, a szó második. Szeresd a gyerekeidet, nekik ez a legfontosabb. A többit túlélik, hidd el!

2009. 12. 15. 16:08

Tiszteletem!

 

A másik topicban már leírtam az ezzel kapcsolatos véleményem.

 

Az erős felindulást amit tapasztaltam a topicban, egy kicsit off-olni vagyok kénytelen.

 

Ha jól tudom, akkor a Rózsa kezében nincs ideiglenes gyermekelhelyezésre vonatkozó bírósági végzés. Amíg nincs semmiféle bírósági döntés, addig mire is intézkedjen a rendőrség ??

Nincs bűncselekmény és nincs szabálysértés.

 

Talán elhihetik: a gyerekeken kívül    rendőrök vannak a legrosszabb helyzetben: ha intézkednek azért- ha nem akkor azért.

 

Talán az egyetlen, és üdvözítő megoldás így a karácsony közeledtével: leülnek és megbeszélik. ( anno : én is így tettem )

 

Nyergesi

 

 

 

 

2009. 12. 15. 13:10

ÉS ENNEK A TRÓGERNEK TAPSOLTAK A KÖZMEGHALLGATÁSON!!!

2009. 12. 15. 7:48

két szülő közül, az apuka szorul elmeorvosi vizsgálatra

nincs olyan  adjunktus, aki túlóra nélkül ezt a . . . apukát

sikeresen kezelni tudná.

Ilyen ember neveli a társadalom számara hasznos embereket????

remlhető Ők nem lesznek olyanok mint apjuk

2009. 12. 14. 23:46

Rózsa. légy erős, ne add fel!

Ezzel a kedves adventi készülődéssel szeretné a keresztény,  polgári úriember, egyébként a családok nagy barátja, kiprovokálni az ő általa hőn áhított pszichiátriai kórképet.

Azért nem megy az olyan könnyen! :))

Felettébb érdekes, mennyire nem egyenlő a bánásmód hasonló esetekben.

Máshol a láthatás, kapcsolattartás körében elkövetett kisebb vétség miatt is kivonul a rendőrség, feljelentést tesz a gyámhivatalnál, oszt utána hónapokig lehet levelezgetni a kirótt bírság miatt. Igaz, hogy az általam ismert esetben dr. F.B. sztárügyvéd is jeleskedett. De gondolom sztárügyvédben itt sem lehet hiány.

Ismeri valaki az idevonatkozó passzust a FIDESZ programjából, hogyan védik meg a válási gyerekeket a pszichikai, fizikai bántalmazástól? Lesznek törvényi változások, hogy mindez így ne történhessen meg?

2009. 12. 14. 18:33

Segíts MIKULÁS, Szt. Miklós!

Aki a gyerekekkel manipulál, az bűnös! Nem kicsit, .....! Hány éves teccik lenni "szeretve tisztelt nagyvezérünk"? Aki már nem nős,- mint a fideszlistán csak két gyermek apja! De milyen apja? A város gyerekeinek Miklós programját komolyan veszi? A saját gyerekei néhány év múlva felnőttként, ifjonti erővel fognak beinteni teljes joggal! Az fog majd fájni, mert addigra nem lesznek a kibicek sehol! Tudnia kell a városi véleményt ez ügyben: most, hogy a Lőrinc utcát a rend őreinek segedelmével megszabadította a gépkocsiktól, de a sáros szeméttől nem, van hely, hogy megálljon egy őszinte köz meghallgatásra: a reklám mikulás igazmondó hangjánál - hahhaha, hahhaha!

2009. 12. 14. 9:50

1.) "Ha  nincs ideiglenes elhelyezésről jogerős döntés..." A gyermekelhelyezés kérdése olyan, amit fellebbezésre tekintet nélkül végre kell hajtani. Ennek alapján vagy nincsen döntés, de akkor hogyan szabályozhatták a kapcstartást? Ha pedig van, akkor azonnal végrehajtható.

 

2.) Az elhelyezés megváltoztatása pedig csak akkor áll meg, ha az a szándék bizonyítható, hogy végleges nevelésre vette magához, nem pedig "téli szünetre".

 

3.) A gyerekek pontosan tudják, hogy mi történik, akkor is, ha még kicsik. Legfőképpen azt tudják, hogy ki szereti őket. És ki csak használja őket.

 

4.) A bíróságon pedig nem minden fehér és fekete, ott is emberek ülnek, akik láttak már ennél czifrább esetet is. Ők is tudják, látják, hogy mi történik.

 

5.) A szakértő véleményektől pedig nem kell megijedni, mert tapasztalatból monom: amit nem a bíróság rendel ki, az nem egyéb, mint a fél saját maga irománya...

 

6.) Az, hogy a gyerekeket az egyik szülő nemcsak a másik szülőtől, de kortársaitól is huzamosabb ideig elszakítja, önmagában alkalmas a nevelési alkalmasság hiányának megállapítására.

 

7.) Bármennyire is nehéz, az események és az idő meghozza méltó gyümölcsét... Csak légy erős!

2009. 12. 13. 20:43

....érdekes, hogy az országos média még nem kapta fel a gyermekeit túszul ejtő, klinikai eset-gyanús esztergomi polgármester legújabb kalandjait. Kezd mindenféle összeesküvés elméletem lenni, ne legyen igazam,különben idővel muszáj lesz elhagynom ezt az országot. Esztergomhoz képest Bolivía az ókori demokrácia bölcsője...

2009. 12. 13. 19:41

Megvan a véleményem arról a "nőről" (?) is, aki végig asszisztál ehhez az egészhez...

2009. 12. 13. 19:15

Csütörtökön testületi ülés volt. Aggódtam a gyermekeim miatt, hogy hol és kivel lehetnek, hiszen Meggyes Tamás jól dokumentálhatóan testületi ülést vezetett.

Bár arról van tudomásom, hogy óvoda helyett a polgármesteri hivatalba bevitte a héten a gyerekeket, de mégis tudnom kellett hol és kivel lehetnek a gyermekeim, ha már az apjukkal nincsenek.

Kimentem barátaimmal Búbánatba, de sajnos mint azt már leírtam nem tudtam találkozni a gyermekeimmel.

El tudják képzelni a helyzetet? Én az anya, állok kinn egy idegen ház előtt, a házban benn vannak egy vadidegennel a gyermekeim, miközben apjuk valahol máshol van.

Amikor kihívtam a járőröket (akiket, mint kiderült már előttem kihívta Meggyes Tamás szeretője, Búzásné) akkor sem láthattam a saját gyermekeimet. Mert fogvatartotta őket egy idegen nő. Érdekes, hogy bár Búzásné is hívta a járőröket, de őket sem engedte be.

Hogy lehet ez? Miképp történhet meg mindez? Egy idegen fogvatartja gyermekeimet és mindenki tehetetlen! Miért lehet az, hogy én csak a tévében nézhetem meg saját gyermekeimet, miközben férjem kampányol őket felhasználva?

 

2009. 12. 13. 14:27
Nem tudom Rózsa milyen egészségi állapotban van, ezen írása logikus, rendezett, tényszerűnek tűnik. Viszont meggyőződésem, hogy Meggyes Tamás évek óta súlyos beteg. A szemvillanásai, pupilla tágulásai, zavarodottság arcán és gondolataiban a mindenre való agresszív támadási hajlam, azt bizonyítja, elvesztette a valóságérzékét! Magánügyébe csak azért szólok bele nyilvánosan, mert gyermeknevelésre Meggyes Tamás alkalmatlan! Máskor, ha a fehér Suzukival Splassal, index nélkül, vezetés közben a telefon a fülön, majdnem elgázolsz „kedves” Meggyes Tamás ( Babits iskola előtt a zöldségesnél Sugár út fele bevágva), lehet más nem olyan békés, mint én!...

2009. 12. 13. 10:43

Annyit szeretnék mondani, hogy a megfelelő jogi lépéseket a megfelelő magasabb szintű helyeken megtettem!

2009. 12. 13. 8:57

A leírtak megdöbbentőek, ezt is lehet,de meddig?

2009. 12. 12. 22:36

Rózsa, teljesen elhűlve olvastam a soraidat. Kitartás, hidegvér, erősnek kell lenned! Remélem, mielőbb visszakerülnek hozzád a kicsik. Másik rendőrséghez kéne fordulnod.

2009. 12. 12. 22:15

Rózsa, nem marad más szerintem, feljelentést kell tenni ez alapján:

Kiskorú elhelyezésének megváltoztatása

194. § Aki végrehajtható hatósági határozat alapján elhelyezett kiskorút attól, akinél a hatóság elhelyezte, annak beleegyezése nélkül, az elhelyezés tartós megváltoztatása céljából elvisz, avagy a kiskorút rejtve vagy titokban tartja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Ahogy kivonulnak a rendőrök, tettenérés esete is fennáll, tehát nincs mentelmi jog, ha épp otthon van - rabosítható.