Meggyest nem érdekli a bírói végzés
Közélet
2009. dec. 10.

<p>"Túszul ejtette a gyerekeimet" - újabb botrány a fideszes polgármester körül.</p>

Sorozatosan figyelmen kívül hagyja Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere a válópere során született, a gyermekeivel folytatott kapcsolattartás szabályairól szóló bírói végzést. Aszerint ugyanis pontosan meghatározott időben és időtartamnra viheti el válófélben lévő feleségétől két kiskorú - 3 illetve 6 éves - gyermeküket.

A gyerekeket minden esetben este 19 óráig kell visszavinnie a bírói végzés szerint. Ezt az előírást Meggyes Tamás vasárnap, majd kedden is megszegte. Mint Kui Rózsa, a válófélben lévő, a gyermekeket nevelő feleség lapunknak elmondta: vasárnap csak a nagyobb gyereket, a lányukat vitte vissza Meggyes, a kisfiút másnap neki kellett elhozni az óvodából. Kedden este viszont már egyik gyermekét sem látta viszont Kui. A feleség beszámolt arról: abban előzetesen megegyeztek, hogy egy órával később viszi vissza Meggyes a gyerekeket, de 20 órára sem voltak ott. Kui szerint Meggyes semmilyen magyarázatot nem adott erre, s telefononon sem tudta elérni. Erre küldött egy sms-t, hogy kihívja a rendőröket, mire Meggyestől azt a választ kapta: ma este nála maradnak.

Az asszony felhívta a rendőrséget, ám a kiérkező járőr nem tehetett semmit, mert felettesei szerint "nem fognak kimenni és erőszakkal elhozni a polgármester úrtól a gyerekeket." Ismét próbálta hívni Meggyest, akivel ezúttal tudott beszélni, de azt a választ kapta, hogy a polgármester nem hozza vissza a gyerekeket, "jó helyen vannak." Elmondása szerint Kui akkor kezdett igazán aggódni, mikor másnap az óvodába se mentek a gyerekek. Ezután a gyámhivatalhoz fordult, ahol azt a választ kapta, hogy a hivatal csak a gyerekek és a szülők kapcsolattartásának megszervezésében tud segíteni, ha nem viszik vissza a gyerekeket, az ellen tenni nem az ő hatáskörük. Kui ismét a rendőrséghez fordult és beszélt a városi kapitánnyal, de tőle azt a választ kapta, hogy nem tehetnek semmit, mert a bírói végzés nem jogerős. Ez igaz, de tény, hogy a végzésben az is olvasható: "a végzés a fellebbezésre tekintet nélkül, előzetesen végrehajtható." Erre levélben emlékeztette Kui a rendőrkapitányt, de férjével - elmondása szerint - tegnap sem tudott beszélni. Meggyes Tamást lapunk is próbálta tegnap hívni, de a polgármester elérhetetlennek bizonyult.

 

Forrás: Népszava

(forrás)