Orbán Viktor takarít
2009. dec. 9.

<p>Váratlan kirúgás az Orbán-jelöltek közül. Néhány választókörzet fideszesei és kereszténydemokratái még mindig izgulnak, kinek a nevét olvassák majd fel december 14-én az országos választmány ülésén, amikor bemutatják a két párt teljes egyéni képviselőjelölti listáját, és szavaznak is róla.</p>

A KDNP-ben nagy megrökönyödést okozott, hogy nem a többszörös választási győztes, Nógrádi László lett Orbán Viktor jelöltje a lenti országgyűlési választási kerületben. Nemcsak a nyilatkozatairól elhíresült Molnár Oszkár körzetében várják, hogy kiderüljön, az utolsó, zavarosabb kerületekben ki került fel a képviselőjelöltek listájára, nincs még végleges jelölt Egerben sem, ahol októberben a belső ellentétek miatt feloszlatták a párt alapszervezetét.

 

Orbán Viktor hétfőn azt nyilatkozta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben még nem volt módja mind a 176 egyéni körzet kiválasztott jelöltjével találkozni. Maradt néhány kényesebb ügy, amelyet a felcsúti meghallgatások végére hagyott a pártelnök. Orbán talányosan csak annyit közölt: egy-két ember van, akivel nem beszélt, illetve egy olyan körzet, amelynek a „jelöltjelöltje" még hátra van.

 

Orbán és a Fidesz több vezetője, köztük Kövér László választmányi elnök és Kubatov Gábor pártigazgató szeptember óta napi rendszerességgel vizsgáztatta a pártelnök felcsúti házában a jelölteket. A képviselőcasting a héten fejeződik be.