Ki legyen Esztergom következő polgármestere?

Ki legyen Esztergom következő polgármestere?

Törölt felhasználó #47
2009. 12. 09. 6:46

A kérdést szeretném a többi fórumozó társunk segítségével valódi tartalommal kitölteni!

Kétféle megközelítést javaslok.

Egyik: milyen tulajdonságokat várunk el a város következő "első emberétől"?

A másik: név szerint ki(ke)t tartunk alkalmasnak erre a közeli jövőben embert próbálónak látszó feladatra?

2010. 09. 29. 14:50

Van egy pár db autóra kirakható, mágneses Tétényi plakátom (A3 méret). Parkoláskor ajánlott levenni :)

Valamint a hátsó szélvédőbe kirakható csík plakát.

 

Érdekel valakit?

2010. 09. 28. 19:56

Emberek ma láttam sok plakátot a városban az volt ráírva, hogy együtt működünk.

Találtam valamit ami segíthet.

 

www.youtube.com/watch?v=T1emGjkLKFw&feature=related

 

üdv!

2010. 09. 28. 19:03

Valamelyik fórumban említve volt, hogy sem Kövér, sem OV nem tette be lábát ide hozzánk. az index.hu egy érdekes elmélettel állt elő ennek magyarázatára, check this out:

 

"Léteznek még helyek az országban, ahol nem egyértelmű a Fidesz önkormányzati győzelme. Orbán Viktor is azokat a városokat célozta meg a kampány utolsó hetére tett körútjával, amelyekben meg kell támogatni a helyi erőket. Azokat pedig kihagyta, ahol már ő sem tud segíteni."

 

teljes cikk

 

Off/ Cserép úr, knappot szombaton láttam a körforgalomban egy sötét színű merci kisbusszal, lehet hogy akkor indult külföldre (említetted, hogy nem jelent meg ma a tárgyaláson) / On

2010. 09. 28. 17:19

Ma kértem plakátot, amit kirakok az autó ablakaira. Ezt talán többen is megtehetnénk az utolsó napok hajrájában.

 

2010. 09. 28. 16:23

Ki legyen esztergom következő polgármestere?  Lakatos Dezső...

Ott van a Fórumokban.... Vagy törölt felhasználó..

2010. 09. 28. 10:23

Természetesen Tétényi Éva !

2010. 09. 22. 23:56

Sokkal nagyobb a jelentősége, mint első hallásra gondolnánk:

Tétényi Éva választási nagygyűlés Esztergomban: „Székely János püspök úrral én is beszéltem a helyszínen”. Mostanában kisrigót sem igen hallani Esztergomban. Most meg ez a cikk Tétényi Évával, a magyar keresztény sajtó legnagyobb példányszámú katolikus hetilapjában.

Az Új Ember a hétmillió hívet számláló magyar katolikus egyház legfontosabb kommunikációs eszköze. Az ország 6000 templomában, 3000 egyházközségében, valamint egyéni előfizetés és hírlapárusi hálózat útján terjesztetett lap rendszeres tájékoztatást nyújt a világegyház és a helyi egyház eseményeiről, a főbb pápai megnyilatkozásokról. Tudósít a társadalom, a közélet, a kultúra keresztény szempontból fontos eseményeiről. A lapban megjelenő kommentárok, kritikák, elemzések a keresztény emberek életét érintő kérdésekkel foglalkoznak.

Ezzel a katolikus egyház a maga módján, halkan, elegánsan megjelent Tétényi Éva támogatói sorában. Nem árt, ha tudják az esztergomi nénikék, bácsikák, meg mindenki.

2010. 09. 20. 5:53

Az egyik altrógerről készült fotókra hívta tegnap este fel a figyelmem egy barátom. Ezekkel a fotókkal zsarolta meg tompi, hogy fogja be a pofáját, de a fotók -fájdalom- ,mégis kikerültek.

http://egyenlito.blog.hu/2010/09/19/a_fidesz_komarom_esztergom_megyei_jeloltje_kitette_amije_van_18

Az eredeti képek: http://www.pina.hu/agaleria_mut.php?sid=5409&p1=1&kid=2

2010. 09. 17. 20:09

Véletlenül kezembe került egy település választási különkiadványa (Helyi Választási Bizottság). Minden polgármester és képviselőjelölt egyenlő terjedelemben bemutatkozik és ismerteti programját. Akinek a bemutatkozása meghaladta a meghatározott terjedelmet, annak csökkentésére szólították fel, határidő megszabásával. Ezen kívül az induló jelöltek személyesen is bemutatkozhatnak egy közös lakossági fórum keretében. Választási plakátokat a településen egyáltalán nem láttam, ha vannak, nagyon eldugták. Úgy látszik, néhol megy ez kérem! Esztergomban miért nem?

2010. 09. 14. 9:43

Tisztelt fórumozók! Hagy "füstölögjek"

Kell-e Egy új polgármester? Nézzünk már egy kicsit körül! Kezdjük a SZERETGOM-mal.: M1 folyamatosan beperli, rágalmazza(ő persze állandóan a mentelmi jog mögé bújik) és miért? Mert teret enged az ellenvéleményeknek, kiderülnek a "kis" turpisságok, a nagy gazemberségek. És ahelyett, hogy "korrigálnák" a város nagyhatalmú vezérei inkább pereskednek(a város pénzén). El akarják tiporni a politikai és egyéb ellenzéket. Vagy legalábbis beállítani a sorba (lásd:Választási Bizottság). Ennek (hála .......... ) a SZERETGOM ellenáll. Következő (csak az érdeklődés szintjén): Miért van az, hogy a zöld út kft alvállalkozóknak adja ki a munkákat? Nincs létszám? Nincs elég munkanélküli? Így olcsóbb? Netán valami "bratyi"? Akkor minek van VEZÉRIGAZGATÓ-ja egy kis kft-nek ami képtelen elvégezni azt a feladatot amiért a város létrehozta? Várom a tippeket! Mert az az eszembe se jut, hogy korrekt válasz jelenjen meg a városvezetés részéről. Bár szivesen olvasnám. még akár a polgásmester saját újságjában(hídlap) is. A " független" egom tv -ről már említést se teszek. Bocs a csapongásért, de csak úgy közbevetem: Vajh miért van az hogy M1 és a ""tisztesség - becsület"" pártja (fidesz) mindent - lett légyen az a legaljasabb, legnemtelenebb eszköz - felhasznál a győzelme érdekében? Sejtem a választ. Csak körül kell néznem épülő-szépülő városunkban. Például a szinte hipersebességgel elkészülő szállodák, a hatalmas hasznot hozó (de kinek?) élményfürdő, az új autóbuszpályaudvar, a mélygarázsok, az utak, a forgalmi "rend", a szemétszállítás díjai, a távfűtés, az új piac, az Erdélyi kastély. Valóban épültek új utak, ezt el kell ismernem. De feltétlen a Virágos utca és környéke volt az egyik legfontosabb? Tán akkora a forgalom vagy, netán .........? VAGY. NETÁN .....! Tehát nem azzal van bajom, ami elkészült, hanem a prioritással. Az el(saját cenzúra) beruházásokkal. A köz(a MI pénzünk)pénzek elherdálásával! Erősebb szavakat nem akarok használni mert netán az őszintség rágalmazásnak minősül, és újabb per jön(természetesen a város azaz a MI pénzünkön)! És ezek után egyáltalán érdemes feltenni azt a kérdést hogy kell.e új polgármester? Azért én válaszolok: KELL ! És nem csak polgármester!

2010. 09. 14. 8:34

Egy másik "költői" kérdés: Ha netán marad ez a garnitúra, vajh még több pénz megy a pártkasszába? És természetesen a zsebekbe? Szerintem igen.

2010. 09. 03. 17:46

Jól van fiúk látom topon vagytik.Ez csak egy gyenge eszmefuttatás volt.

2010. 09. 03. 17:42

Értelmetlen kérdés, semmit sem tudna visszaseperni.

Szerintem.

2010. 09. 03. 17:21

Én szívvel -lélekkel tomika ellen vagyok.De gondoljatok bele.Az ugynevezett rendszerváltás után,amikor már nem volt bűn,hogy klerikális város vagyunk,a polgármestereink, mindíg szembe mentek a politikával.Most,hogy ez a-minek nevezzem-célba érne gondoljátok hogy valamit vissza tudni söpörni a pártkasszába tömött pénzből?!Ez csak költői kérdés.

2009. 12. 28. 20:00

Gondolom ez csak egy vicces kérdés! Ha már FIDESZ kormány lesz, ne csesszünk ki magunkkal! Most fog a város felvirágozni, ha marad, aki van!Nyelvöltés

2009. 12. 19. 14:43

Nagyon erőltetett az emberek belegyömöszölése mindenféle párt és ideológiai kategóriákba. Ez csak a hatalommániás politika manipulációja, hogy megkülönböztesse magát azoktól, akiknél egyáltalán nem különb. Egy párthoz kötődő ember kevés kivétellel szemellenzős, fejnehéz, ha nem akkor kiteszik.

 

Becsület is van a világon. Vannak becsületes emberek, vannak becstelenek, jók vagy rosszak, tévedhetetlenek és tévelygők, megismerem őket. A pártok és ideológiák egyáltalán nem érdekelnek, egy becsületes, lehetőleg független jelölt viszont igen. Ha ezzel naiv vagyok, ám legyen.

Törölt felhasználó #43

2009. 12. 19. 10:23

Amíg az esztergomiak többsége összecsinálja/vigyázbavágja/láthatatlanná teszi magát Meggyes neve hallatán, addig aztán olyan felesleges itt bármiről is beszélni.

Szerintem kb. 30 ember van a városban aki ki meri mondani, amire sokan még csak gondolni is titokban gondolnak.

Akkor tessenek az esztergomiak világmegváltó tervekben gondolkodni, ha majd fel merik vállalni a véleményüket.

A fogjuk meg és vigyétek az nem működik...

 

2009. 12. 18. 13:34

Kár szerintem így előre szaladni ezzel a Polgármester és városi képviselő vállasztással.

Megelőzi ezt, egy országygülési vállasztás.

 

Nem csak az kérdés, hogy ki? Hanem, hogy hogyan fogg minket képviselni?

Itt egy link: http://www.youtube.com/watch?v=GIA7t_xCt0k&feature=related

Egri vár esküjét tartalmazza.

Hasonlóan kéne átfogalmazni a 2010-es eskütétel szövegét és annak módja szerint eljárni aki azt megszegi.

 

Van aki hasonló véleményen van?

Más is jár nyitott szemmel és füllel a világban?