"Élő" közvetítés a közmeghallgatásról
Közélet
2009. dec. 2.

<p>SMS-ben tartjuk a kapcsolatot a helyszínen jelenlévőkkel...</p>

18:42 - Még az első válasznál tartunk, de már szó volt a nöszikéről és arról, hogy a víz meleg és kész. A kérdésben szerepelt a rámpa is.

18:50 - A rámpa le lesz bontva, mert az az egész egy építészeti tévedés. Az egész felső szint fel lesz számolva. A Bástya építsen liftet.

19:00 - György Róbert mondja: a Széchenyi téren direkt billegnek a kövek. Kérdés: Csomor, Aquasziget és az áram. Meggyes szerint már a kérdés is provokatív. Csomor nem jegyző. Akkor sem, ha a bíró úgy dönt, mert nem tett esküt. Pont.

19:04 - Legalább 50 millió lesz az élményfürdő vesztesége.

19:13 - Olyan városok kapnak támogatást, ami nonszensz, Esztergom csak politikai gáncsokat kap.
- ronda épületek felújítására adnak pénzt, Esztergomnak nem. Mert vannak akik a közösség ellen dolgoznak.

19:17 - Az állam kivágja a fákat, mi pedig ültetünk. Ez a világ fog megváltozni a jövőben.

19:18 - Visszautalva: a Fürdő tényleg tartozik az eonnak, több 10 millió forinttal. A szoci Horn kormány eladta az energiaszolgáltatás hálózatát, kijátszva a közvagyon. Az EON Esztergom közösségétől 1 milliárd forintnyi ingyen fejlesztést kapott. Az EON is ellenség és ne tessenek az EON oldalára állni. Aki az EONnak drukkol, annak a városban nincs helye. Gyarmatosító multi. Amúgy a fürdő nem kapott számlát ez az oka mindennek, az EON törvénytelenséget tett és "ez után van pofája kikapcsolni az áramot".

A szeretgom fotósa a bokorból elbújva fotózott. Honnan tudtunk róla, miközben a Fürdő sem tudta, hogy kikapcsolás lesz. Na itt voltam kénytelen beszólni a tisztelt polgármester úrnak. (Bejó)  Meggyes médiavámpírkodott. A polgári közönség megtapsolta.

19:26 - A kertvárosi szemét helyzetről annyit mond Meggyes, hogy 10 éve is rosszak voltak az állapotok. Majd egyszer a Sándor major is sorra fog kerülni.Az állam miatt nem szünnek meg a nyomortelepek.

19:33 - Kérdés: Bottyán emlékév. Miért nem történt semmi? Minden volt a Széchenyi téren ingyen, de ebben az ügyben nem történt semmi. + a Széchenyi téri bódék "szépsége" + Irinyi út járdái, Aranyhegy. + fakérdés.

19:43 Fák. Ki kell vágni. (Közjáték, ifjú Pócsföldi idejött lefotózni, pózoltam, hogy boldog legyen.) Nem mindenhova való fa.

Bottyán szobor: jó szobor, de sosem volt jó helyen. A tervek szerint mind a két udvar díszudvar lesz, a városház udvarán játszótér lesz. Itt nem azzal kezdi a polgármester, mint máshol, hogy a saját munkahelyét díszíti. Amúgy meg kivárják az uniós vagy állami támogatást.

19:52 - Bottyán év: Meggyes nem tett erre igéretet, a pénzszűke felülírta a terveket. Ezen spórolnak, nem az időseken és a gyerekeken.2 milliárd hiányzik a költségvetésből. Nem a képviselők hibája.

19:54 - Busz közlekdés: majd az emberek döntenek, hogy legyen.

20:09 - Kérdés: szemét díj. Az Erzsébet ház ronda. Válasz: Ronda valóban, Meggyesnek sem tetszik. A KÖH csak ezt a tervezőt engedte. A szemét kapcsán Meggyes kijelenti, hogy az EU olyasmit kényszerít ránk, amire nem lenne joga.

20:21 - Panasz érkezik Búzásné  Zimon Andreára, Meggyes szeretőjére. Meggyes válaszul kioktat, hosszasan. Ezután a jobbik kérdez MT-től Széchenyi tér, plakátolás témakörben

 

 

(forrás)