A legszegényebbekért - Betlehemi csillag születik
Egyház
2009. nov. 28.

<p>„Betlehemi csillag születik" elnevezéssel gyűjtést hirdetnek az alapításuk 800. évfordulóját ünneplő ferencesek, hogy a látókörükben lévő 800 legszegényebb család karácsonyát szebbé tehessék.</p>

Szeretnék a hamarosan felragyogó betlehemi csillag fényét - a szeretet cselekvő megnyilvánulásaként - ezeknek a családoknak az otthonába varázsolni. Céljuk, hogy Szent Ferenc tanítása nyomán örömet vigyenek oda, ahol szomorúság van, és hogy bizonyítsák a ferences jelmondat - „pax et bonum" (béke és jóság) - üzenetének erejét.

Kezdeményezésükhöz keresik azokat a magányszemélyeket és vállalkozásokat, akik felajánlásukkal segítik, hogy a betlehemi csillag fénye ilyen módon is beragyogja a nélkülözők arcát.

A ferencesek minden szerdán reggel fél nyolckor imádkoznak a jólelkű támogatóikért a nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton. Az akcióhoz kapcsolódó partnereket megfelelő módon meg kívánják jeleníteni imádságukban.

A Ferences Rend 800 éve jelen van a társadalom szolgálatában. Elsődleges feladata az evangelizáció, de jelentős részt vállal a felnövekvő nemzedékek nevelésében-oktatásában, segíti a szegényeket, a betegeket, az időseket, a fogyatékkal élőket, a rászoruló családokat, a munkanélkülieket és a hajléktalanokat. Rendházaik, plébániáik, oktatási és szociális intézményeik, alapítványaik jól szervezett országos hálózatot képeznek. A több mint ötven magyarországi ferences bázis tevékenységét négyszáz munkatárs és tízezer önkéntes segíti.

A kezdeményezéshez csatlakozók adományait

„Betlehemi csillag" megjegyzéssel a 11600006-00000000-28408844 számlaszámra várják.

Bővebb információ a 20/775 33 09 telefonszámon.

(forrás)