Ne álljunk szóba idegenekkel
Közélet
2009. nov. 27.

<p>Tudom a hír nem teljesen friss, de megnyugtató fejleményt még nem hallottam!</p>
<p><strong>Figyelmeztessük gyermekeinket!!</strong></p>

2009.11.09. hétfő 15:16

Egy erős testalkatú, fekete hajú, sötét bőrű férfi szólította meg a 17 éves középiskolás lányt Nyergesújfalun. Útbaigazítást kért, majd kiszállt piros színű autójából és megpróbálta erőszakkal a gépkocsiba tuszkolni a lányt. A kiabálásra elengedte áldozatát, majd elhajtott. Mindez több mint egy hete történt, de a Rendőrség csak a napokban szerzett tudomást a történtekről.

Kiderült, hogy nem ez volt az első eset. Pár nappal korábban Lábatlanon hasonló szituáció zajlott le. A férfiról adott személyleírás megegyezik, itt azonban egy fekete szín autó állt meg egy 13 éves lány mellett. „Elvigyelek"? - ennyit kérdezett a férfi, majd a nemleges választ követően tovább állt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gyermekek, fiatal lányok, fiúk figyelmét, hogy ne álljanak szóba idegenekkel. Egyedül lehetőség szerint ne menjenek haza, inkább csoportosan, egymást kísérve hagyják el az iskolát. Kerüljék a sötétebb, közvilágítással nem rendelkező útszakaszokat, a bokrosabb területeket. A szülőket is kéri a Rendőrség, hogy beszélgessenek el gyermekeikkel, az idegenekkel kapcsolatos elővigyázatosság legyen téma családi körben is.

 

KEM RFK Sajtószolgálata


 

(forrás)