Kéretlen válasz egy Miniszter levelére, politikamentesen!
2009. nov. 26.

<p> </p>
<p>Ezért írtam levelem elején, hogy aligha kap Ön igazságot tartalmazó tájékoztatást a polgármestertől, már, ha egyáltalán válaszol Önnek!</p>
<p>Az udvariasság és a szakmaiság ugyanis olyan messze áll a polgármestertől, mint Makó Jeruzsálemtől!</p>

 

Tisztelt Miniszter úr!

Elnézését kérem, hogy mint egyszerű polgár, kéretlenül válaszolok az Ön Esztergom város polgármesteréhez írt levelére!

Azért veszem a bátorságot, véleményemet megfogalmazni az Ön által leírtakkal kapcsolatban, mert a Szent István Gimnáziumban végezte tanulmányait négy gyermekem! Eredményesen! Elsőre felvették Őket oda, ahová jelentkezésüket beadták, és becsülettel meg is állták helyüket!

Ön Miniszter úr, tájékoztatást vár az esztergomi Önkormányzattól! Kérem ne tegye! Semmi értelme, mert vagy el sem küldi a polgármester az Ön által elvárt tájékoztatást (a városvezetés többnyire csak abban az esetben tartja be az ország törvényi előírásait, ha az kedvező előírásokat tartalmaz a polgármester és csapata számára), vagy abban az esetben, ha a csodával határos módon mégis sor kerülne erre a válaszadásra abban sem lesz az Ön által felvetett problémákra hiteles válasz!

Tisztelt Miniszter úr, a Szent István Gimnáziummal kapcsolatban, az sem igaz, amit kérdez az önkormányzati többség, nem hogy az, amit állít! Ennek bizonyságául álljon itt annak a „közvélemény-kutatásnak" az esete, melyet a város vezetése az iskola elhelyezésével kapcsolatban végzett! A kérdés, amelyre a választ a városvezetés „várta" a, diákoktól, azok szüleitől és a tanári kartól, az iskola végleges helyének kijelöléséről szólt! Azért volt már a kérdés felvetése is hazug, mert már annak megfogalmazásának pillanatában eldöntött volt, hogy az Önkormányzat a Szent István Gimnáziumot jogutód nélkül meg kívánja szüntetni! Függetlenül a „közvélemény-kutatás" eredményétől!(Ez kiderül a polgármester nyilatkozataiból.)

Miként várható el egy olyan polgármestertől, őszinte és valós tényeket tartalmazó válasz, aki a saját választópolgárait ennyire semmibe veszi, lenézi?

Tisztelt Miniszter úr, nem azért írtam le ilyen hosszan a fentieket, hogy raboljam az idejét, hanem azért, mert érzékeltetni akartam a polgármester viszonyát az iskola diákjaihoz, azok szüleihez és tanári karához!

Ez a minősíthetetlen eljárás azért folyik a Szent István Gimnáziummal szemben, mert 2007-ben, amikor a kárpótlási törvény miatt az iskolának el kellett hagynia addigi helyét, az iskola diákjai, a diákok szülei meg merték kérdezni a polgármestertől, hogy hol lesz helye az iskolának a kiköltözés után!

Ezt a kérdést természetesen az iskola akkori, köztiszteletben álló, igazgatója is megkérdezte a polgármestertől, de megnyugtató értelmes választ 2007 áprilisáig sem Ő, sem a szülők nem kaptak!

Az iskola áttelepítésére az államtól kapott 1,6 milliárd forintot az Önkormányzat 2005-ben felvette, elköltötte, általam meg nem ismerhető dologra! A pénz felvételét a város vezetése 2007 végéig hevesen tagadta, szintén hazugságot állítva!

Miután a fenntartó nem törődöm hanyag munkavégzése miatt az ideiglenes helye az iskolának nem készült el időben, a 2007-2008-as tanév csak késve tudott kezdődni! A szülők ezt a késést, ha nem is örömmel, de tudomásul vették!

Az iskola békében megkezdte az új tanévet!

A botrány akkor tört ki, (a polgármester személyes bosszújából eredően) amikor Sitku igazgató úr interjút adva elmondta, hogy még mindig nem tudható, hol lesz az iskola új, állandó helye! Ezek után, mivel aki ezt az újságcikket írta, a Szent István Gimnázium akkori igazgatóhelyettesének a férje, az iskola igazgatóhelyettesi státuszát azonnal megszüntette a fenntartó! A polgármester utasítására!(Városunkban a polgármester addig szavaztatja a képviselőtestületet, amíg az ő álláspontját el nem fogadják! Ez nem vicc, hanem a polgármester állította valóság!)

Ezzel a lépéssel még nem fejeződött be a bosszúállás folyamata, hanem folytatva azt, a fenntartó az iskola igazgatóját is leváltotta.

Nos, ez volt az a pillanat, ami az érintettek tiltakozását kiváltotta! Innen ered a botrány, amely okozója egy meglehetősen műveletlen polgármester!

Tisztelt Miniszter úr az az állítása az önkormányzati többségnek, élén a polgármesterrel, hogy „a gyerekek érdekeit tartja szem előtt" ugyan olyan hazug állítás, mint az említett „közvélemény-kutatás" vagy a „kárpótlási pénz" felvételének tagadása!

A város vezetését egy cseppet sem érdekli a diákok sorsa, élete! Nem tartja Őket még csak figyelemre méltónak sem!

A polgármestert egy valami érdekli, a Szent István Gimnázium diákjainak „móresre" tanítása! Azért mert ezek a diákok, élve a törvény adta jogukkal, elmerték mondani véleményüket iskolájukkal kapcsolatban! Bizonyíték erre az, hogy jelenleg olyan igazgatóhelyettese van az iskolának, aki kijelentette, a gimnáziumban a demokrácia megszűnt! A diákoknak tehát szándékosan, bosszúból okozott károkat, és keserítette meg mindennapjaikat, a polgármester!

Tisztelt Miniszter úr, talán úgy tűnik Önnek, hogy a düh és a tehetetlen elkeseredés íratja velem az előbbieket. Higgye el nem így van, amit írtam nem túlzás a legkisebb mértékben sem. Szerintem nincs benne egyetlen mondat sem, amely ne a valóságot mutatná be. Kérem, higgye el, ha a város vezetése bármit leír ezzel a 2009-ig magas színvonalon teljesítő iskolával kapcsolatban, azt semmi másra nem szánják, mint arra, hogy törvénytelen tetteik igazolását keressék!

Tisztelt Miniszter úr, a tanári kar ellen indított fegyelmi eljárásoknak a fentiek voltak az okai!

Szerintem a városvezetés pontosan tudja, hogy törvénytelenül járt el! Tudja, hogy a fegyelmi határozatokat, amiket a városvezetés által létrehozott fegyelmi bizottság fogalmazott meg, nem állják ki a törvényesség próbáját! Az érintett pedagógusok a munkaügyi pereiket meg fogják nyerni! Ezzel természetesen a polgármester is tisztában van!

Ezt a törvénytelen eljárást a városvezetés azért indítatta el a jelenlegi iskolaigazgatóval, parancsszóra, hogy a bosszúállás megtörténhessen! Bármi áron!

A fenntartót tehát, minden hazug állítása ellenére, legkevésbé a diákok érdeke érdekelte, érdekli, mind a mai napig! Itt sajnos, (ezt legyen szíves, és ne tekintse túlzásnak) semmi más nem érdekelte a város vezetését, élén a polgármesterrel, mint a bosszúállás jellemtelen végrehajtása! Bármilyen áron!

Ezért írtam levelem elején, hogy aligha kap Ön igazságot tartalmazó tájékoztatást a polgármestertől, már, ha egyáltalán válaszol Önnek!

Az udvariasság és a szakmaiság ugyanis olyan messze áll a polgármestertől, mint Makó Jeruzsálemtől!

Tisztelettel: Zsákovits Ferenc Esztergom