Hatásunk a Föld felmelegedésére

Hatásunk a Föld felmelegedésére

Törölt felhasználó #47
2009. 11. 06. 12:11

Az ember a Föld felmelegedésében, lehűlésében betöltött szerepét  sokan pozicionálják valamilyen mértékűre, állandó viták forrása a téma!

Mivel én a reális fejlődés híve vagyok, ebbe beleértve a környezetvédelmének fontosságát is, ugyanakkor az  fejlődés indokolatlan gátjait elutasítom, kíváncsi vagyok, mi az emberek általános álláspontja itt a környezetünkben!

Beszélgethetnénk a témáról!

2010. 07. 12. 17:20

Van ahol gondolkoznak. A közintézményeken kívűl kb. 900 lakást fognak fűteni geotermikus energiával a 7500 lakosú Szentlőrincen.

2010. 07. 09. 11:25

Én azért hozzájárulok....télen is kinyitom az ablakot, különben megdöglöm a melegben...Nevetés

gömbicica

2010. 01. 29. 16:34

Irtam pár sort a közönségszolgálatnak, és ki tudja miért? de most már ez a müsor van fent.  Meglepett. (vagy csak én voltam ügyetlen?Határozatlan. Szorgalmasan dolgoztam azóta is azon, hogy előbányásszam az adást.  No mindegy. Lényeg, hogy meglett.) Az is lehet, hogy a müsor után valamennyivel kerül csak fel a videotárba.Határozatlan

 

http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/01/29/14/Karpat_Expressz_2010_januar_29_12_30.aspx

 

Örömmel veszem tudomásul, hogy mégsem hülyültem meg. Meg van a müsor. 19.40-től hallható  Balan Vasile. feltaláló, író,......

Amiben tévedtem: Vizerőmüveknél, és nem szennyvizkezelőknél lévő vizveszteségaz egyik találmány  témaköre. A gumievő hernyóra jól emlékeztem.

A riportban szerepelt egy kifejezés, kiváncsi voltam mi is ez:

A Coanda effektus lényege nagyvanalakban az, hogy a szilárd test felszínét az őt körüláramló levegő követi egy pontig, amikor is leválik az áramlás. A testre "ráhajló" levegő görbült áramvonalai miatt megnövekedik a nyomáskülönbség a testtől távolabb levő ponthoz képest, így létrejön egy ezen a nyomáskülönbségen alapuló, a test felületén ható felhajtóerő, amivel képesek vagyunk pl. egy nehéz billiárdgolyót is a levegőben tartani, ha egy elég nagy sebességű ferde szabadsugáral megfújjuk. (Tehát nem csak úgy, hogy alulról felfelé függőlegesen, hanem ferdén, és a billiárdgolyó felső felületén áramló levegősugárról van szó.)
Ez a Coanda effektus. Annál nagyobb a felhajtóerő, minél nagyobb a sebesség, és persze a test felülete, amin hat.

Esetleg egy kis hozadék a konyhából:

 

A Gaggenau által szabadalmaztatott rendszer eredménye a lehető legnagyobb hatékonyságú páraelszívó. Nincs olyan elszívó, ami ugyanilyen teljesítménynél csendesebben dolgozna. ("Coanda-effektus nélkül 52 dB, "Coanda-Effektussal" 55 dB intenzív fokozatban)

A Coanda-effektus - mely nevét a technika román feltalálójáról, Henry Maria Coandáról kapta - megakadályozza, hogy a főzés során keletkezett pára szétterjedjen a helyiségben. A titok nyitja az a ventillátor, mely a készülék elülső peremén légáramot hoz létre. Egy henger mentén a légáram iránya megfordul, hátrafelé, mely az összes keletkezett gőzt a szívófelületre vezeti, amely ott elnyelődik.

A 4 fokozatban szabályozható elszívó már a 3. fokozatban annyit szív el, mint a hasonló készülékek az intenzív fokozatban. Az AH 600 intenzív fokozata - 5 perc után, ami pl. az elősütés ideje - automatikusan visszakapcsol az előzőleg beállított teljesítményfokozatra. A Coanda-effektus minden teljesítményfokozathoz hozzárendelhető. Különösen jól áttekinthető digitális kijelző tájékoztat a kiválasztott teljesítményről, ill. a többi funkcióról.

A tökéletes elszívás mellett a készülék 3x50 wattos halogén izzóval gondoskodik az alatta levő terület erőteljes, ugyanakkor egyáltalán nem vakító megvilágításáról. Az elszívót, mely kivezetett és keringetéses üzemmódban egyaránt működtethető, 3 nemesacél zsírszűrő filterrel látták el.

Ez utóbbi rész kicsi off lett,  bocsánat. Zavarban van De érdekesnek találtam.

gömbicica

2010. 01. 29. 13:06

Az m1-en most lett vége a Kárpát Expressz c. müsornak. Bánom, hogy csak félfüllel követtem az adást.

Egy Marosvásárhelyi élelmiszer üzlet vezetőjének ötletéről hallhattunk.

Szennyviztárolókról, autógumikról volt szó. Nem szivesen beszélt bővebben találmányairól, mert többet mát elloptak. A szennyviztárolókkal kapcsolatban 60 %-os hatékonyság javulásról volt szó -hogy mi volt konkrétan,  mondta ám, de ugye a fél füllel való tv-zés :-((- , az autógumival kapcsolatban:  gumicsizmát szétrágó hernyóról szólt, ami vigan elfalatozná az autógumikat, aztán a hernyót akár a csirkék is megehetnék. Mivel az autógumi felezési ideje 400 év -remélem jól emlékszem, ha nem elnézést-, nem kis hasznot hajtanának ezek a kis gusztustalan állatkák.

Ha valaki megtalálja tegye fel az adást, aztán tisztába kerülnek a leirtak. Kiindulónak talán ennyi info elég. A müsor vége felé volt.

 

Kezdem hülyének érezni magam. Saját szememmel láttam a tv-ben ezeket a gumievő hernyókat. Most, hogy megtaláltam a Kárpátexpressz müsorát:

http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/01/29/08/Karpat_Expressz_2010_januar_29_.aspx

Ezt visszanézve nem találtam meg, amiről beszélek.  gugliban sem találok semmi erre utalót. Szörnyen idegesit. Már vagy másfél órája ezen turnézok, hogy megtaláljam.

De nem adom fel. Valahogy megkeresem.

Mellesleg ebben a fent jelölt müsorban más érdekesség is volt. Érdemes belenézni.

 

2010. 01. 29. 8:28

Szerintem nem kell nagymenő természettudósnak lenni ahhoz, hogy belássuk: a mai kor embere nem azon a szinten fogyasztja a természeti kincseket, nem azon a szinten végez károsanyagkibocsájtást, nem azon a szinten termel igen hosszú idő alatt lebomló szemetet, mint az előző korok emberei.

Azon lehet merengeni, hogy vajon a Föld meddig tudja kontrollálni ezt a folyamatot, meddig lehet valamelyest egyensúly; de ha a legkisebb esély is megvan arra, hogy egyszer átbillen ez az egész, és visszafordíthatalan folyamatok kezdődnek el, tehát ha a legkisebb esélye is megvan ennek, akkor nem ártana megijedni.

Nem vizionálok madmexet, waterworldot meg a fene tudja milyen scifit, de ha valaki megteheti, akkor nézze meg a Hülyeség kora című filmet. (kölcsönadom, vagy ha mozifíling, akkor az olvasókörben is lesz vmikor február elején)

2010. 01. 06. 14:06

Szomorú vagyok ,amikor néha viccelődünk a témában.Most ,amikor támad a tél tábornok,rengeteg FELELŐTLEN és SZEGÉNY ember próbál védekezni a hideg ellen.Az első típusnál--mindent elégetek a kazánba,mert "spórolok" annyival kevesebb szemetet kell kiraknomés így nem kell pluszt fizetnem.A Második csoportnál bizonyos tekinetben érthető,mert nincs pénze jó minőségű ill.bármilyen minőségű /fa,szén,stb/ tüzelőanyagra.Sajnos látom és érzem,hogy összeszedik a boltok előtt és a szelektívből is a müa.palackot is és ezzel tüzelnek.Láttam ,amint rossz autó gumit daraboltak a kályhába.Itt ilyenkor ne akarjatok a suzomszédba lakni.Dejavu érzés és látvány.Az egyik illetőnek vittem inkább saját fát,csak ezt hagyja abba.Igazán nem tehetnek róla a szegénység nagy A ZÖLDEK NAGYURAK,MERT ÓRIÁSI MENNYISÉGŰ KIDŐLT FA ÉS LEVÁGOTT KORONA ROTHAD EL,DE EBBŐL NEM LEHET MÉG RŐZSE KÖTEGET SEM VINNI./Azért van egy kivételes csoport,igaz azokkal szemben még az erdészek sem tesznek semmit,bodza földiek//

Ha csak e két kis községbe látom és érzem,akkor mi lehet a kistérségbe,régióba,országba?Mégis csak szomorú vagyok,emiatt.

2009. 12. 10. 8:57

Hátha valakinek van kedve, s rá is ér december 17-én, 14:30-kor (Budapesten):

 

Lépj most!
A világ most Koppenhágára figyel.
A klímacsúcs két hetében eldőlhet, hogy unokáink hogyan gondolnak vissza ránk, mint akik megmentették számukra a Földet, vagy mint akik tönkretették.

Lépj most!
Meg kell mutatnunk a világ vezetőinek, hogy odafigyelünk rájuk, hogy számít nekünk, miben állapodnak meg.
Meg kell mutatnunk a közös felelősségünket, és fel kell nyitni a szemét mindazoknak, akik még nem ismerték fel a klímaváltozás veszélyeit.

Lépj most!
Tudtára kell adnunk a magyar kormánynak is, hogy igenis számít, mit mondanak Koppenhágában, és mit tesznek itthon!

Lépj most velünk!
Budapest egyik közterén élő hőmérőt formázva hívjuk fel a figyelmet a klímaváltozás elleni fellépés fontosságára.
Az emelkedő „élő higany”  mutatja meg, hogy a döntéshozókon múlik, sikerül-e a klímaváltozást megállítani.
Elmondjuk nekik, hogy mit várunk tőlük mi, és az eljövendő generációk.

Lépjünk együtt!

 

(Kapcsolódó videó)

 

2009. 12. 04. 17:04

Ja, nekem tegnapelőtt, hatásos lett.

2009. 12. 04. 8:36

http://www.notstupid.org/

Magyarul:

http://www.nelegyhulye.com/

Tegnap este sikerült megnéznem filmet.

Eredeti méret

2009. 12. 03. 16:57

Nem emlékszem, hogy ez volt-e már itt: Napelemes tetőcserép

Eredeti méret

2009. 11. 24. 11:00