Országos hittanverseny középiskolásoknak a papság évében
2009. okt. 28.

<p>A szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Országos Középiskolai Katolikus Hittanversenyt szervez. A versenyre mind egyénileg, mind csapatban lehet jelentkezni.</p>

 

 

Az idei verseny témája a papság.

A versenyen 11. és 12. évfolyamos tanulók indulhatnak, akik olyan iskolákban vagy plébániákon tanulnak hittant, ahol vállalkoznak az elsõ forduló megszervezésére. Nevezni az internetrõl letölthetõ nevezési lap e-mailben való elküldésével és egyidejű postára adásával lehet, legkésõbb a nevezési határidõ napján történõ feladással.

Nevezési határidő: december 1.

A jelentkezési lapok, a szabályzat és a kötelező irodalom is letölthető a www.gfhf.hu/hittanverseny oldalon. 

Az elsõ forduló a Gál Ferenc Hittudományi Fõiskola által összeállított, hittani ismereteket felmérõ feladatlap kitöltését jelenti, amire a versenyzõket nevezõ iskolákban vagy plébániákon kerül sor. A feladatlapot a szegedi szervezõ küldi meg a nevezõ intézménybe. A kitöltött feladatlapokat legkésõbb 2009. december 9-én kell postára adni a szervezõ címére. A feladatok megoldásához semmilyen segédeszköz nem használható.

A hittanverseny országos döntőjével egy időpontban, a tervek szerint 2010. április 16. és 17. között rendezik meg a III. Hittanár Konferenciát is Szegeden. A szervezők erre a hitoktatók jelentkezését várják.