Az UD informatikai cége lehetett az IfjuEsztergom mögött is

Az UD informatikai cége lehetett az IfjuEsztergom mögött is

2009. 10. 26. 12:20

Bár a honlap webcímét a regisztrátor néhány hete megszüntette, az ifjuesztergom weboldalt kiszolgáló számítógép továbbra is működik. Némi nyomozómunkával találtunk a szerveren egy olyan, ismeretlen szolgáltatást, amihez csak titkosított csatornát (SSL) használva lehet a külvilágból csatlakozni. A szervert telepítő és/vagy üzemeltető cég nem volt kellőképpen elővigyázatos: a nyomaik kiolvashatóak a titkosításhoz használt tanúsítványból.

Mindössze egy webböngészőre van szükség ahhoz, hogy bárki meggyőződjön róla: az ifjuesztergom.com-ot kiszolgáló szerveren két budapesti cég "ujjlenyomatai" is fellelhetőek. Az interneten történő biztonságos, titkosított kommunikációhoz használatos tanúsítványok pontos információkat tárolnak a kibocsátójukról. Az IfjuEsztergomon található tanúsíványt a benne foglalt információk szerint egy budapesti cég bocsátotta ki az ugyancsak budapesti székhelyű International Internet Security Kft. részére.

Az International Internet Security Kft. honlapja szerint az UD cégcsoport része, tulajdonosai: Tóth János és Horváth József.

A cég nem most kerül elő először a Szeretgommal összefüggésben, tavaly decemberben a cég egyik számítógépéről érkezett egy erősen rágalmazó hozzászólás.

Összegezve mindazt, amit eddig tudni lehet az ifjuesztergom.com ügyről:

  • A helyi Fidesz és Fidelitas meghatározó alakjai regisztrált felhasználók a folyamatosan rágalmakat és hazugságokat terjesztő honlapon
  • A kiszolgálón megtalálhatóak az UD informatikai cégének ujjlenyomatai
  • Az UD csoport és Esztergom közösen létrehozott Védvár Zrt. nevű cége százmilliós nagyságrendű összeget kapott a város 2008-as és 2009-es költségvetéséből
  • Az IfjuEsztergom honlap létrehozása, a tanúsítvány létrehozása közvetlenül a Védvárnak juttatott százmilliós támogatás - a Városőrség létrehozása - után kezdődött, tehát ok-okozati viszony feltételezhető a közpénz kifizetése és az offshore rágalmazó honlap létrehozása között.

A jelek szerint az IfjuEsztergom-ot a helyi Fidesz és Fidelitas közreműködésével és az UD Zrt. informatikai szakmai hátterét felhasználva maga a városvezetés hozathatta létre, hogy azon a saját polgárairól tudjon "stílusszegmentált" kommunikációt folytatni.

A honlap ellen több feljelentés is érkezett különböző bíróságokra, a rágalmazók elleni nyomozás folyamatban van.

2009. 10. 28. 15:15

Immáron az ifyouesztergom.com cím sem érhető el.

2009. 10. 28. 15:15

Valamikor a nap folyamán láttam itt egy beágyazott hírdetést (Magyar Nyelvtan DVD?), párszor még meg kellene itt jelentetni... Kacsintás

2009. 10. 28. 15:07

Kikérem magamnak. A cikk minden állítása valóság. Az, hogy te úgy tűnik nem látsz távolabb az orrodnál, nem az én hibám.

Egyébként "ügyészség", nem "ügyésség". És az ügy jelenleg nem náluk van, a rendőrség nyomoz a honlap és az azzal összefüggésbe hozható Kft.-k ellen.

2009. 10. 28. 15:04

Ennyi badarság 1 helyen ritka, ha ilyen adatok birtokában vagy, az ügyésségen a helyed,

add ott le a drótot és mi majd kivárjuk, mi lessz a vége, de szerintem csak kamuzol.

2009. 10. 26. 21:06

Sőt, mivel a tanúsítványLÁNCOLAT van meg, amiben benne van a kibocsátó tanúsítványa is, ezeket a tanúsíványokat meg azért is találták ki, hogy bizonyos dolgokat bizonyítsanak, az egész abszolúte perdöntő.

2009. 10. 26. 21:03

Ügyesek és gyorsak a fiúk, de NEM ELÉGGÉ.

2009. 10. 26. 20:54

Venci

 Estére az eddig nyitott 10220-as port (amin a fenti tanúsítvány elérhető volt) letiltódott:). Milyen kár, hogy teljes bizonyító erejű okiratba foglalva itt van nálam a tanúsíványláncolat:).

Ezen azért nem röhögném halálra magam

2009. 10. 26. 20:18

Estére az eddig nyitott 10220-as port (amin a fenti tanúsítvány elérhető volt) letiltódott:). Milyen kár, hogy teljes bizonyító erejű okiratba foglalva itt van nálam a tanúsíványláncolat:).

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 26. 19:53

Vártál a kezelésre? :)

2009. 10. 26. 19:47

Ez már üldözési mánia. Volt velem a múlthéten egy LD nevű kezelt(pszichiátrián) , hát mit mondjak sok a hasonlóság! Én most láttam közelről ilyet, rémísztő!

2009. 10. 26. 13:23
Meggyes Tamás megbizásából az UD Zrt. egyik embere, ( aki volt NBH-s, előtte valószínűleg a III. csoportfőnökség tagja volt), kérte fel egyik nemzeti érzelmű jótollú közismert személyt, hogy járasson le minket és a Szeretgomot! Pechükre, dekonspirálta őket. Bizonyítékaink tárgyi formában elmentve. Kovács Géza