Hétvégi moziműsor
Kultúra
2009. okt. 15.

<p>Két filmet vetít hétvégén az Esztergomhoz legközelebbi, működő filmszínház Visegrádon: pénteken a Gyors meló, szombaton a Görögbe fogadva c. filmeket nézhetik meg az érdeklődők.</p>

A belépődíj 400 ft, a vetítések 19:00-kor kezdődnek.

Cím: Visegrád, Fő u. 34.

Gyors meló
(Go Fast)

színes feliratos francia film, 90 perc, 2008
16 éven aluliak számára nem ajánlott

A rendőr Marek épp elvesztette a társát és egyben legjobb barátját egy drogterjesztő hálózat elleni rajtaütés közben. Következő bevetésként be kell épülnie egy cannabiscsempész bandába, akik nagy mennyiségben hozzák be a kábítószert Spanyolországból, speciális autókkal. Ezek a felturbózott járgányok óriási sebességgel, droggal megpakolva tartanak dél felől a francia városok felé.

 

Görögbe fogadva
(My Life in Ruins)


színes feliratos amerikai-spanyol vígjáték, 98 perc, 2009
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

 

Georgia, a folyton elégedetlen görög-amerikai idegenvezető épp Görögországba tart csoportjával. Ősei földjére érkezvén nem csak az ország szépségeit fedezi fel újra, hanem saját "kefi"-jét is, mely görögül lelket jelent. Lelkesedésében nem osztoznak turistái, akik sokkal inkább azzal vannak elfoglalva, hogy pólókat vegyenek, és a tengerparton süttessék a hasukat, mintsem, hogy magukba szívják a görög történelmet, és a mediterrán ország lenyűgöző kultúráját. Georgia ezt persze rossz néven veszi, és mikor már teljes a káosz, az egyik turista, Irv Gordon veszi kezelésbe a befordult idegenvezetőt. Irv arra buzdítja a nőt, hogy adja át magát az élet örömeinek, érezze jól magát a bőrében, s talán még a szerelmet is megtalálja. Erre pedig lehet, hogy nem is kell majd sokat várnia. A turistabusz csak görögül beszélő sofőrje, Poupi ugyanis elsőre nagyon antipatikus Georgia-nak, ám a görög utazás során újra felfedezi magában a romantikus ént, és ekkor már Poupi sem olyan ellenszenves, sőt, meglehetősen vonzó.

(forrás)