Jónás: ''pártállami módszerekkel'' szervez tüntetést a Fidesz Esztergomban
Közélet
2009. okt. 15.

<p>Esztergomban a demokrácia megcsúfolása zajlik - mondta az MDF esztergomi elnöke. Jónás László azt állítja, hogy a Fidesz "pártállami módszerekkel" szervez propagandatüntetést péntekre Esztergomban. Szavai szerint az önkormányzati gazdasági társaságok dolgozóinak, köztisztviselőinek, a közalkalmazottaknak "kötelezően ajánlott" a részvétel.</p>

Pártállami módszerek Meggyes Tamás-módra? A demokraták nem kérnek belőle

Íme fegyverrel érkeztem Esztergomból.A banán, úgy látszik, Esztergomban félelmetes fegyverré válik.

Hiszen a Fidesz esztergomi szervezete, és a Fidelitas az önkormányzati gazdasági társaságok dolgozóiból, köztisztviselőkből, közalkalmazottakból, pártállami módszerekkel szervezett, „spontan" szimpátiatüntetés pajzsa mögé akarja bújtatni Meggyes Tamást, Esztergom polgármesterét.

Két héttel ezelőtt, a Magyar Demokrata Fórum szervezésében, de pártállástól függetlenül, minden párt szavazói, és civilek több százan tüntettek Esztergomban. Élőláncként összefogott,felemelt kezeikben banánnal fejezték ki véleményüket az esztergomi, banánköztársaságra emlékeztető közállapotokról.

Esztergomban a demokrácia megcsúfolása zajlik. Erőszakos módszerekkel akarják elhallgattatni azokat, akik felemelik a szavukat a polgármester diktatorikus vezetési stílusa ellen, és a nyilvánosság elé tárják a helyi polgárokat súlyosan sértő önkormányzati intézkedéseket. Meggyes Tamás csapata szervezett, idézőjeles „SPONTAN" , a hatalom melletti propagandatüntetéssel akarja eltusolni a helyi ellenzék, köztük a Magyar Demokrata Fórum által felvetett valódi problémákat:
A Szent István Gimnázium kálváriáját, tanárainak elbocsátását.
A város eladósítását és a bíróság által jogerősen állásába visszahelyezett jegyző erőszakos távoltartását munkahelyétől.
A helyi médiumok teljes elzárását az ellenzék képviselőitől. Az önkormányzati lap és televízió egyoldalú propagandatevékenységét a polgármester mellett.Az ellentmondani merészelők folyamatos gyalázását.
A polgármester búbánatvölgyi háza előtti csónakázótó közpénzből való építését (miközben a létfontosságú közmű-beruházásokat ugyanazon a vidéken száz százalékban az ott lakókkal fizettetik meg).

A polgármester csapata a következő pártállami módszereket veti be az idézőjeles „Spontan és szimpátia" tüntetés tömegeinek sikeres biztosításához:
A polgármester melletti propagandatüntetésre „invitálást" közintézményben, a helyi kórházban nyomtatásban és a belső számítógépes hálózaton terjesztik. Az iromány aláírója a Vaszary Kolos Kórház szakrendelésekért felelős igazgatója, aki önkormányzati képviselő.

Az önkormányzati gazdasági társaságok vezetőinek, az azokat tömörítő, Strigonium ZRT vezérigazgatója levélben üzeni meg, hogy
„ Minden cégvezető és a lehető legtöbb munkatárs részvételére számít"

A Fidelitas elnöksége, érdekes módon, az MDF demonstrációja után döntött arról, hogy Esztergomban tartja a szervezet sportnapját, pontosan a polgármester melletti szimpátiatüntetés napján.
Így - a legsötétebb történelmi korokat idézően - szállíttatja az embereket a „nagytestvér" elé, hogy kinyilváníthassák „őszinte" szimpátiájukat.

Végezetül a Bikini együttes koncertjét is megszervezik a tüntetésre, Automata hívásokkal végigtelefonálják a várost, a helyi médiát telerakják hirdetésekkel a spontaneitás érdekében. Mindezt vajon kinek a pénzén?

Az MDF egy demokrata párt. Nem kérünk soha többet a pártállami módszerekből, a megfélemlítésből. „Ne szólj szám, nem fáj fejem." - tartja a mondás. Mi nem akarunk és nem is fogunk ebben a szellemben politizálni, nem fogunk hallgatni. Még ha ez sokaknak fáj is. Nem kérünk az „aki nincs velünk, ellenünk van" magatartásból.

Kedves Hölgyeim és Uraim! Ugye már nem csodálkoznak, hogy ezek után Esztergomban még a banán is elsülhet?

 

(mdf - fotó: stop/Zázrivecz Richárd)

(forrás)