Követeléseink
Közélet
2009. okt. 5.

<p>Egymásnak kezet nyújtó,esztergomi szervezetek kívánságai Meggyes Tamás polgármesterhez és az Önkormányzat fideszes többségű képviselőtestületéhez.</p>

Dr. Jónás László a Magyar Demokrata Fórum nevében:

Kívánjuk a sajtó szabadságát!" Köztársaságunk, demokráciánk 20. évében Esztergomban követeljük, hogy a városunk adófizetőinek pénzéből fenntartott helyi médiákban azok is megszólalhassanak, akik nem a polgármester és frakciója álláspontja szerint gondolkodnak!

Miavecz Jenő képviselő a Civil Összefogás szervezet nevében:

A képviselőtestület ülésein a polgármesterétől eltérő vélemények is meghallgatásra, érdemben megvitatásra kerüljenek. A polgármester hagyjon fel az ülések antidemokratikus vezetésével,a nyílt és burkolt fenyegetésekkel, az ellene szóló képviselők igazságtalan szankcionálásával!

Cserép János a Polgári Fórum nevében:

Városunk Jegyzőjét, dr Csomor Sándort, a jogerős bírói döntés alapján,a képviselőtestület azonnal helyezze vissza hivatalába! A polgármester az egyéb jogerős bírósági ítéleteket hajtsa, hajtassa végre!

Schiller Kertész Tamás a Magyar Szocialista Párt nevében:

Azonnal szüntesse meg a polgármester és frakciója a város további eladósítását! Az önkormányzat gazdaságtalanul működő cégeit számolja föl!

Dr. Varga Győző a Szabad Demokraták Szövetsége nevében:

Elvárjuk, hogy a polgármester több méltósággal, politikai ellenfelei iránt tanusított nagyobb tisztelettel, a városlakók véleményére odafigyelve végezze munkáját!

Morva Emilia a Szent István Gimnázium Iskolaszékének elnöke a szülők közössége nevében :

A Szent István Gimnázium jövőbeli sorsát illetően szülessen megállapodás a tanulók szülei, a tanárok, a diákok és az önkormányzat között!

Machó Zsófia a Szent István Gimnázium öregdiákjai és diákjai nevében:

A gimnáziumból fegyelmi úton elbocsátott, szankcionalt, elüldözött pedagógusokat a város rehabilitálja!

Harcsa Gábor elnök a Búbánatvölgyért Alapítvány nevében:

Az Önkormányzat hagyja abba a Búbánat-völgyi luxustó építését, az erre szánt összeget fordítsa a Búbánat-völgy víz,csatorna és úthálózatának kiépítésére! Ne a helyiektől várja el azt, hogy ők állják a közmű építésének teljes költségeit!

Juhász István képviselő az esztergomi vállalkozók nevében:

Ne hozasson a polgármester többségével a vállalkozók és a magántulajdon rovására sorozatos intézkedéseket!

Sárosi Dávid esztergomi egyetemisták nevében:

Városunk vegyen részt a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerben,így támogatva a városon kívül tanuló egyetemistáinkat is!

Góman Gusztáv elnök a Loli Jag Roma Kulturális Egyesület nevében:

A városban lakó nemzetiségeknek nem mások kárára pozitív diszkriminációt, hanem valódi esélyegyenlőséget kívánunk! Számolja fel az Önkormányzat a romatelepeket!

Kovács Géza radikális, az Esztergomi Sakk klub nevében:

A Város fizesse ki a testületei által demokratikusan odaítélt támogatásokat! A hazugság a gyöngék fegyvere!! Térjen vissza Esztergomba az élni és élni hagyni szemlélet! Tisztességes, fegyelmezett, de valódi demokráciát akarunk városunkban!

(forrás)