Az esztergomi Buják Tamás ezüstérmes a Kick Box utánpótlás EB-n
Sport
2009. okt. 2.

<p> </p>
<p>Egy ezüst és két bronzérem az Utánpótlás Kick-box EB-ről</p>
<p> </p>
<p> </p>

A horvátországi Pula városa adott otthont ebben az évben az utánpótlás korú kickboxosok legnagyobb megmérettetésének, az Európa Bajnokságnak. A 30 ország 1100 versenyzőjét felvonultató mezőnyben fiataljaink felemásan szerepeltek. Scheirich Réka és Ébelle Fruzsina ebben az évben indulhatott először a light-contact szabályrendszerben. Egyenlőre mindkettőjüknek erős volt a mezőny, így nem sikerült a továbbjutás.

Juniorjaink viszont remekül harcoltak, hiszen mindhárman az elődöntőbe verekedték magukat a selejtezők során.

Kocsis Bianka a lányok 52 kg-os mezőnyében a tavalyi világbajnok orosz versenyzővel szemben próbálta meg a döntőbe jutást. Sajnos Biankának nem volt ideje felkészülni a mérkőzésre, ugyanis a rendezők az utolsó pillanatban megváltoztatták a mérkőzések sorrendjét. Bia még békésen üldögélt, amikor a ringbe szólították. Még így is sokáig nagyon szoros volt a küzdelem, ám az utolsó menetben az orosz lány némi előnyhöz jutott és ezt meg is őrizte.

Buják Tamás a fiúk 63,5 kg-os mezőnyében próbált szerencsét. Tominak eddig elsősorban light-contact mérkőzései voltak. Tomi remekül küzdött, amit mi sem bizonyított jobban, minthogy a középdöntőbe jutásért egy orosz versenyzőt győzött le egyhangú pontozással. A döntőbe jutásért egy német fiú volt az ellenfél. A kemény mérkőzésen Tomi végig kezében tartotta az irányítást, így nem volt kétségünk afelől, hogy a végén kinek a kezét emeli a magasba a vezetőbíró. A döntő mérkőzésre Tamás összeszedett néhány sérülést, így mestere Zrínyi Miklós jobbnak látta beszüntetni a küzdelmet. Ezüstérme nagyszerű teljesítmény.

A light-contact 69 kg-os súlycsoportban Quintz Norbert ismét igazolta jó küzdőképességét. A középdöntőig megállíthatatlan volt. Ott azonban a horvát nemzetiségű, tavalyi világbajnok Sudec következett. Minden úgy indult, ahogy elterveztük- Norbi kezébe vette az irányítást és végig ott is tartotta. A horvátok reklamáltak, kiabáltak megállítatták a küzdelmet, s a mérkőzés végére elérték azt is, hogy ne a mi kickboxosunk legyen a győztes.

Alig lejtett a hazai pálya -no comment!- nyilatkozta Zrínyi Miklós a csapat edzője. Azt még hozzátette, hogy természetesen a döntőt is ő nyerte.

Eredmények:

Full-contact

52 kg 3.Kocsis Bianka Dorogi ESE

63,5kg 2.Buják Tamás Esztergomi KBSE

 

Light-contact

69 kg 3.Quintz Norbert Dorogi ESE

(forrás)