Aláírásgyűjtés a gyermekosztályért

Aláírásgyűjtés a gyermekosztályért

2009. 10. 01. 17:50

Egy olvasónk ezt az aláírásgyűjtő ívet találta lépcsőházukban kifüggesztve.

A Szent Miklós Alap városában talán valóban elvárható lenne, hogy a fekvőbeteg gyermekeket helyben ellássa a városi fenntartásban lévő kórház.

2010. 01. 25. 17:17

Mit is várhatunk egy olyan embertől, aki a saját gyerekeit sem szereti? Hogyan szerethetné a másét?

 

Mellesleg a Budapesten van olyan kerület, ahol Szent Miklós alap nélkül is van alanyi jogon járó ingyentankönyv és bár beiskolázási támogatást (1x5000,-/fő) nem kapnak a gyerekek, de az egész éves tisztasági- és rajz/technika csomag (2x5000,-/fő) az intézmény költsége, nem a szülőké. Máshol is van életkezdési támogatás, csak azt nem "gyűjtögetik" 21 éven át (hátha valamelyik feltétel mégsem sikerül), hanem születéskor rögtön a babára fordítható... És mindez nem Fidesz területen.

 

Én amondó vagyok, hogy ebben a témában is az egyén döntésén múlik, nem a párt programján.

2009. 10. 02. 13:10

„Talán a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat kéne jobban támogatni, és akkor tényleg oda kerülhet a pénz, ahol a gyerek hasznát veszi... Ha ezek az intézmények nem terhelnék a szülő pénztárcáját, több maradna másra..."

Ez teljesen nyilvánvaló.

Csak ezzel meg az a baj, hogy ezt az egész országban mindenhol így csinálják. Vigyor

Tehát ezzel, nem igen lehetne kampányolni.

Ehelyett lett kitalálva a Szent Miklós Alapítvány.

Mivel ilyen nincs máshol, ezzel már lehet kampányolni Tv-ben, rádióban, újságban, mindenhol.

Csak ezzel meg az a baj, túl azon, hogy diszkriminatív és kirekesztő, úgy támogatja a gyerekeket, hogy a gyerekeket nem támogatja.

Hanem megvárja, míg a gyerek felnő, elvégzi az iskoláit, és elkezdhet önmagáról gondoskodni, tehát de facto már nem is igazán van szüksége a támogatásra.

Vagy legalábbis nem annyira, mint amikor még egyáltalán nem tudott magáról gondoskodni.

A családi támogatásról pedig annyit, a Fidesznek valóban volt egy jó programja, aminek alapja a személyi jövedelem adón keresztüli támogatás volt.

Ami pedig azt jelenti, hogy mivel a gyermekeket nevelő szülőket kettős teher nyomja egyfelől adóikkal fönntartják az államot, plusz ez fölött nevelik a gyermekeiket a jövőbeli adófizető polgárokat.

Úgy mondják „humán erőforrás újratermelése", ami nem kis költséggel jár.

És azok a személyek, akik a társadalmi kötelezettségből kiveszik a részüket, és ez mellett még gyerekeket is nevelnek azok kedvezményben részesülnek.

Természetesen minél nagyobb arányban veszik ki a részüket a társadalmi kötelezettségükből annál nagyobb arányú támogatást kap.

Számomra ez teljesen nyílván való és talán a legközelebb áll az igazságos teherelosztáshoz.

De beszélhetnénk az 50-es években működött „agglegény és öreglány adóról" is, akiket pedig így köteleztek a munkaerő újratermelése során felmerülő jelentős költségek hozzájárulására.

Ezután következtek aztán a „Ratkó" gyerekek, akik most fognak nyugdíjba vonulni, ettől fog összeroppanni a társadalom, de ha a „Ratkó" korszak tovább tartott volna akkor most nekünk nem volna semmi problémánk.

Mert a kb. 18 millió magyar állampolgárból lenne 12 millió aktív korú dolgozó, és ez az arány megalapozná a társadalom jólétét.

Szerintem a Szent Miklós alap éppen akkor nem támogatja a „gyerekeket" amikor arra a legnagyobb szükségük lenne.

Tehát, azonnal felszámolandó, megszüntetendő, közönséges PR fogás.

2009. 10. 02. 11:58

Mhm, akkor csak viccből csökkent a fitzum kb. 7.000,- Ft-tal az előző hónaphoz képest. Láb a szájban

2009. 10. 02. 11:51

a CsP szept.1-től adóterhet nem viselő járandóság, ami azt jelenti, hogy az adóbevallás elkészítésekor hozzá kell számolni az összjövedelemhez, a ráeső adót azonban nem kell megfizetni.

2009. 10. 02. 11:14

Viszont ezekhez képest most még a családi pótlék összege is emeli az adóalapot.

Esetemben: 1 kereső + 6 eltartott és szept.1-től a csp fele (5 gyerek esetén 80.000/2=40.000) után is adózok.

Nesze neked családtámogatás.

Törölt felhasználó

2009. 10. 02. 8:47

Kedves Gábor!

 

Pedig a megoldás egyszerű, mint a faék.

 

Csak azt kellene eldönteni, mi a fontosabb.

 

Meggyes Tamás háza elé a csónakázó tó, amiben az éhező gyerekek valószínűleg nem fognak csónakázni, vagy a Szent Miklós városában a gyermekek élelmezése.

 

Hogy 20 év múlva, ha és akik megkapják a nekik járó alapítványi pénzt, egészséges, testileg és lelkileg kifejlett felnőttként hasznos tagjai lehessenek társadalmunknak, városunknak.

 

Ha lesz akkor még országunk?

 

De úgy tűnik, fényes tekintetű m1s-ünk döntött rólunk, helyettünk, ami végül is érthető, hiszen Ő az, aki óriási kukoricapattogtatói gyakorlattal rendelkezik, és olyan nagy tudású, hogy most már talán 8-9 éve jár egyetemre, vagy főiskolára?, a mi pénzünkből.

 

És rendelkezik az ehhez szükséges 12 dühös ember biztos szavazatával, mint anno Kőműves Kelemenék, „Amit raktak délig, leomlott estéig!".

 

Figyeljük csak a Bástya-parkolót, meg a lebontott rámpákat, meg a kivágott fákat, meg a tele garázst, meg majd a szuper szállodákat, meseparkot, stb.

 

Mikor fognak felépülni?

 

Mikor lesznek önfenntartóak?

 

Kinek a feleségét kellene beáldozni?

 

Miközben a gyerekeink éheznek.

 

Most akkor ki „veszi el a tányérról a húst!"?

 

Vagy az esztergomi gyerekek azok mind MSZP-s szülők gyerekei?

 

Vagy akkor kinek kellene elsősorban és másodsorban gondoskodni róluk?

 

Bár egyes hírforrások szerint m1s még a saját gyermekeiről sem gondoskodik.

 

Nem pedig PR alapítványokat létrehozni ami egyébként kirekesztő, és diszkriminatív, üzenete pedig az, hogy immár Esztergomban jól képzett szakemberekre egyáltalában nincsen szükség.

 

Elég primitív gondolkodás, Európa nyugati felében, ezt bizony nem így gondolják, ami aztán meg is látszik az életszínvonalukon.

 

De hát, primitív embernek, primitív ötletei vannak!

 

A buta vezető pedig, még butábbakat gyűjt maga köré, hogy Ő legyen köztük a legokosabb.

 

Míg az okos ember, még okosabbakat gyűjt maga köré, mert tisztában van azzal, hogy úgy együtt többre mennek.

Törölt felhasználó

2009. 10. 02. 7:47

Én is hallottam róla.  A József Attila iskolában megszüntették a konyhát ( ott főztek a Dobósokra is ) és most a kórházban található önkori cég főzi a kaját, ami többek szerint ehetetlen. Lehet, hogy a többi iskolában és ovódában is hasonló a helyzet. Sokan visszamondják gyerekük étkeztetését. A baj az, hogy nincs alternatíva.  )Sokan nem is merik aláírni az íveket.)

Törölt felhasználó

2009. 10. 01. 21:48

Tudomásom szerint az egyik iskolában pedig az élelmezés miatt gyűjtenek aláírásokat a szülők és a tanárok.