Tiltakozó demonstráció a városvezetés ámokfutása ellen

Tiltakozó demonstráció a városvezetés ámokfutása ellen

2009. 09. 28. 10:22

Ideológiai nézettől, pártállástól függetlenül várunk minden Esztergomért, saját sorsáért aggódó esztergomi polgárt! Helyszín: a Széchenyi tér, a Városháza és a Szentháromság szobor közötti területe. Időpont: 2009. október 3. 10 óra

Tüntetünk!

Kör alakú élőláncot szeretnénk formázni, összefogott kezeinket egyszerre a magasba emelve, jelképezve ezzel az esztergomi polgárok, szervezetek összefogását, együtt tiltakozását!

Adósságteher alatt nyögő városunk adóforintjaiból természetromboló, luxus tópanoráma épül Búbánatvölgyben. Ugyanakkor a Meggyes Tamás polgármester vezette képviselőtestület fideszes többsége döntésével arra kényszeríti az ott élőket, hogy teljes összegében maguk fizessék az élethez feltétlenül szükséges víz-csatornahálózat kialakítását. Városunk központja háborús állapotokat mutat, a Prímás sziget, a Kis-Duna iszonyatos képet fest.

A válságra hivatkozva alig vesz részt a panelprogramban, késnek a már odaítélt támogatások teljesítései, mivel az önkormányzatnak hónapról hónapra likviditási gondjai vannak, kiemelkedő bevételeink ellenére.

A szemétlerakónk betelt, a szemetet messzire kell szállítani, a lakossági szemétszállítási díjat a testület több mint duplájára emelte!

A polgármester valótlan, rágalmazó állításokat tartalmazó állásfoglalást fogadtatott el fideszes többségével Esztergom képviselőtestülete nevében a Szent István Gimnáziumban történtekről az oktatási miniszter tájékoztatására.

A polgármester jogerőre emelkedett bírósági ítéletek végrehajtása érdekében nem tesz semmit, ha azok nem egyeznek meg az ő elgondolásaival. Sorozatosan fogadtatja el a lakosság jelentős része által rossznak ítélt intézkedéseit .

A képviselőtestületi üléseken tett kijelentései agresszívak, az emberi méltóságot sértőek, sok esetben fenyegetőek. Az ülések vezetési stílusa antidemokratikus, az ellenzéki véleményeket elnyomja.

VÁRJUK A MOSOLYGÓS ESZTERGOMBAN REMÉNYKEDŐ POLGÁROKAT!

 

ÖSSZEFOGÁS!

 

Kérünk minden résztvevő embert, hogy sérelmeit , kívánságait jól láthatóan, egy papírhajó oldalára írva hozza magával!

Véleményeteket transparenseken fejezzétek ki!

Pártzászlókat, pártfeliratokat senki NE hozzon! Aki akar, az a szervezete pólójában jelenhet meg! Ez mutassa sokszínű összefogásunkat!

 

Hajrá Esztergomért! Csináljuk együtt!

 

A demonstráció szervezői:

Magyar Demokrata Fórum

Polgári Fórum

 

2009. 10. 05. 10:17

Teljesen egyet értek!

Gyerünk tovább!! Nem kérek az egymásra mutogatásból!

Hajrá esztergomi POLGÁROK!

2009. 10. 05. 9:52

 Nagyon jól esnek a biztatások! Köszönöm, köszönjük!

A hazugságok, rágalmak, a félelemkeltés nem fog megállítani bennünket.

 Mi nem mocskolódunk, nem mosdatlan kifejezésekkel illetjük ellenfeleinket. 

Egy bűnünk van. Nem értünk egyet Meggyes Tamás tetteivel, vezetési stílusával, az őt körüvevő személyi kultusszal ( pl Meggyes Tamás intejúinak gyűjteményes jegyzéke szerepel az Esztergom portálon , iskolaigazgatók irodájába jól látható helyen kitéve, a többi könyv elé kielemve a "gyarapodás programja" ,mint annak idején Sztálin és Rákosi művei..., Hídlap szinte nem jelenhet meg Meggyes nevének legalább 5-10 szeri , ha lehet még több említése nélkül stb stb...) El akarjuk mondani, és el is fogjuk mondani a véleményünket. El akarjuk mondani, mert van véleményünk, mert egy demokratikus ország szabad polgárainak érezzük magunkat! Szolgálni akarunk Esztergomnak!

Köszönöm a félénken körülpillantó esztergomi polgárok, városházi dolgozók, hivatalnokok, tanárok, orvosok,Suzuki munkások, romák, radikális jobb és bal oldaliak meleg kézszorításait, suttogó hálás szavaikat, amiért kiálltunk, amiért felemeltük a fejünket, elmondtuk gondolataikat!

Köszönöm azoknak  a véleményét, meleg szavait , akik 2006-ban még engem győzködtek, hogy lépjek vissza Meggye Tamás javára. Most lehajtott fejjel beszélnek arról, sajnos tévedtek.  

 A megalázások, fenyegető üzenetek, rágalmazó, mocskolódó , sunyi módon külfölről terjesztett macskakaparások, förtelmek, a gonosz tettek nem fognak eltántorítani!

Ha figyeltétek a tüntetésen egyetlen egy gyalázkodó szó nem hagyta el egyikünk száját sem.

Belőlük pedig fröcsög ismét a gyűlölet, a rágalom. Vonjátok le magatok a következtetéseket!

Gyertek 150-nek hazudott  több százak! Nem fogjuk feladni, hiszen tudjuk , IGAZUNK VAN !

 

ELÉG VOLT!

Mivel az Ön kedves szavaira reagálva írtam kozzászólásomat , mégegyszer köszönöm Gizike! Igazán hálás vagyok érte. 

 

 

 

2009. 10. 04. 21:10

Abban igazatok van, hogy ez egy korrekt dolog. Abban azonban biztos vagyok, hogy célotokat nem segíti. Szinte minden esztergomi kapcsolatban van az önkormányzattal, vagy valamelyik cégével. És ha jól látom, Ők nem válogatnak az eszközökben. Az esélyetek a médiában van. Ha kétszer annyian jönnek el, nagyobbat üt a hír.

2009. 10. 04. 20:33

Már megint a pártoskodás városi szinten. Minek?

 

A "jobbikos tüntetésen" (tudom nem az volt) aláírást gyűjtöttem.

Az MDF-es tüntetés előtt szórólapokat szórtam a postaládákba.

Mellesleg az LMP tagja vagyok.

 

2009. 10. 04. 20:03

Ez is csak azt bizonyítja, hogy Esztergomban diktatúra van.

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 04. 19:56

Szerintem így volt korrekt. Nem kertelünk és nem hazudunk mint ők.

2009. 10. 04. 19:41

Szerintem a  tüntetés előtt nem volt túl taktikus ez a cikk. Szerintem sokakat visszatartott.

 

http://www.szeretgom.hu/content/57387-tienanmen-itt-kisert

 

2009. 10. 04. 17:01

Szerintem, nem most kellene egymásnak feszülnie az ideológiáknak! Itt még mindig közös a cél! Én nem szeretem ezeket a pártpolitikai ideológiákat, de ott voltam mind a két tüntetésen, pedig nagyrészt a pártok szervezték! Itt esősorba esztergomiak mozdultak meg és nem pártok (igaz ezt az eseményt is felhasználják egy kis pártkampányra, de belefér itt is, ott is). Egyébként, én is láttam Jobbikosokat részt venni az eseményen!

2009. 10. 04. 11:45

Nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki volt és ki nem, mert akkor ez sem lesz összefogás, hanem marad minden a régiben...

Na végre! Egyetértek!

Tegyük helyre a dolgokat. Összefogunk vagy nem, ezt kell eldönteni...

 

2009. 10. 04. 11:16

Kezd óvodás stílust felvenni ez az egész... (Én ott voltam, Te nem! Bibibííííííííííííííííííííííííí...)

Aki ott volt, az ott volt, nem dekára, darabra, stb. megy a dolog.

Én nem voltam ott, mert sajnos nem értem rá, de nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki volt és ki nem, mert akkor ez sem lesz összefogás, hanem marad minden a régiben...

 

Bocs, de ez a véleményem.

2009. 10. 04. 11:06

Annyian, amennyien a petíciót átadták jelen voltak civilként. Ez dicséretes.

-         Egyébként politikailag érthető a Jobbik hozzáállása,amikor a Fidesz szavazatszerzésből, mindent megtesz azért országos és helyi szinten is, hogy összemossa a Jobbikot az MSZP-vel.

Meggyes mosolya hazug, a Fidesz ölelése meg országosan halálos, ezt tudnia kell minden Jobbikosnak. De azt hiszem ők, tanulva a MIÉP hibájából, ezt tudják is!

 

Kovács Géza

2009. 10. 04. 10:22

Szerintem nem kéne ezt a Jobbikos dolgot agyon ragozni .

Ők megprobáltak megint rárepülni valamire ami most nem jött be .A petíciót választották mind a tizen ehhez joguk van és lehet hogy hárman a tüntetésen is ott voltak .

Nincs ezzel semmi baj mi mindenkit meghívtunk,talán a következőn ott lesznek .

Majd ha ők is rájönnek hogy a nemzeti egységet nem pofára mérik biztos "tömegesen" ott lesznek a polgári rendezvényeken is .Addig meg minek ? Teljesen meg tudom érteni őket .

Addig amíg a szórólap alján az aláírást böngészik nem azt ami a szórólapon van addig nincs miröl beszélni.

Tipikus Fideszes mentalitás ,ezért tartunk itt.Az alkut sem tartom kizártnak .

Papíron ellenáltunk ,de a térre már nem megyünk ki .Kint is vagyok  bent is vagyok ,mégsem ázok .

Persze lehet hogy csak nem értek rá .

Szemérmetes Erzsók ...  Ártatlan vagyok én, Mint az izé...

2009. 10. 03. 23:22

Minden elismerésem Jónás Lászlónak,a mai megmozdulás főszervezőjének.

És külön tisztelet Cserép Jánosnak,akinek felszólalásában éreztem az igazi "harciasságot",mely teljes mértékben az igazságot,a becsületességet közvetítette számomra.

Hajrá Esztergom,Hajrá esztergomi polgárok!

2009. 10. 03. 22:11

Amíg az esztergomi polgárok többsége hisz  Meggyes Tamásnak, addig nincs mit tenni.

 

Azt gondolom ebben tévedsz ,igen sok tennivalónk van a választásokig .

Nem hiszem hogy az emberek többsége hinne neki .Van aki fél tőle van aki függ tőle .Sokan csak az ETV-böl meg a Híd lapbol tájékozódnak .

 

Az embereknek fel kell hívni a figyelmét arra hogy Meggyes és csapata alkalmatlan a város vezetésére .

Sokkal több rosszat tettek a városnak mint jót .10 év alatt több 100 milliárdot költöttek el az állami támogatásokrol nem is beszélve .Tény hogy a város fejlődött és még működik de ennyi pénzböl lehetne sportcsarnokunk művelődési központunk tisztességes útjaink járdáink ás lehetne olcsó szemétlerakónk vagy vizünk esetleg olcsobb  energiánk.Sok olyan dolog amire a városnak valóban szüksége lenne .

Arrol nem is beszélve hogy ezzel  a rengeteg pénzel nem is akarnak de nem is tudnak elszámolni.

 

Viszont van a városnak Vargyasa  ,Ciprusi  offshore cége, hajója,reklámcége ,szekuriti szolgálata ,magán rendőrsége ,parkolóháza ,élményfürdője, szállodája és 30 milliárdos hosszútávú tartozása .És még egy rakás más dolga amit jobb helyen a magán tőke bevonásával éppittetnek ,üzemeltetnek.

Miért nem lehet erröl az ETV-ben beszélni vagy a Híd lapban értekezni ?Mert ezekre a kérdésekre nem lennének naprakész optimista "mosolygos "válaszok .

Akik ezeket szóvá teszik, azokat egyszerűbb lekommunistázni hazaárulózni elzavarni mint meghalgatni .

Igazad van és azt kell elérni hogy az emberek ne higgyenek neki .

Szerinted ki fogja elhinni neki hogy a kétszeres szemétdijrol is a Bajnai tehet .Úgy gondolom hogy van mit tenni .

2009. 10. 03. 21:03

Amíg Meggyes Tamás a FIDESZ frakcióban ül, amíg a párt tagja, addig bármit megtehet.

Amíg a FIDESZ csak másokon kéri számon a törvénytelenségeket, addig Meggyes Tamás bármit megtehet.

Amíg az esztergomi polgárok többsége hisz  Meggyes Tamásnak, addig nincs mit tenni.

 

2009. 10. 03. 20:45

Sokkal többen lennénk ha az emberek nem félnének . Sokan tartanak Meggyes bosszújátol nem ok nélkül .

Valóban úgy gondolja hogy mindenki költözzön el a városból aki nem ért egyet az ő városvezetésével ?

Mondjuk én pont lesz......  hogy Meggyes hogy vélekedik az ellene szervezett tüntetésről .Őt megválasztották egy feladatra  amit szerinte jól végez  szerintünk meg nem . Hogy  ezért el kellene költöznünk a városból, nem hiszem .

Ez a reakció hála istennek még nagyobb ellenszenvet és ellenállást vált ki az emberekből ami a választások előtt egy évvel nem rossz hír .

Érdekes felfogása van a demokráciáról annak a városvezetésnek akik az ellenzéket gyakorlatilag megakarják semmisíteni vagy al akarják üldözni .

Bár én nem tartozom egy párthoz sem és az sem érdekel hogy a várost a jobb vagy a bal oldal vezeti mert a lényeg az hogy jól vezessék.

Remélem egyre többen rájönnek hogy minden helyi problémáért nem lehet a mindenkori kormányt felelőssé tenni .

 

Ezúton szólítanám meg azt a "néhány békétlenkedőt és anarhista csőcseléket "(közel 300 embert) akik ma ott voltak és el mertek jönni hogy ne adják fel és jöjjenek el minden olyan rendezvényre ami megállithatja ezt az ámokfutást és népbutítást ami a városunkban folyik.

laxmi

2009. 10. 03. 19:48

2009. 10. 03. 16:35

Nagyon sajnálatos a FŐISTEN MT.nyilatkozata"150 ember nem ember a politikámmal kapcsolatba"jó vagyok csak támadnak,mert a Fidesz és MT.egy és ugyanaz.Győzni fogunk MT" kivonatosan.Még annyit,hogy e nyilatkozatban majd hogy nem röhögve "akár mindennap tüntethetnek ennyien"

E?BEREK!Ne ennyien tüntessünk,csináljunk egy megrázó nagy demonstrációt.KI EZ A MEGGYES???????????????

2009. 10. 03. 15:16

"a Fidesz és Meggyes Tamás nem két külön dolog"

És ha ez igaz, szerintem az csak EGY valakinek jó...

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 03. 14:42

"a Fidesz és Meggyes Tamás nem két külön dolog" - hát igen. Ezt szeretné elhitetni, velünk, a fidesszel és saját magával.