Dr. Kolumbán lövöldözött a Széchenyi téren
Közélet
2009. szept. 27.

<p>Szombat éjszaka lövések dördültek a Széchenyi téren, a Kemma.hu információi szerint dr. Kolumbán György, a város egyik fideszes önkormányzati képviselője húzta meg kétszer is gázpisztolya ravaszát.</p>

Információink szerint szerelemféltés is állhatott annak a vitának a hátterében, amelyre két gázpisztoly-lövéssel tett pontot a Szent István Gimnázium kezdő társadalomismeret tanára.
Jó egy évvel ezelőtt kromofággal locsolták le ismeretlenek a képviselő autóját.

„Többször megütötte és egyszer ágyékon rúgta a sértettet, aki ezt követően engedéllyel tartott gázriasztó fegyverével kétszer arcon lőtte támadóját. Komoly sérülést ilyen fegyver nem tud okozni, mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek csak" - tette hozzá a kemma.hu-nak Léber Gabriella, aki azt is elmondta, hogy a két férfit a készenléti rendőrség, épp a rendezvényen tartózkodó, de szolgálaton kívüli tagja választotta szét.

Dr. Kolumbán György megerősítette: tényleg ő lőtt. Azt is elmondta, hogy egy férfi lépett oda hozzá a Széchenyi téren, egy papírlapot tartott elé, majd amikor olvasni kezdte, arcon ütötte. Ekkor lőtt először a képviselő, de a támadó nem sokkal később visszatért, akkor ágyékon rúgta a képviselőt, aki ekkor ismét rálőtt.

A vita a Széchenyi téren tartott Hídünnepen robbant ki a két fél között. Ez már a második olyan, a főtéren tartott rendezvény amely botrányos véget ér. A közelmúltban az Esélyegyenlőségi fesztivál ért véget verekedéssel.

Dr. Kolumbán volt amúgy az a képviselő, aki felvetette egy testületi ülésen, hogy a Városőrség tagjainak fegyvert kellene adni.
Felvetődhet persze a kérdés: a rendőrség, a polgárőrség és a városőrség mellett egy képviselő miért hord magával gázfegyvert? Nem érzi biztonságban magát a város főterén?

Továbbá kérdés lehet az is, hogy egy, önmagát keresztény-konzervatív képviselőnek beállító ember valóban fegyverrel tud csak véget vetni egy tettlegességbe hajló vitának?

A társadalomismeret órán rosszul felelők is hasonló retorziókra számíthatnak? Eme kérdést csak azért tettem fel, mert a Magyar Nemzet is megírta az illegális rámpabontás ügyében: dr. Kolumbán megfenyegette a Bástya áruház tulajdonosának férjét.

(forrás)