Szegény Meggyes
Közélet
2009. szept. 26.

<p>Tóra nyíló panoráma és a kamatmentes 5 milliós munkáltatói kölcsön mellé rendkívüli gyermekvédelmi támogatás is jár Esztergomban, feltéve ha polgármester az ember, havi bruttó 1 millió körüli bérrel.</p>

ESZTERGOM VÁROS POLGÁRMESTERE - ez állt annak a határozatnak a fejlécében amelyet kézhez kaptak az érintettek szeptember közepén.
A dokumentum 15.000 forint rendkívüli gyermekvédelmi támogatás kiutalásáról szól, nem más támogatására, mint Meggyes Tamás esztergomi polgármester óvodás korú gyermekeinek napközis ellátására az Aranyhegyi óvodában.
A határozat aláírója „Meggyes Tamás polgármester megbízásából: x.y. ügyintéző"

Meggyes Tamás 2008-as parlamenti jövedelemnyilatkozatában polgármesteri fizetését havi bruttó 521.800,- forintban jelölte meg, ehhez országgyűlési képviselőként 394.230,- forint csapódik hozzá havonta, megfejelve 115.950,- forint költségtérítési átalánnyal és 115.950,- forint szállásköltség térítéssel. Közel 1 millió 150 ezer forint ez havonta.

Miképp lehetséges, hogy Meggyes feleségének mégis segélyért kellett folyamodnia a férje által vezetett hivatalhoz?

Kui Rózsa a Népszavának elmondta, hogy valóban ő fordult segélyért az önkormányzathoz, miután állítása szerint Meggyes két hónapja nem küld „egyetlen fillért sem" a gyerekek nevelésére.
Kui hozzátette: többször jelezte Meggyesnek, hogy főállású anyaként nem tud csak napi 4 órát dolgozni, így egy kereset nem elég a gyerekek nevelésére, s tartalékai felélése után kénytelen lesz segélyért folyamodni.
Kui mindehhez hozzáfűzte: „irritálónak" tartja, hogy férje közös gyermekükkel a kezében kampányol a városi televízióban, s családbarátságát hangsúlyozza, miközben „apai kötelességének" neveltetésükben nem tesz eleget.

Meggyes a Népszabadságnak adott közleményében megdöbbenésének adott hangot, és közölte: „Úgy gondolom, hogy volt feleségem megtévesztette a hatóságot. Gondoskodom gyermekeimről, az előírásokon felül is vállalok kötelezettségeket. Például a volt feleségem első házasságából származó nagyfiúnak is 60 ezer forintot küldtem nyaralásához. Szomorú vagyok, hogy így használják fel ártatlan gyermekeimet."

Bizonyára Meggyes mindezt bizonyítani is tudja, mert a szeretgomnak Kui Rózsa elmondta, hogy Meggyes amikor hozzájárult a gyermekek neveléséhez, akkor általában banki átutalással tette ezt meg. Azon esetekben amikor készpénzben adott támogatást, minden esetben átvételi elismervénnyel vetette át saját feleségével az összeget. Soha nem személyesen Meggyes adta át az összeget, hanem valamelyik városházi alkalmazottal küldte ki számára a pénz.

Hol a határ Esztergomban?


A TV2 Mokka interjúja (2009.09.29.) Kui Rózsával: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=403660

(forrás)