MURVA és PÉNZ

MURVA és PÉNZ

2009. 09. 24. 9:03

Fel vagyok háborodva!!! Sír az Önkormányzat, hogy nincs pénze, és tavat építenek a Polgármester háza elé!!!

A felháborodásom tárgya: évente egyszer fejenként 20 m3 kavicsot ingyenesen kihozott az önkormányzat a nem aszfaltozott utakra, Esztergomban, csak szét kellett az ott lakóknak teriteni.

Mi a Tescotól (kocsival) 5 percre lakunk, de csak föld út van, és külterületnek számít már, oda is hozott eddig kavicsot az Önkormányzat. Az ott lakók a fenti módszerrel, felváltva igényeltek murvát, és csinálták az utat, hogy mindig rendbe legyen, lehessen közlekedni télen-nyáron. 

Az idén már felháborodott az önkormányzat, hogy túl sok kavicsot kérnek az emberek Esztergom területén, milyen dolog ez... aztán felénk is eljöttek felmérni a terepet, - nehogy a saját kertünkbe használjuk el esetleg a kavicsot -, és megállapították, hogy igen rossz az út, balesetveszélyes, tényleg kéne még kavics. Most ősszel gondoltuk, hogy megint kérünk a szomszédokkal összefogva, mert jön az esős időszak, tél, hó....De erre azt mondták, hogy bocsi,  NINCS PÉNZ!!!!!!

Rengeteg idős ember jár ki a környékre a kis kertecskéjébe, hogy a kis zölségecskéjét megtermelje, és egyre többen ki is költöznek, hiszen még olcsók a telkek azon a részen, ahol lakunk, olcsó a lakhatás, nincs igazán sok rezsi. Tehát aki kiköltözik az nem tudja megfizetni a városi lakhatást, vagy elege van a városból!  De a közlekedés egyre nehezebb, mert külterületen nem csinál aszfalt utat az önkormányzat. Ezt senki sem bánja, ne is csináljon, mert akkor túl sokan kezedenek arra járni, de legalább a murvát biztosítsa már!!!!

Nem tudom, hogy ez kötelezettsége az Önkormányzatna, vagy csak eddig önként vállalt lehetőség volt!? De ha nincs tényleg pénz, akkor megérteném, de nem ezt látjuk a városban!

Minden eszement elképzelésre van pénz, csak arra nincs ami az embereknek fontos lenne????

Moha és Páfrány

2009. 09. 28. 12:58

Az elképzelés az volt, hogy tavasszal pár ingatlan tulajdonos összefogott a környékünkön, és rendeltünk fejenként lehetséges murvamennyiséget, aminek nagyrészét ki is hozták. Ez nagy szemű murva volt, hogy alapozásnak jó legyen, ne az legyen, hogy az első nagyobb sárnál belemerüljön a trutyiba. Megbeszéltük, hogy ősszel, majd mások kérnek, és akkor majd apró szemű murvával befedjük, így a következő tavaszik igen kellemes utunk lett volna. De az Önkormányzat egyszer csak azt mondta, hogy hoppá, túl sokan kértek Esztergomba murvát, ebben tönkre megyünk, és felülvizsgáljuk az igényeket. Ki is jöttek, azt mondták indokolt még a murvázás, mert nagyon rossz az út. Aztán még sem lehetett többet kérni. Igen következetes társaság!

 

Moha és Páfrány

2009. 09. 28. 10:51

Ötlet jó, de elég hosszú szakaszról van szó, úg hogy saját pénzből nem igen hiszem, hogy megoldható lenne a rendbehozatala, főleg úgy, hogy nem nagypénzű tulajdonosok vannak a környéken. Mint írtam, főként nyugdíjasok, vagy kispénzűek. Így nehéz...

2009. 09. 28. 10:28

Én a helyetekben nem várnék Kádár Meggyes "a punkra", amíg még jó az idő addig hozatnék saját pénzből. Esetleg érdemes lenne megnézetni az utat egy építőmérnökkel, hátha van ötlete milyen módon lehetne egy kicsit tartósabb, de nem drága felületet létrehozni, amit nem visz le az első nagyobb csapadék. Nekem egyszer egy építész elmagyarázta mit és hogyan kell, de bevallom nem emlékszem rá mit mondott.

Eredeti méret

2009. 09. 28. 7:53

Hogyan lehetne elérni, hogy hozzanak!!!????

Talán gázpisztollyal...

Komolyra fordítva a szót: az önkormányzati képviselődet kérdezted már?

Moha és Páfrány

2009. 09. 28. 7:45

Egy kicsit eltértünk a kiindulástól! Ismételten szeretném megkérdezni tőletek, hogy ki tudja azt megmondani, hogy a murva kihozatala kötelessége-e az önkormányzatnak, vagy csak egy opció, ha van pénze!? Hogyan lehetne elérni, hogy hozzanak!!!????

Moha és Páfrány

2009. 09. 24. 10:40

Bocsi, embereknek...csak egy kicsit el van durranva a fejem!

Moha és Páfrány

2009. 09. 24. 10:40

Támadni is fogok! Plána, ha télen valakinek balesete lesz az út miatt (mi tavaly télen majdnem a szakadékba kötöttünk ki, csak a bokor fogott meg)! Gondatlan veszélyeztetése ez az ebereknek az Önkormányzat részéről! Nem műutat akarunk, csak annyi murvát, hogy biztonságosan járható legyen az út!

2009. 09. 24. 10:30

Minden eszement elképzelésre van pénz, csak arra nincs ami az embereknek fontos lenne????

 

Üdv a "fanyalgók" klubjában! Vigyázz, mert a murvaügy is durva politikai támadásnak minősíttetik!Király