Megemlékezés az esztergomi szeminárium egykori elöljáróiról
2009. szept. 24.

<p><span class="kiscimkizart">Október 6-án a Szent Istvánról Nevezett Esztergomi Ősrégi Szeminárium 1952. február 1. előtti elöljáróira emlékeznek Esztergomban, akik Mindszenty bíboros és Meszlényi Zoltán közvetlen munka- és sorstársai voltak.</span></p>

 

Az Esztergomi Hittudományi Főiskola által az esztergomi bazilikában és a Szent Adalbert Központban szervezendő megemlékezéssel a szeminárium egykori elöljárói előtt tisztelegnek: Erdős Mátyás spirituális; Brückner József rektor, pasztorális és pedagógia tanár; Sima János prefektus; Vajda József vicerektor és filozófia tanár; Budai János egyházjogász és történész; Városi István morális és szónoklattan tanár, a patrisztikai irodalom fordítója, költő és irodalmár; Gigler Károly és Gianits József kateketika tanár; Bartl Lőrinc biblikus tanár és társaik.

Várják az egykori kis- és nagyszeminaristákat, a paptestvéreket, a kispapokat, továbbá minden érdeklődőt. Aki részt tud venni a megemlékezésen, ebédelési szándékát az alábbi elérhetőségek egyikén jelezze szeptember 30-áig (ide várják az írásban elkészített visszaemlékezéseket is):
Szeifert Ferenc
2521 Csolnok, Templom tér 3.
Tel./fax: 33/478-373
E-mail: szeifert[kukac]printer-net.hu