„aki hazudik, az csal, Aki hazudik, az lop,”
2009. szept. 22.

<p>Tudja, polgármester, majd, ha pallérozta elméjét arra méltó könyvek elolvasása által, akkor talán képes lesz belátni az előbb említett két szó közti különbséget. Amíg pedig ez nem így van - mert nem így van -, ne akarjon olyasmiről beszélni, ami meghaladja igen szerény tudását!</p>

 

A polgármester megint akkorát hazudott a Hídlapban, mint ide Lacháza. Valahányszor nekiáll, és megfontoltan hazudik az Istvánnal kapcsolatban, nem tudom megállni, hogy ne írjam le azt, amit gondolok. A faragatlan polgármester azt meri hazudni a saját maga által irányított és az adófizetők pénzéből fenntartott propagandakiadványban, hogy ...A gyerekek természetesen mindannyian ebben a folyamatban-akármit tesznek is-ártatlanok, hisz tizennyolc év alatti srácokat, lányokat bevonni közéleti küzdelembe, hatalmi játszmába, meg igazgató-helyettesi poszt körülötti küzdelembe, aljasság. Olyan bitangság, ami méltó büntetést érdemel."

Ismét simán hazudik! Ugyanis azok között a diákok között, akiket volt mersze gyerekeknek nevezni, legalább kétosztálynyi felnőtt korú választó és választható polgár is van. Ezeknek a felnőtt embereknek egy részét a polgármester 2009-ben köszöntötte, mint első alkalommal választó polgárokat, egy mézes-mázos levélben. Úgyhogy ezek a diákok, akiket a polgármester gyerekeknek nevezett, 18 éves elmúlt felnőtt polgárok. Tudom, hogy a polgármester a tiszteletet idősebb embereknek sem adja meg! Sőt hülyének nevezi őket nyilvánosan! A fent leírtak meg bizonyítják, milyen szemét, „bitang" módon hazudik a polgármester a város lakóinak.

Azt is mondja a polgármester, hogy „A költözés pedig-rendre az összes sajtóban azt mondják, hogy két hetet- mindössze négy napot késett, négy nap maradt el a tanításból 2007-ben. Azt gondolom ebből botrányt, elégedetlenséget kreálni, gazemberség-fogalmazott sarkosan a polgármester, hozzátéve: akik ekörül szították a tüzet, azok a felelősek, mindazért, ami ma az iskolával és a gyerekekkel történik. Sőt csak ők a felelősek ezért."

A város polgármester-hűen igazolva, hogy ki is itt a- GAZEMBER -természetesen ismét hazudik. Nem ezért volt botrány („vihar egy pohár vízben," ahogyan 2007-ben vélekedett erről a polgármester)!! Sőt, a szülők elfogadták, hogy, ha nem is időben, de a tanítás elkezdődött. A botrány azért lett, mert a polgármester utasítására az önkormányzati testület leváltotta az iskola igazgatóját jogszerű indok nélkül hazug állítások alapján. Ugyanúgy, ahogy az igazgatóhelyettesi posztot is fölszámolta egy időre, szintén megsértve a törvények szellemét. Nem pénzügy okok miatt, hanem bosszúból egy újságcikk miatt. Ha valami, ez a két mozzanat az, ami a szülők tiltakozását kiváltotta.

Ez az „aljasság és gazemberség", ha már a polgármester e két szót a szájára vette!

A város meglehetősen alulképzett és műveletlen polgármestere veszi a bátorságot magának, és kijelenti azt is, hogy a nálánál sokkal képzettebb, műveltebb, felkészültebb szülőket a tanárok „félrevezették"!!!! A „megőrülni látszó" szülőket, a „megőrülni látszó" tanárok, ahogyan megfogalmazta a polgármester!

 Azt, hogy a polgármester nem képes átlátni feladatát, és ezt a feladatot az előírásoknak megfelelően, a törvényeket betartva elvégezni, azt mindenki láthatja a városban történtek alapján.

Az azonban vérlázító, hogy egy Fajankó, a saját alacsony szellemi színvonala miatt, másokat alkalmatlannak tart önálló gondolatokra, cselekvésekre.

Mellesleg honnan veszi a bátorságot egy faragatlan tuskó, hogy a város polgáraira ilyen jelzőket merjen használni? Mit képzel magáról, ki ő?

Kérem, tessék venni a fáradtságot, és olvassák el figyelmesen (ehhez kell egy jó adag mazochizmus), amit a polgármester az elitgimnáziumról elmesél. Az nem újdonság, hogy nem tudja, mit jelent valójában az a szó, hogy elit. Az újdonság az, hogy az a polgármester, aki magával a fogalommal sincs tisztában, az oda vezető utat akarja kijelölni.

Csak hogy érzékeltessem, mennyire nem tudja, miről beszél, felhívom a figyelmet, hogy jelenleg az Istvánban (a polgármesteri akaratnak megfelelve) egy olyan ember tarthat órákat, aki szeretne másokat felakasztani az országzászló rúdjára. A polgármester elitgimnáziuma ilyen tanárok bevonására is épül. Olyan elitgimnáziumot akar a polgármester, ahol ő mondja meg, hogy ki taníthat és ki nem! „ELITGIMNÁZIUM"! No, hiszen....

Most pedig egy újabb „érdekesség" a lapból. Azt mondja a polgármester, hogy akik felemelik szavukat az István mellett és érdekében, valójában el akarják érni a polgármester „megváltoztatását"!!!!

Édes Istenem, miket beszél össze ez a suttyó polgármester? Ki az, aki egy ilyen személyiség megváltoztatására vállalkozna?

Nem, polgármester, nem akarja önt megváltoztatni senki. Ezt már nem lehet, mert ön rég túl van már azon a koron, amikor az ember megváltoztatható. Higgye el, ezt minden józanul gondolkodó ember tudja, mint ahogyan azt is, hogy ön már csak felejteni fog.

Azt viszont a város érdeke megkívánja, hogy önt leváltsák a polgármesteri székből, függetlenül a gimnáziumtól. Nem politikai okokból, hanem azért, mert alkalmatlan a feladatára úgy emberileg, mint szakmailag.

Az ön „tudását" mi sem mutatja jobban, mint, hogy nem tudja mi a különbség a leváltás és a megváltoztatás szó jelentése között.

Tudja, polgármester, majd, ha pallérozta elméjét arra méltó könyvek elolvasása által, akkor talán képes lesz belátni az előbb említett két szó közti különbséget. Amíg pedig ez nem így van - mert nem így van -, ne akarjon olyasmiről beszélni, ami meghaladja igen szerény tudását! Akkor talán majd rájön arra is, hogy elit gimnáziumot nem lehet előírásokkal gyártani (A kukorica ugyan, akkor is kipattant burkából, ha az arra alkalmas eszközt egy műveletlen ember kapcsolja be, mint ahogyan azt tapasztalhatta is, de ha hiszi, ha nem, a diákok emberek, s így mások, mint amihez ön szokva vagyon.).

Az elitgimnázium, vagy létrejön egy jól működő tanári testület és az arra alkalmas fenntartó közös, áldozatkész munkája során, vagy nem. Az ön által vezetett önkormányzati többség összetétele az ehhez szükséges szellemi tartalékokkal nem rendelkezik. Amennyiben az önkormányzati többség rendelkezne az ehhez szükséges szellemi kapacitással, nem engedné meg, hogy egy felkészületlen polgármester sületlenségei tönkretegyenek egy jól működő iskolát.

Egy szó, mint száz, a polgármester ismét hazudott egy jó nagyot a lapjában. Azt a cikket, amit a polgármester szavai alapján írt valaki, jól jellemzi a címében feltett kérdés, amire a helyes válasz az, hogy elitiskola itt nem lesz addig, amíg műveletlen, tudáshiányos egyének akarnak náluk sokkal felkészültebb embereket, nevelni.

Végezetül felhívnám a figyelmét a polgármesternek, egy olyan könyvre, amiben Ő is szerepel, ha nem is személyében, de karakterében igen. Nem a most következő két szereplőre gondolok.

Bulgakov Mester és Margaritájában így szól a Mester, Hontalan Ivánhoz: „Maga meglehetősen műveletlen, ugye?" A feltett kérdés hatására is, az idézett műben, Hontalan Iván belátja, hogy költő létére szörnyű verseket ír, mire a Mester felszólítja, ne írjon többet.

Nos igen, igaza van a Mesternek: aki nem ért ahhoz, amit csinál, mert alkalmatlan rá, az hagyjon fel tevékenységével, mert az árt mindenkinek.

Szerintem ugyanis, ha valaki lejáratta Esztergom városát, az éppen a POLGÁRMESTER, aki zagyva, pongyola beszédével válaszolni próbál feltett kérdésekre, ráadásul úgy, hogy egyfolytában szánt-szándékkal, és előre megfontoltan hazudik, hazudik és hazudik!

Ez az, ami méltatlan bármely város polgármesteri posztjához!