H1N1 tünetek

H1N1 tünetek

2009. 09. 18. 20:51

A H1N1, azaz „új influenza A vírus” már Magyarországon is egyre több megbetegedést okoz. Emiatt fontos, hogy a szülők kellőképpen fel legyenek készülve, hogy mi a teendő, ha a családban fertőzött beteg van vagy akár az egészen pici, 1 éves kor alatti csecsemő fertőződik meg - tájékoztat a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

tünetek:

  • láz, hidegrázás,
  • izomfájdalom,
  • fáradtság,
  • fejfájás

továbbá:

  • orrdugulás, orrfolyás,
  • torokfájás,
  • köhögés,
  • esetenként gyomor-bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, pl. hasmenés, hányinger, hányás

 

Gyorsan terjed az új influenza vírusa, a legfertőzöttebb régióban, Közép-Magyarországon egy hét alatt megháromszorozódott a háziorvoshoz fordulók száma, így itt már járványról beszélnek a szakemberek. Az országos tiszti főorvos azt tanácsolja: az is oltassa be magát az új influenza ellen, aki bizonytalan abban, hogy megfertőződött-e, és az is, aki már átesett a betegségen.

 

Mindenkinek két lehetőség közül kell választani:

1 Beoltatja magát   (A védőoltás kb 3 évig ad védettséget)

a) védettséget kap az oltástól

b) nem kap védettséget, de nem betegedik meg a vakcinától, (itt jön be a 2 pont: megússza- nem ússza meg, stb...)

c) megbetegedik a vakcinától (enyhe vagy heves allergiás reakció valamelyik alkotóelemmel szemben)

2 Nem oltatja be magát

a) elkerüli a betegség

b) megbetegedik de meggyógyul

c) megbetegedik, meggyógyul, de tovább fertőz a környezetében

d) megbetegedik, és nem gyógyul meg (meghal) viszont nem ferőz meg senkit

e) megbetegedik, nem gyógyul meg (meghal) plusz tovább fertőz a környezetében

1000 megbetegedésből átlagosan 4 esetben fordul elő súlyos, akár hallálal végződő szövődmény.

2009. 09. 29. 12:48

Ne hülyézz le senkit, ha nem egyezik a véleményed vele, inkább próbáld meggyőzni arról, ami szerinted helyes!!!

 

Szövegértés. Ha én szeretek valamit magamban, az a szövegértésNyelvöltés

 

Szerinted az következő mondatban Indíthatnánk egy "Linkeljünk be hülyeségeket!" fórumot is. kit hülyéztem le? (Arról nem is beszélve, hogy előtt azt írtam: OFF, utána meg azt: ON.) Én már meggyőzni nem akarok senkit.Vigyor Mindenkinek el kell követnie a saját hibáit.

 

Annak idején - te valószínűleg nem emlékszel rá, talán nem is láttad - volt egy olyan mese a tv-ben, hogy "Mindentelhisz nagymama". Na, az

nem én vagyok.

 

Amúgy meg szerintem nyugodtan lehetne indítani egy ilyen topikot. Nekem már van "Nevessünk!:))" rovatom, meg "Mondjatok egy jó könyvet!" rovatom is. A "hülyeségek" meg nem férnek bele az "Érdekességek" fórumba. Akarod, hogy kitegyem szavazásra?Király

Moha és Páfrány

2009. 09. 29. 12:19

Te mi alapján döntöd el, hogy valami hülyeség? Gondolom Te mindent elhittél amit az iskolába tanítottak, és azóta bármit mondtak vagy olvastál róla (pl. piramis építés, vagy felszabídító Szovjet hadsereg....) azóta is azt hiszed el amit tanítottak.

Szerintem olvasgassál utána az interneten a dolgoknak, mielőtt véleményt mondasz valamiről! Annyi szemétség van a világban, amiről még nem tudunk, vagy csak néhány ember mer beszélni róla, de attól még nem hülyeség!

Ne hülyézz le senkit, ha nem egyezik a véleményed vele, inkább próbáld meggyőzni arról, ami szerinted helyes!!!

Az oltással kapcsolatban meg mindenki eldönti, hogy mit szeretne. Velem tegnap iratták alá a munkahelyemen (köztisztviselő vagyok), hogy kérek vagy nem kérek oltást. Én nem kértem....várom a következményeket. Tudod, "demokrácia" van....

2009. 09. 29. 10:34

OFF

 

Indíthatnánk egy "Linkeljünk be hülyeségeket!" fórumot is.

 

ON

Eredeti méret

2009. 09. 29. 8:01

Minden ellenkező híreszteléssel szemben, mint ahogy az tegnap elhangzott, természetesen az egészségügyi miniszter is beoltatja magát.

2009. 09. 25. 14:03

Nem jól olvastad amit írtam! Mert azt írtam,hogy én nem oltatom be magam,soha nem is oltattam,de sem rábeszélni,sem lebeszélni senkit nem fogok! A családtagjaim is eltudják dönteni,hogy mit tegyenek! A döntés kizárólag az övék! Igaz nekem könyebb,mert nekem felnőttek a gyerekeim,de ha még kicsik lennének,én ezt eldöntendő,megbeszélném egy orvossal, akiben megbízom,mert szerencsére még található iyen is! Szóval csak azt akartam mondani,hogy senki sem jelentheti ki ex catedra,hogy mit tegyünk,vagy mit ne tegyünk, a  felelősség vállalása nélkül, és föleg laikusként!

Moha és Páfrány

2009. 09. 25. 13:08

Remélem elsőként jelentkezel, és viszed az egész családodat az oltásra. Várom kíváncsian, hogy mi lesz a következménye! Szurkolok Neked!

2009. 09. 25. 13:00

Első olvasásra nagyon mocskosnak  fog tünni amit írok! De az élet nagyon racionális ebben a dologban! Szóval,ha egy oltás , egy-tiz-száz életet kiolt,de százat-ezret-milliót megment,/lásd a himlő elleni oltást,vagy a Heine-Medin -paralisis elleni vaccinát/ akkor nem szabadna az emberekbe a bizonytalanság ,pláne a szándékos lassú népirtás gondolatát beültetni! Mert szerintem az a népirtás amikor a védekezésről lemond mindenki,mert volt egy -két megmagyarázatlan halál eset! Mint mondtam én nem oltatom be magam,de ez az én felelősségem! Vajon az oltás bojkottjára biztatók,válallják-e a felelősséget, ha valaki azért pusztul el mert hallgatott rájuk? Summája az írásomnak,ha néhány ember meghal az oltás miatt,netán beteg lesz,az iszonyú tragédia! De ha ugyan ez az oltás tömeget ment meg a betegségtől,haláltól akkor hiszem azt,hogy megérte ez a szörnyű áldozat! És tévedés ne essék,vád ne hangozzék ellenem,ugyan ez lenne a véleményem akkor is ha az a néhány áldozat netán engem érne! Ismerem magam,ebben biztosak lehettek!

2009. 09. 25. 12:02

SZIA ALIBABA ÉN EGYETT ÉRTEK VELED !

PL: VAN EGY ISMERÖSÖM ÉS HASSONLÓ TÜNETEKKEL MINT A H1N1 VIRUS DE MÉGIS AZ ÓRVOS AZT MONDTA NEKI MANDULA GYULLADÁSA VAN ! KÉRDEZEM ÉN, HA EGYSZER HASSONLÓAK A TÜNETEK MIÉRT NEM KÜLDIK EL VÉRVÉTELRE HOGY AZÉRT MEG NYUGODJON A BETEG IS HOGY FERTŐZŐT E VAGY SEM ???

Üvöltés

2009. 09. 25. 12:02

Hogy ki oltja be magát vagy sem az mindenkinek a szive joga.

Egy 18 év feletti embert ha az befolyásol, hogy mit olvas egy nyilvános fórumon, hát nem tudom....Biztos nem ez alapaján döntenék, hogy mit tanácsol egy névtelen valaki egy fórumon...

Egyébként a második halálesettel kapcsolatban, nem lennék meglepve, ha sima lobbiról lenne szó.. Így hogy semmi baja nem volt, életerős 34 éves férfiról van szó, és mindenféle előzmény nélkül.....mindez az injekció piacradobása előtt nem sokkal....gyanús....

De lehet hogy tévedek, csak eszembe jutott. Mindenesetre ha valóban így volt, akkor ez egy sajnálatos, de jó reklám a gyógyszergyártóknak.

Az biztos, hogy most mindenki erről beszél, és akivel találkoztam, mind azt mondta, húúú rohan az oltásért, ahogy lehet.

 

Eredeti méret

2009. 09. 24. 20:35

viselkedjünk felelős felnőttek módjára

Csak éppen nem ezt teszik azok a hozzá nem értők, akik az ilyen hoaxokat készítik, terjesztik és az azokban írtak alapján másokat felelőtlen és meggondolatlan tettekre késztetik.

Nem azt mondom, hogy rosszindulatból, de hogy tudatlanságból, abban biztos vagyok...

2009. 09. 24. 19:39

Azért ez nem teljesen igaz! Mert én nem gondolom,hogy a Szeretgom hazudik,ennek ellenére soha sem oltattam be magam,ezután sem fogom,de soha nem biztatnék senkit arra, hogy kövessenek! És az alap állás szerintem is az,hogy viselkedjünk felelős felnőttek módjára! Mindenki döntse el maga,hogy mit lát jónak ebben a kérdésben! Azért szerintem a mérleg serpenyőjébe tegye a médiák keltette hisztériát is!

2009. 09. 24. 19:14

Placid atyát tudnám megidézni: az élet apró örömeit észre kell vennünk... :)

2009. 09. 24. 19:05

 

 

Szarkazmus ide, szarkazmus oda, ugye nem rájuk gondoltál : igazgató, építőmester stb , mert az ember az ellenfelének se kívánjon ilyet.

Gondolom a szarkazmuson kívül neked sem fordult meg a fejedben ilyen.

 

2009. 09. 24. 18:52

<szarkazmus be>

Szerintem mindenki jobban jár, ha a Szeretgom ahhoz a véleményhez pozícionálja magát, miszerint mindenkinek be kell oltatnia magát. Egyesek szerint ugyebár a Szeretgom hazudik - ergó ők nem fogják beoltatni magukat, ergó a természet megoldja a problémát... :))

<szarkazmus ki>

2009. 09. 24. 17:49

Egyébként vannak jó interdiszciplináris kutatások és cikkek ebben a témakörben, érdemes például ezt elolvasni:

http://www.linkgroup.hu/docs/04magytud.pdf

Eredeti méret

2009. 09. 24. 14:51

Lichtensteini tudósok kimutatták, hogy az, akinek az anyai nagyapja legalább kétszer elolvasta a Robinson Crusoe-t, nem kapják el a H1N1 influenzát Nyelvöltés

No de komolyra fordítva a szót: Újabb magyar halt meg H1N1 miatt!!!

Nagy ívben lesz@rom, hogy ki oltatja be magát - én speciel már jó ideje minden évben beoltatom magam az influenza ellen, és eddig nem is kaptam el azt -, de óriási felelőtlenségnek tartom, hogy egyesek - ki tudja, milyen hátsó szándékoktól vezérelve - az oltás ellen agitálnak!!!

Moha és Páfrány

2009. 09. 24. 9:57

Szerintem is kamu ez a járvány! Én sem oltatnám be magam! De mit fogunk csinálni, ha kötelezővé teszik. Szerintem hamarosan eljön az az idő, mikor az újszülöttbe automatikusan belerakják a chippet. Teljesen kontrollált világot akarnak!

Eredeti méret

2009. 09. 19. 19:56

Ez sem rossz:

Az újinfluenza elleni oltás csupán ürügy, igazából egy általános csipbeültetésről van szó, amellyel az egész emberiséget akarják kontroll alá helyezni - derül ki egy körlevélből, melyet az Index hoaxvadász csapata elemez.

A részletek: http://www.urbanlegends.hu/2009/09/halalchip_uj_medicina_helmut_pilhar/

2009. 09. 18. 20:53

Bár itt még nincs járvány, de talán érdemes felkészülni, megelőzni...