H1N1 tünetek

H1N1 tünetek

2009. 09. 18. 20:51

A H1N1, azaz „új influenza A vírus” már Magyarországon is egyre több megbetegedést okoz. Emiatt fontos, hogy a szülők kellőképpen fel legyenek készülve, hogy mi a teendő, ha a családban fertőzött beteg van vagy akár az egészen pici, 1 éves kor alatti csecsemő fertőződik meg - tájékoztat a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

tünetek:

  • láz, hidegrázás,
  • izomfájdalom,
  • fáradtság,
  • fejfájás

továbbá:

  • orrdugulás, orrfolyás,
  • torokfájás,
  • köhögés,
  • esetenként gyomor-bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, pl. hasmenés, hányinger, hányás

 

Gyorsan terjed az új influenza vírusa, a legfertőzöttebb régióban, Közép-Magyarországon egy hét alatt megháromszorozódott a háziorvoshoz fordulók száma, így itt már járványról beszélnek a szakemberek. Az országos tiszti főorvos azt tanácsolja: az is oltassa be magát az új influenza ellen, aki bizonytalan abban, hogy megfertőződött-e, és az is, aki már átesett a betegségen.

 

Mindenkinek két lehetőség közül kell választani:

1 Beoltatja magát   (A védőoltás kb 3 évig ad védettséget)

a) védettséget kap az oltástól

b) nem kap védettséget, de nem betegedik meg a vakcinától, (itt jön be a 2 pont: megússza- nem ússza meg, stb...)

c) megbetegedik a vakcinától (enyhe vagy heves allergiás reakció valamelyik alkotóelemmel szemben)

2 Nem oltatja be magát

a) elkerüli a betegség

b) megbetegedik de meggyógyul

c) megbetegedik, meggyógyul, de tovább fertőz a környezetében

d) megbetegedik, és nem gyógyul meg (meghal) viszont nem ferőz meg senkit

e) megbetegedik, nem gyógyul meg (meghal) plusz tovább fertőz a környezetében

1000 megbetegedésből átlagosan 4 esetben fordul elő súlyos, akár hallálal végződő szövődmény.

2009. 11. 22. 1:39

A védőoltás kb 3 évig ad védettséget.

2009. 11. 20. 22:46

 

Ha valakit érdekel, az MR1 Kossuth Rádió hangtárában megtalálható a témában egy november 14-i beszélgetés dr. Jakab Zuszsannával.

Az orvosnő nemzetközi szinten komoly szaktekintélynek számít. Tőle hallottam először, tulajdonképpen az új típusú vírus, nem is új típus, már fertőzött 1957-ben is.

12-13 óra közötti felvételt keressetek a 22. perctől, azután ki-ki döntsön belátása szerint!

2009. 11. 20. 21:09

Olvastatok róla valahol, mennyi ideig ad védettséget az oltás?

Eredeti méret

2009. 11. 20. 19:54

11+11 tévhit a H1N1-gyel kapcsolatban: lifenetwork.hu

Különösen ajánlott összefoglaló a sámánoknak, táltosoknak, távgyógyítóknak, auralátóknak és egyéb szakembereknek!

2009. 11. 20. 8:33

Kedves Barátaim!

Kérek mindenkit sürgősen oltassa be magát a H1N1 vírus ellen a saját, családja, embertársai érdekében!

Tegyék ezt meg a várandós kismamák is! Különösen azok figyelmét is felhívom az oltás szükségességére, akik környezetében 3 éven aluli gyermek van! Ti. az ő szervezetükben az immunitás sokkal nehezebben alakul ki, ezért a védőoltás az ő számukra bár nem káros, de kisebb biztonságot nyújt, így nagyon veszélyeztetettek ezek a kisdedek!

Én már két hete családom minden tagjával együtt beoltattam magam. Semmi tünetet, mellékhatást nem észleltünk.

 

dr Jónás László szülész -nőgyógyász főorvos

2009. 11. 18. 21:59

Módosítanom kell a korábbi beírásomat: ma mégis ingyen kapta meg a feleségem is a H1N1 elleni oltást, mivel "hétfőtől jár már".

Mégis egy az ország. Vigyor

2009. 11. 18. 21:27

 

Ezt az anyagot egy kanadai állatorvostól kaptam e-mailben. Olyan tanácsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek az influenza elkerülésében. Annak is érdemes lehet őket alkalmaznia, aki beoltatta magát (valamelyik) influenzavírus elleni vakcinával, mivel egyrészt a védőoltás nem jelent százszázalékos védelmet az adott vírustörzs ellen sem, másrészt a módszer egyéb,hasonló módon terjedő kórokozók ellen is hatásos lehet.

Lentebb található a teljes angol nyelvű változat, a lényegét közreadom magyarul is, azzal a megjegyzéssel, hogy csak kiegészítő módszerekről van szó, melyek szerintem is nagyon hasznosak, de nem szabad kizárólag csak rájuk hagyatkozni.

"A következő tanácsok, amelyeket Dr. Oz-tól kaptam, sok értelmes dolgot tartalmaznak és fontos ismerni őket. Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben. Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott víruselszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé. 

 

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

 

2. "El a kezekkel a szádtól" módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után.(Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

 

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy Hidrogén-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüld le ezt az egyszerű,olcsó és hatásos megelőző módszert.

 

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.

 

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.

 

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet. A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak."

 

 Végül egy felhívással zárul az angol anyag: "Küldd tovább ezt az e-mailt az ismerőseidnek. Soha nem tudhatod, ki veszi figyelembe - és marad miatta életben."

 

The following advice, given by Dr. Oz, makes a lot of sense and is important for all to know:

 

The only portals of entry are the nostrils and mouth/throat. In a global epidemic of this nature, it's almost impossible to avoid coming into contact with H1N1 in spite of all precautions. Contact with H1N1 is not so much of a problem as proliferation is. While you are still healthy and not showing any symptoms of H1N1 infection, in order to prevent proliferation, aggravation of symptoms and developmentof secondary infections, some very simple steps, not fully highlighted inmost official communications, can be practiced (instead of focusing on howto stock N95 or Tamiflu):

 

1. Frequent hand-washing (well highlighted in all official communications).

2. "Hands-off-the-face" approach. Resist all temptations to touch any partof face (unless you want to eat or bathe.)

3. Gargle twice a day with warm salt water (use Listerine or HydrogenPeroxide if you don't trust salt). H1N1 takes 2-3 days after initial infection in the throat/ nasal cavity to proliferate and show characteristic symptoms. Simple gargling prevents proliferation. In a way, gargling withsalt water has the same effect on a healthy individual that Tamiflu has onan infected one. Don't underestimate this simple, inexpensive and powerful preventative method.

4. Similar to 3 above, clean your nostrils at least once every day with warm salt water, or hydrogen peroxide. Not everybody may be good at JalaNeti or Sutra Neti (very good Yoga asanas to clean nasal cavities), but blowing the nose softly once a day and swabbing both nostrils with cottonbuds dipped in warm salt water is very effective in bringing down viral population.

5. Boost your natural immunity with foods that are rich in Vitamin C (Amlaand other citrus fruits). If you have to supplement with Vitamin C tablets,make sure that it also has Zinc to boost absorption.

6. Drink as much of warm liquids (tea, coffee, etc) as you can. Drinking warm liquids has the same effect as gargling, but in the reverse direction. They wash off proliferating viruses from the throat into the stomach wherethey cannot survive, proliferate or do any harm.

 

 Pass this on to your entire e-list.

You never know who might pay attentionto it - and STAY ALIVE because of it.

2009. 11. 17. 12:20

Én ezt már nem is mertem leírni, de most hogy olvaslak, háát igen! Egyetértek veled. El meditáltam rajta, ha megveszem az oltóanyagot, (rendbe van, megveszem) miért kell a beadásért fizetnem? Nem sajnálom a dokiktól a pénzt, DE! Ha elmegyek és beadja, védett leszek, nem kell elmennem a rendelőbe, nem kell megvizsgálnia, majd ha beteg leszek, nem kell gyógyszereket írnia, nem kell táppénzes állományba vennie, nem kell felülvizsgálaton megvizsgálnia. tehát kijelenthetjül. egy rakás munkát takarít meg, azzal, ha beadja a szurit ingyen, ha már én vállaltam, hogy megveszem az anyagot. De ez van! :-((

2009. 11. 17. 8:34

Iskola <-> Iskola:

A 3 isk.korú gyerkőcünkből 2 megkapta már az oltást, a 3. még nem. A gyakorlóban még nem tudják, mikor lesz oltás.


Orvos <-> Orvos:

A feleségem elment a háziorvosához, ahol a dr.úr közölte, valóban létezik olyasmi, hogy ingyenes oltóanyag a 6 hónaposnál fiatalabb gyerekek szüleinek, de most még nem, majd csak dec. közepétől. Így kiváltotta mindkettőt.

Az én háziorvosom viszont nem tud erről a dec. közepéről, ő ingyen adja nekem a H1N1-est.

A feleségem orvosa kér pénzt az oltás beadásáért.

Az enyém nem.

 

Ugyanaz az ország, ugyanaz a társadalombiztosítás.

(Az iskolánál csak a ország stimmel, a fenntartó más.)

Eredeti méret

2009. 11. 11. 16:54

Már Lábatlanon is: kemma.hu

2009. 11. 08. 10:20

Ezt ma kaptam. Érdekes...

 

2009. 11. 05. 14:26

Most olvastam végig a tüneteket. Az utóbbi egy hétben mindet sikerült produkálnom, de már kifelé jövök, úh. nem oltatom be magam. Remélem, ez nem az utolsó hozzászólásom volt. (Muhaha...)

2009. 11. 05. 11:21

Itt az a baj, hogy maguk az orvosok sincsenek egy véleményen...

Ha a körzeti doki, a védőnő, a belgyógyász ismerősöm azt mondja, hogy ne oltassam be magam, meg Ők sem oltják be magukat, akkor most mi van? Nevetés

Kb. a dokik fele ellene van a másik fele meg vele...

 

2009. 11. 05. 8:54

Védekezz, gyógyítsd meg magad és szeretteidet!

Igyál vodkát!

Ha szeretnéd, hogy barátaid is egészégesek maradjanak, küldj nekik is!

www.drinkmail.com

 

Eredeti méret

2009. 11. 05. 7:53

http://www.es.hu/?view=doc;24387

Szeretem Váncsa írásait, de ez nem jelenti azt, hogy mindig egyet is értek vele. Leírja, hogy az előzetes becslésekkel szemben hányan is haltak meg a különböző járványokban, de azt nem tudni, hogy a védőoltások hiányában mennyi lenne az áldozatok száma.

Egy biztos: annak ellenére, hogy tegnap beoltattam magam, a biztonság kedvéért mostantól megiszom majd naponta egy deci vodkát, csak azt nem tudom még, hogy az OEP finanszírozza-e vajon ezt a népi gyógymódot...

2009. 11. 05. 0:27

Csocsinak és annak aki még szeretne egy jót nevetni, az eredeti Váncsa cikk a madárinfluenzáról az ÉS honlapján Egy deci vodka címmel olvasható.

 

 

 

 

Eredeti méret

2009. 11. 04. 13:12

Egyeseknek lehet örülni, ma délelőtt beoltattam magam mindkét - a hagyományos és a H1N1 - influenza ellen. Abban azért bízom, hogy ha ne adj' Isten valami történik velem, a búcsúztatásomon részt vesznek majd a sámánok, táltosok és egyéb szakemberek!

Most olyan furcsát érzek, mintha az oltóanyagban beadott nanocsipek mindenféle jelentéseket küldözgetnének rólam  és a környezetemnek hol a kormánynak, hol a kommunisták pártközpontjának, hol meg csak úgy Izraelbe! Szóval jó lesz vigyázni, hogy mit beszéltek előttem!

2009. 11. 03. 10:58

Nálunk a cégnél ingyen van az oltás, jövő héten kijönnek, és aki kéri beadják. 150 főből 10-en jelentkezetek....