H1N1 tünetek

H1N1 tünetek

2009. 09. 18. 20:51

A H1N1, azaz „új influenza A vírus” már Magyarországon is egyre több megbetegedést okoz. Emiatt fontos, hogy a szülők kellőképpen fel legyenek készülve, hogy mi a teendő, ha a családban fertőzött beteg van vagy akár az egészen pici, 1 éves kor alatti csecsemő fertőződik meg - tájékoztat a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

tünetek:

  • láz, hidegrázás,
  • izomfájdalom,
  • fáradtság,
  • fejfájás

továbbá:

  • orrdugulás, orrfolyás,
  • torokfájás,
  • köhögés,
  • esetenként gyomor-bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, pl. hasmenés, hányinger, hányás

 

Gyorsan terjed az új influenza vírusa, a legfertőzöttebb régióban, Közép-Magyarországon egy hét alatt megháromszorozódott a háziorvoshoz fordulók száma, így itt már járványról beszélnek a szakemberek. Az országos tiszti főorvos azt tanácsolja: az is oltassa be magát az új influenza ellen, aki bizonytalan abban, hogy megfertőződött-e, és az is, aki már átesett a betegségen.

 

Mindenkinek két lehetőség közül kell választani:

1 Beoltatja magát   (A védőoltás kb 3 évig ad védettséget)

a) védettséget kap az oltástól

b) nem kap védettséget, de nem betegedik meg a vakcinától, (itt jön be a 2 pont: megússza- nem ússza meg, stb...)

c) megbetegedik a vakcinától (enyhe vagy heves allergiás reakció valamelyik alkotóelemmel szemben)

2 Nem oltatja be magát

a) elkerüli a betegség

b) megbetegedik de meggyógyul

c) megbetegedik, meggyógyul, de tovább fertőz a környezetében

d) megbetegedik, és nem gyógyul meg (meghal) viszont nem ferőz meg senkit

e) megbetegedik, nem gyógyul meg (meghal) plusz tovább fertőz a környezetében

1000 megbetegedésből átlagosan 4 esetben fordul elő súlyos, akár hallálal végződő szövődmény.

2009. 12. 06. 11:42

A vakcina bizniszről:

 

 

 

Sokan a hagyományos influenzával hasonlítják össze a h1n1-et. Az is mennyi komoly gondot okoz.

Mégiis a hagyományos influenzával megfertőződött előtte egészséges embereket sosem kellett olyan nagy számban lélegeztetőgépre tenni mint ennél( úgy értem rejtett,  nem ismert betegség nélkül)

 

Két hír(2,3 dec):

"Öt gyermeket, köztük két csecsemőt kezelnek a szegedi gyermekklinikán H1N1-fertőzés miatt; a legkisebbek lélegeztetőgépen vannak - írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

"Hazánkban is folyamatosan emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma. Jelenleg 29 beteg szorul gépi segítségre ahhoz, hogy lélegezni tudjon.
Tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma; a heti jelentés szerint 18 százalékkal többen betegedtek meg, mint az azt megelőző héten - közölte az egészségügyi miniszter szerdán újságírókkal. Összesen 40.300-an fordultak orvoshoz az előző heti 34.100-hoz képest - mondta el Székely Tamás. Kórházban 346 embert ápoltak, harmadával többet, mint az előző héten. Közülük 29 ember szorult gépi lélegeztetésre, ami duplája az azt megelőző hetinek."

 

2009. 12. 03. 22:20

Mellébeszélés, maszatolás az megy! Olvassa már vissza, hogy miket másolt be ide és kukkantson fel az olvasások számára (101080 olvasás) és gondolkozzon el! Vagy aki csak az itteni másolásait olvassa és nem kereste meg önt írásban az nem számít, az már nem az ön felelőssége? Emberek halnak meg, lebegnek élet-halál között és ön még mint bülbül szavú madár csicsereg mézesen? "ohh hát én nem! Én csak segítek!" Előtte meg: " nehogy beoltassa magát valaki is, mert terméketlenné teszik a nemzetet, ki akarják nyúvasztani az embereket stb stb" Aztán majd jöhet a szellemvilág csodálata!

2009. 12. 03. 15:15

Hát igen... Borzalom!
Ezt úgy nevezik, hogy ÉRTELMETLEN HALÁL!Sírós

Miként a kismamáké is...

Ezeket se emlegették eddig a külföldi esetekből rizikófaktorként, SŐT!

Még a németben élő várandós lányom se meri beoltatni magát...

 

2009. 12. 03. 14:55

Unokatestvérem az ELTE gólyatáborában kapta meg a vírust, tüdőgyulladása lett belőle. Tegnap sokat metróztam, és végig azon drukoltam, hogy ne legyen senki vírusos a közelemben, mert nem vagyok beoltva. Múltkor moziba mentünk az urammal egy éjféli filmbemutatóra, ahol teltház volt, ott is ugyanígy kerülgetett az üldözési mánia. :)

2009. 12. 02. 20:55

Egészséges volt a zalaegerszegi férfi

Kétoldali tüdőgyulladást, majd több szervi elégtelenséget okozott a H1N1 influenzavírus fertőzése annál a zalaegerszegi fiatalembernél, aki hétfőn hunyt el a Zala Megyei Kórházban - közölte Kránicz Katalin, a kórház intenzív osztályát vezető főorvos.

A család tájékoztatása szerint a 24 éves férfinak nem volt krónikus betegsége, korábban egészséges volt. Tervezte, hogy beoltatja magát az influenza ellen, de erre már nem kerülhetett sor.

A fiatal tíz napot töltött az intenzív osztályon, ahová kétoldali tüdőgyulladással került be. Már ellátása során kimutatták szervezetében a H1N1 vírus jelenlétét, és időközben lélegeztetőgépre is kellett kapcsolni.

Nagyon hamar több szervi elégtelenség lépett fel. Végül közvetlenül ezek a problémák vezettek a halálához, így egyebek mellett tüdejének és veséjének leállása, ami összefüggésbe hozható a vírusfertőzéssel.

 

2009. 12. 02. 9:48

Szerintem azt kellett volna mondania az egészségügyi kormányzatnak, hogy kevés az oltóanyag, nem jut  belőle mindenkinek, sőt, el kellett volna terjeszteni, hogy csak protekcióval, csúszópénzért lehet hozzájutni! Meggyőződésem, hogy ebben az esetben az emberek sorba álltak volna az oltásért, és mára a lakosság több mint fele be lenne oltva. Magyar embernek azt mondani, hogy van elég és viszonylag olcsón /protekció nélkül!!!!/ hozzá lehet jutni, biztos, hogy nem kell neki. Csak arról hiszik el, hogy jó, amihez kerülő úton, csúszópénzért lehet hozzájutni.  Akkor senki sem aggódna az esetleges mellékhatásoktól, hanem büszke lenne magára, hogy ő ezt is meg tudta szerezni. A magyar társadalom sajnos így működik. Ha valamihez "simán" hozzá lehet jutni, az nem lehet jó, abban biztos valami nincs rendjén. Az meg pláne "tetszik", hogy némelyeknek az a legnagyobb problmájuk, hogy a gyártónak ezen mennyi lehet a haszna. Akkor ne vegyünk kenyeret sem, mert azon is van haszna a péknek és a kereskedőnek. A vitaminokon, immunerősítőnek nevezett /dög drága/ szereken vajon nincs haszon? De van!!! Akkor ezeket miért veszik meg, főleg oltás helyett?? Ki érti ezt? Egyébként minden gyógyszernek van mellékhatása, de nyilván az a döntő, hogy az alapbetegséget gyógyítja-e. Ha igen, akkor az esetek többségében sokkal kisebb a rizikója az esetleges mellékhatásoknak, mint a gyógyszer beszedésének elmulasztása. Az sok betegségnél akár halálos is lehet, míg a mellékhatásokkal sokáig együtt lehet élni. Pl. a cukrosnak ne adjunk inzulint, mert vannak bizonyos mellékhatásai. De ha nem adjuk, akkor rövid időn belül 100%, hogy meghal a beteg. Gondolkodjunk már egy kicsit!

2009. 12. 01. 8:25

Az  oltás ellen agitálók az elmúlt napok eseményei kapcsán ( halálesetek, élet-halál között küzdő kismamák, elvesztett magzatok) elgondolkodtak? Vagy még továbbra is chip beültetés, nemzetközi összesküvést, népírtást feltételeznek az oltás mögött?

gömbicica

2009. 11. 30. 18:39

98451 olvasás 330 hozzászólás.

Szerintetek ér ez a H1N1 felhajtás ennyit?   A karácsonyi témákhoz, az adományokkal kapcsolatos beiráshoz, ami igy karácsony közeledtével elől kellene legyenek, lévén mindkettő a legcsodálatosabb emberi érzésről a SZERETETRŐL szól, nem szól hozzá senki, nincs ekkora olvasottsága. Nézte már valaki mondjuk egy oltatlan, influenza oldalról egészségesnek látszó ember eredményeit H1N1-re vizsgálva? Mi van ha mindenkiben benne van? Igy nem lenne nehéz az elhunytakból kimutatni.

2009. 11. 29. 21:20

???

mit?

2009. 11. 29. 17:24

Felvegyem vagy sem??? Ki tudna segíteni???

2009. 11. 27. 21:51

Amennyire "tartottam" a H1N1-es oltástól...a férjem kedden kapta meg mind a két fajtát / a hagyományos influenza  és a mostani új H1N1 vírus ellenit is / én tegnap  oltattam be magam... semmi probléma nem adódott !!!  Szerintem mindenkinek javaslom a védőoltást ! Egy picit érzem az oltás helyét...de semmi több...

 

Eredeti méret

2009. 11. 27. 12:38

Azért abban van valami pikáns, hogy miközben a H1N1 vírust és járványt megelőzendő látogatási tilalom van az esztergomi kórházban, pont  ott működik az oltópont!

Lásd: kemma.hu

Eredeti méret

2009. 11. 27. 11:58

Mától hétköznapokon 8 - 20 óráig a mi kórházunkban is működik oltópont!

Eredeti méret

2009. 11. 25. 19:03

Látod, látod, így jár az, aki nem oltatja be magát időben! Kacsintás

Én még akkor olttattam, amikor javában dúlt - itt, a szeretgomon is - a politikai ellenkampány, és nem kellett előre telefonálnom és órákat várnom...

2009. 11. 25. 18:39

Pénteken felhívtam a "háziorvosomat", hogy mikor mehetek oltásra. A vakcina már nála van, gondoltam egyszerű lesz a dolog. Arra kért, hogy a mai napon a rendelés megkezdése előtt negyed órával legyek ott. Én ott voltam. A rendelő már tele betegekkel. Az orvos késik negyed órát. Kérem az oltást. Érkezési sorrendbe jöhetek, ugyanis nem időpontot adott, csak azért kellett előbb jönnöm, mert akkor nagyobb az esélyem, hogy első leszek. Időpontot csak december közepére tud adni.Választhattam, vagy beülök a váróba, ahol esetleg elkapom, azt, ami ellen az oltást kérem, vagy ácsorgok a váró előtt, ki tudja, mennyi ideig. Hát eljöttem.

 

2009. 11. 25. 15:01

Két hete egész család beoltva régi és új vakcinával, mellékhatás semmi! Oltassatok!!!

2009. 11. 22. 10:10

Köszönöm Laci, engedelmeddel felteszem ezt az infót fent a cikk törzsbe.

Kata

2009. 11. 22. 1:44

A típus valóban nem új, de a variáns teljesen az. Pontosan ez az influenza vírusokban a félemetes, hogy szinte követhetetlenek, labilisak. A H1 N1 hála Istennek még aránylag a legstabilabbak közé tartozik, ezért hatékony védőoltás fejleszthető ki ellene!

Kérlek, oltassátok be magatokat!