Szavazna-e újra Meggyes Tamásra?

Szavazna-e újra Meggyes Tamásra?

2009. 09. 15. 22:52

E-mailen kaptuk, közzétesszük:

Van egy város Magyarországon, Esztergom. Az ország egyik legrégibb városa, hazánk első fővárosa - ezek tények. Az itt lakók számára talán az ország legszebb, legkedvesebb városa - ezek benyomások.
Ebben a városban élni öröm, ezt a várost szolgálni megtiszteltetés. Kiskirályként viselkedni a nagy magyar királyok városában dőreség. Mégis van egy ember, aki többek szerint így tesz: Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere. Őt legutóbb 2006-ban 7747 szavazattal, 60.58 százalékos többséggel állították a város polgárai a képviselőtestület élére, hogy szolgálja a várost. Meggyes Tamás az utóbbi hónapokban-években elfeledni látszik, miért is került a helyre, ahol van - a szolgálattal együtt járó alázat helyett cselekedeteiben az uralmat a diktátorokra jellemző gátlástalanság látszik átvenni.
E fenti állítást lehet tagadni, lehet vele egyet nem érteni - egy dolgot nem lehet vele megtenni: figyelmen kívül hagyni. Mégpedig azért nem, mert a fenti állítás szerinti jelenség valós, s ezt egyre többen érzik. És minél többen érzik, annál nagyobb baj lehet belőle a 2010-ben esedékes önkormányzati választásokon. Még akár az a szerencsétlen esemény is előfordulhat, hogy a Fidesz elbukja a várost, amely a rendszerváltás óta a jobboldal egyik értékes bástyája.
Persze mindez csak a választókon múlik, de talán nem árt már most, bő egy évvel a szavazás előtt foglalkozni e kérdéssel, mely a következő: vajon a fenti 7747 választópolgár adja-e újra a voksát Meggyes Tamásra?
Játsszunk el most egy kicsit a dologgal elméletben! Tételezzük fel, hogy 2006 ősze óta ez a 7747 ember továbbra is jó egészségnek örvend, a városban él és foglalkoztatja szűkebb hazájának jövője!
Tisztelettel kérjük tehát azokat az embereket (és csak azokat az embereket!), akik három évvel ezelőtt Meggyes Tamásra szavaztak, hogy nyilvánítsanak most is véleményt, szavaznának-e újra akkori jelöltjükre?
Szavazni az alábbi linken lehet:
http://masok-velemenye.hu/szavazasok/752
A választási lehetőségeket azért korlátoztuk az Igen-Nem kategóriára, hogy szavazatát senkinek se kelljen indokolnia. (Ha valaki mégis meg szeretné tenni, kérjük, éljen a megjegyzés tételének lehetőségével, ami a szavazást tartalmazó oldalon regisztráció után lehetséges.)

Kinek jó ez?
Paradox módon a legjobban talán Meggyes Tamásnak. Ha ugyanis minden 2006-os szavazója előre jelzi 2010-es várható voksát, akkor még van ideje és lehetősége átgondolnia, helyes-e amit és ahogyan tesz, már amennyiben szükséges.

Miért nem fog majd senki többször szavazni?
Mert becsületes ember nem csal. Még akkor sem, ha minden elemi érdeke ezt kívánná. Ha 7747-nél több szavazat lesz, akkor a fenti tétel nem igaz. Ebben az esetben viszont a szavazás eredménye sem lesz valós, s Meggyes Tamás nem láthatja majd, mire számítson 2010-ben.
Én már szavaztam. Most a többi 7746 polgáron a sor.


Üdvözlettel,

Egy polgár a 7747-ből

 

2009. 09. 16. 14:39

Én is úgy tudom, hogy a politikusokon kívül mindenkinek viselnie kell annak következményeit, ha nem jól végzi a munkáját.

Sajnos a jogalkotók politikusok, ezért vigyáztak arra, hogy ne legyenek felelősségre vonhatók. Persze van néhány kirakatper, de csak akkor, ha valakinek a politikai érdeke úgy kívánja!

2009. 09. 16. 14:23

A saját munkámban is utálom, ha másnak az elcseszését kell javítani, és kihozni belőle valami jót, szívem szerint azt mondanám ( persze ez itt nem lehetséges ) hogy aki elcseszte, az hozza is rendbe... Szerezzen milliárdokat Meggyes és pótolja a költségvetést, és csökkentse az 1 főre jutó hitelállományt, ami az egyik legtöbb az országban, ha levetítjük a lakosok számára.

Kollégám elfelejtett visszahívni egy ügyfelet, aki pénzt hozott volna a cégnek, üv.igazgató annyit mondott nem probléma, van 2-hónapod, hogy egy olyan kaliberű ügyfelet hozzál, mint akit elszalasztottunk, különben harag nélkül, de el kell vállnunk egymástól. Nem tudott hozni sajnos, mennie kellett. Ez van.

Ha ilyen szinten dolgoznánk, mint Meggyes, már rég nem lenne munkája egyikünknek sem.

 

 

 

2009. 09. 16. 14:09

Csak egy klasszkius jutott eszembe:

 

Ha nem megy a kupi, akkor nem az ágyat kell lecserélni, hanem a lányokatNevetés

2009. 09. 16. 13:20

Adja Isten, hogy úgy legyen!!!!

2009. 09. 16. 12:25

Mindenesetre aki ezt bevállalja, annak már most le a kalappal :-)

Ebben a városba rendet tenni nagyobb kihívás, mint ......vmi nagyot akartam írni, csak semmi jó hasonlat nem jutott eszembe...Nevetés

szóval ehhez teljeskörű támogatásra lesz szüksége, és nem olyan képviselőkkel, akik hátráltatják a munkáját. Kellene két jóképességű alpolgármester is, na és még kb. 10 jó képességű képviselő is. Van ennyi egyáltalán ebben a városban??

Van persze, én is tudnék sorolni 20 embert is, akiket eltudnék képzelni, csak aki ideális lenne, Ők általában köszönik, de nem kérnek belőle...

És talán igazuk is van.

2009. 09. 16. 12:17

2009. 09. 16. 12:13

"Semmi más nem kell, csak félrerakni a pártoskodást, leülni egy asztalhoz és végre megbízni egymásban."

 

úgy legyen

 

 

Szemérmetes Erzsók ...  Ártatlan vagyok én, Mint az izé...

2009. 09. 16. 12:05

Nagy valószínűséggel a Fidesz nem indítja Meggyes Tamást a parlamenti választásokon

2009. 09. 16. 12:03

A következő polgármester legfontosabb tulajdonságai szerintem:

Kreatív, lokálpatrióta csapatjátékos

El kell végre szakadni az MSZMP pártműhelyeiben kitalált esztergomi jövőképtől - mint tudjuk a Gyarapodás programja nem más, mint egy a 80-as évek elején valahol odafönt készült szocialista tervgazdálkodási településfejlesztési koncepció leöntve nemzetiszín cukormázzal és mint ilyen egyvalamivel nem számol, egyvalamit nem vesz figyelembe: az itt élő emberek igényeit és lehetőségeit. Esztergomot itt helyben kell kitalálnunk, lehetőség szerint bevonva a lakók minél nagyobb körét az ötletelésbe. Nem milliárdos megaberuházásokra van szükség, nem az kell, hogy idejöjjön valami távoli cég, elvigye a város pénzét, cserébe rakjon egymásra egy halom halott követ... A várost kell felrázni, a helyi vállalkozókat helyzetbe hozni, kis léptékű, látványos és hasznos fejlesztéseket finanszírozni, nem mexikói kővel burkoltatni a belvárost egy osztrák céggel... Ehhez ötletek kellenek, az ötletelés viszont nem lehet egy kiváltságos szűk kör privilégiuma - ehhez transzparencia és nyilvánosság kell.

Az új polgármester előreláthatóan nagyon rossz pénzügyi helyzetben veheti át a várost a jelenlegi vezetéstől. Az önkormányzati cégek átvilágítására azonban nem szabad sajnálni a pénzt - és rövid időn belül döntésre kell jutni mindegyikkel kapcsolatban: hogyan tovább? Az elmúlt 5 év döntéseit felül kell vizsgálni, ahol az előkerülő iratok bűncselekmény gyanúját valószinűsítik, ott meg kell tenni a szükséges lépéseket a város vagyonának megmentése/visszaszerzése érdekében. Nincs kétségem afelől, hogy nem kevés ilyen ügy lesz.

Helyre kell rázni a szétzilált, tönkretett esztergomi kulturális életet. A könyvtár belvárosi méltó elhelyezését meg kell gyorsítani, nem engedhetjük meg magunknak a jelenlegi állapot prolongálását. Az iskolákból ki kell vonni a politikát, a politikai komisszárokat minden iskolában le kell cserélni olyan vezetőkre akiket az iskola közössége támogat.

A kórház ugyancsak nagy, kemény és rágós falat lesz az új polgármesternek. Van pár kósza hírem arról, hogy milyen állapotok vannak, milyen felelőtlen döntésekbe ment bele a mostani városvezetés - ezeket is felül kell vizsgálni.

Lesz itt munka rendesen.

2009. 09. 16. 11:53

Így igaz! Független jelölt, jó kampánnyal eltakarítaná meggyest. Abban nem lehet bízni, hogy a Fidesz mást indít, mocskos politika az egész, ki tudja milyen érdek fűződik Orbánéknak, hogy Meggyest indítsák.

2009. 09. 16. 11:52

Nem tudom melyik lenne jobb, már most belengetni egy jelöltet, vagy várni vele...

Abból a szempontból, hogy megismerjék az emberek, és megbízzanak benne, lehetne lakossági fórumokat tartani, felmérhetné az igényeket, akkor jobb lenne ha már lenne jelölt, viszont a választásokig szétszednék, meg elvennék a kedvét a jelenlegi városvezetői.

Nem beszélve arról, hogy ha nem nyerné meg a választásokat, akkor ebben a városban neki és a családjának "reszeltek".

 

2009. 09. 16. 11:44

Szerintem meg kellene találni a módját, hogy találjunk egy konszenzusos jelöltet, aki akarna és tudna is tenni az esztergomiakért. Ma a vidéki polgármesterek legalább 1/3-a független, pártonkívüli! Adjuk meg a lehetőséget mindenkinek arra, hogy ne kelljen - jobb híján - pártszínek szerint döntenie a polgármester személyéről. Van még idő, próbáljuk meg!

2009. 09. 16. 11:42

Ne gondold, hogy a Fidesz nem képviselteti itt magát... Nem a helyi Fideszre gondolok, azoknak ott az ifjuesztergomos oldal - de a regionális és országos vezetés környezetéből azért van itt jópár ember a közösségi médiában való részvétel különféle fokain...

2009. 09. 16. 11:41

Köszönöm a bizalmat :-)

Egyébként Laci felvetésére: Szerintem nem egyszerű "összefogni", mert azért mindenki nézi a maga érdekeit is, és még ha "független" is lesz a jelölt papíron, azért vmelyik párthoz közeli lesz az az illető, ez biztos. Ebben a kisvárosban meg pláne gyorsan hallanak majd az emberek ezt azt a jelöltről, az ellenzék felkutatja azonnal a múltját, jelenét, stb.

Az előző választásnál is azonnal felszínre került az ellen jelöltről, kivel ,mikor, hol ,merre, honnan rúgták ki, mikor volt autóbalesete, mit kapott érte stb..mintha ez lenne a legfontosabb dolog egy polg.mester megítélésében.

2009. 09. 16. 11:24

Már csak azért sem lehet ő Meggyes, mert az igazi Meggyesnek szerintem halvány fogalma sincs arról, hogyan kell bárhova is beregisztrálni! Anélkül meg ide sem írhatna. Biztos lehetsz benne, hogy nem ő az.

2009. 09. 16. 11:22
ne sok ellenjelölt legyen

Ez rajtunk is múlik, hiszen ha végignézzük a hozzászólók sorát, akkor a Fidesz-t leszámítva szinte minden párt képviselteti magát ezen a portálon. Semmi más nem kell, csak félrerakni a pártoskodást, leülni egy asztalhoz és végre megbízni egymásban.

Tényleg olyan nagy dolog ez?

2009. 09. 16. 11:19

A nick-ed csak azért ejtett gondolkodóba (látszólag, tréfaképpen), mert pont ezzel a nick-kel fejtegetted, hogy ha nem is nagy arányban, de újra m1s fog nyerni. Vigyor

 

Valójában azért nem hittem azt, hogy Te vagy a m1s. Kacsintás

2009. 09. 16. 11:13

Egyetértek veled, nagyon FONTOS, hogy ne sok ellenjelölt legyen, mert akik csak azt tudják biztosan, hogy MT-ra nem akarnak szavazni, azoknak a szavazata ne menjen 100 felé.

2009. 09. 16. 10:17

Miért??

2006-ban Meggyesre szavaztam, jövőre nem fogok. Soha nem is tagadtam. Benne voltam abba a 7000 emberbe.

Nem fogok Meggyesre szavazni, teszem ezt annak ellenére, hogy ha nem Fideszes polg.mesterünk lesz jövőre, akkor szerintem vmilyen szinten a város maga alatt vágja a fát.

De mivel semmi jót nem tudok elmondani jelenlegi polg.mesterünkről, így természetes hogy nem szavazok rá.

Azon kívűl a Meggyes leváltásával nem szűnik meg a probléma, ahhoz még jó pár képviselőt is hanyagolni kellene.

Lesz egy Fidesz-kormány az országban, lesz egy ki tudja milyen összetételű önkormányzatunk. Lehet hogy lesz egy alapvetően jobb oldali összetételű önkormányzat, de esetleg egy olyan polg.mesterrel aki mondjuk nem éppen jobb oldali??

Vagy marad Meggyes, viszont nem lesz meg a többsége az önkormányzatban, amit egyébként sanszosnak találok a jövőre nézve, szóval nagyon könnyen állóvízzé válhat a dolog. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell a változás, és maradjon így csak kiváncsi vagyok mi lesz.

Országos szinten nagyon nem lesz izgalmas a dolog, talán a Jobbik parlamenti bejutása?? lesz az egyetlen ami majd téma lesz, de helyi szinten sokkal érdekesebb lesz.

Ja, és a nick nevem, semmi extra, amikor regisztráltam ahhoz a témához szóltam először hozzá, lehetne bármi.

Szemérmetes Erzsók ...  Ártatlan vagyok én, Mint az izé...

2009. 09. 16. 10:13

Soha többé Meggyes!