2009. szeptember 3-ai Képviselő-testületi ülés
2009. szept. 14.

<p>A Képviselő-testületi ülés napirendi pontjai, ami kimaradt belőle és ami még belekerült. Mivel az utóbbi testületi üléseken a gyakorlatban néhány blokkban történt a szavazás, ezért a napirendi pontok is blokkokban kerülnek megtárgyalásra. Jónéhány napirendről szó sem esik. Ezt mint egy hiánypótlóként szeretnék erről néhány soros hírben pontosítani.</p>
<p> </p>

Szeptember 03-ai Képviselő-testületi ülésre a 32 napirendi pontból csak 6 napirendi pont került fel a netre augusztus 29-én. A többi napirendnek kb. a felet az utóbbi gyakorlatnak megfelelően keddi, szerdai, csütörtök délelőtti,csütörtök délutáni különkiadásban jelent meg. a maradékot szokás szerint a helyszínen osztották ki a képviselőknek., még este 8,9 órára is jutott 1-1, illetve  egy napirendi pont a polgármester felolvasása által jutott a képviselők tudomására. Az előterjesztések napirendnél levételre került a 12-es napirendi pont "Környezetbarát fűtési mód alkalmazásával kapcsolatos kedvezmények igénybevételével szóló konstrukciók jóváhagyása", a 18. napirendi pont "Elismerés a gonodzott zöld sávok, előkertek tulajdonosai részére.", 20. napirendi pont "Koncepció a kerékpárutak és a külterületi utak mentén történő fásításra", 22. napirendi pont "Javaslat az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló 75/2006. (XII.22.) ör.rendeletmódosítására, 28. pont " A Reneszánsz Zrt.-vel kötött keretmegállapodás módosításáról szóló döntés".33-a napirendi pont "Interpellációk, kérdések", továbbá a 19-es "Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, valamint a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Vagyonkezelő és Közszolgáltató Részvénytársaság Felügyelő Bizottságaiba térségi képviselő delegálása a 437/2009. (VII.9.) esztergomi h. határozat visszavonása" és a 27-es "Kisajátítások megindítása Búbánatvölgy Duna-part területén " napirendi pontok zárt üléssé minősültek át.

Sürgősségi napirendek: 1.) A volt jegyző peres ügyében megteendő intézkedések.

2.) A szocialista frakció elmarasztála benyújtott napirend miatt.

Továbbá a szocialista frakció kettő napirendi pont tárgyalását javasolta még, de ezeket a polgármester nem vette napirendre.

 

A fel nem vett napirendi pontok:

 

1.)

Esztergom Város Képviselő-testülete

MSZP Frakció

…../2009.09.03.

A határozati javaslatok elfogadásához

minősített többség szükséges.

Zárt ülésen tárgyalandó!

Sürgősségi előterjesztés!

A Képviselő-testület 2009. szeptember 03-ai ülésére

Tárgy: a Szent István Gimnázium pedagógusai ellen megindított

fegyelmi eljárás eredménye

Tisztelt Képviselő-testület!

A Szent István Gimnázium igazgatója 2009. júius 9. napján Balázs Ilona, Barsi Éva, Bogáthy Beáta, Daróczi József, dr. Uzonyi Pálné, Faragó Anita, Faragóné Urbán Teodóra, Fodorné Farda Éva, Gyóni Erika, Gyöngyös Péter, Holdampné Monostori Mariann, Holló Ervin, Mihály Gabriella Tünde, Nagy László, Smigerné Huber Gabriella, Szabó Ildikó, Szabadiné Kutas Emese, Sitku Pál, Sitkuné Fülöp Orsolya, Szerencsés Tibor, Wiesztné Sátek Szilvia, Zara Melinda pedagógusok ellen a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. Törvény (a továbbiakban: Kjt.) 45.§ (1) bekezdése alapján fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el.

 

A Képviselő-testület 2009. július 9-i ülésén a Kjt. 53. § rendelkezéseinek megfelelően vizsgálóbiztos kijelöléséről (Németh József és Petrovics János képviselő urakat) és a fegyelmi eljárásokban eljáró fegyelmi tanács tagjairól döntött. (Fegyelmi tanács tagjai: Ivanov Mihály és Kálmán Sándor képviselőknek, fegyelmi tanács elnökének dr. Osvai László képviselő úr. Mivel dr. Osvai László képviselő úr érintettségére hivatkozva lemondott, a tanács elnöke Szalma László képviselő úr lett.)

 

Továbbá az I-XII. határozati javaslatok szerint: Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – tekintettel a nyári szünetre, illetve a rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívásának nehézségeire – úgy határozott, hogy a Kjt. 53. § rendelkezéseinek megfelelően már most kijelöli Ivanov Mihály és Kálmán Sándor képviselőket fegyelmi tanács taggá, Dr. Osvai László (helyett: Szalma László) képviselőt pedig a fegyelmi tanács elnökévé, a Szent István Gimnázium igazgatója által Balázs Ilona, közalkalmazott ellen elrendelt fegyelmi eljárásban az eljárás lefolytatására, amennyiben a vizsgálóbiztosi jelentés alapján megállapítható, hogy a fegyelmi eljárás alá vont pedagógus lényeges kötelezettségét vétkesen megszegte és ezért fegyelmi büntetés kiszabása indokolt.

 

A fegyelmi tanács augusztusban a fegyelmi eljárásokat lefolytatta és a fegyelmi büntetéseket kiszabta.

A fegyelmi eljárás jegyzőkönyvei és a fegyelmi bizottság jelentése a jelen előterjesztés mellékletei.

Kérem a Képviselő-testületet a fegyelmi jelentését fogadja el.

 

 

 

Kérem az alábbi határozati javaslatok elfogadását:

I. Határozati javaslat:

………./2009. (IX. 3.) esztergomi öh.

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az előterjesztés mellékletében szereplő Szent István Gimnázium igazgatója (Kurnász László) által 22 közalkalmazott ellen elrendelt fegyelmi eljárásban résztvevő fegyelmi tanács jelentését elfogadja.

 

Felelős: Meggyes Tamás polgármester

Határidő: A határozat elfogadását követően azonnal.

 

 

Esztergom, 2009. szeptember 2.

 

 

Nyíri Attila

képviselő

 

Az előterjesztés mellékletei:

1. sz. melléklet: A Fegyelmi Tanács jegyzőkönyvei

2. sz. melléklet: A Fegyelmi Tanács beszámolója

 

 

Az előterjesztést készítette:

 

 

Nyíri Attila

képviselő

 

 

 

2.)

 

Esztergom Város Képviselő-testülete

MSZP Frakció

……./2009.09.03.

A határozati javaslat elfogadásához

egyszerű többség szükséges.

ELŐTERJESZTÉS

A Képviselő-testület 2009. szeptember 03-i ülésére.

Tárgy: Önkormányzati Gazdasági Társaságok és a Polgármesteri Hivatal pénzügyi átvilágítása

Tisztelt Képviselő-testület!

A jelen gazdasági helyzetben, illetve a nyilvánosságra került APEH tartozáslista alapján Nyíri Attila és Winkfein Csaba képviselők (MSZP), több magánszemély társadalmi és civil szervezet kéri az Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok és a polgármesteri hivatal teljes körű pénzügyi átvilágítását.

A fentiek alapján kérem az alábbi határozati javaslat elfogadását.

I. Határozati javaslat

……../2009(IX.03) esztergomi öh.

1.) Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy a Polgármesteri Hivatal és az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában álló gazdasági társaságok teljes körű pénzügyi átvilágítását független szakértőnél rendelje meg.

2.) Az átvilágítás eredményéről az azt követő rendes testületi ülésen a képviselők írásbeli tájékoztatást kapnak.

3.) A fenti összeg fedezete 2009. évi költségvetés általános tartalék sora

Felelős: Meggyes Tamás polgármester

Határidő: A független szakértő meghívása 2009. szeptember 30.

A szakértői véleményről tájékoztatás a november 19-i rendes testületi ülésen.

Esztergom, 2009. szeptember 03.

Nyíri Attila

MSZP frakcióvezető

 

 

Az interpellációk és kérdések napirendi pontban ezt szerettük volna megtudakolni a polgármestertől:

 

Nyíri Attila képviselő

Esztergom

Lippert J. u. 3.

2500

Esztergom Város Jegyzője

Dr. Marosi György részére

Esztergom

Széchenyi tér 1.

2500

Tárgy: Interpelláció

Tisztelt Marosi Úr!

Hivatkozva SZMSZ-ünk 20.§-ának 1 pontjára, interpellációt nyújtok be a 2009. szeptember 3-ai Képviselő-testületi ülésre az alábbi kérdésben:

- A Szent István Gimnázium a nyár folyamán 12 tanári fővel csökkent. A munkáltató hogyan oldotta meg a hiányzó pedagógusok pótlását?

Várom az illetékes(ek) válaszát.

Tisztelettel:

Nyíri Attila

frakcióvezető

Esztergom, 2009. szeptember 2.